סגור
קרנות נאמנות בורסה הבורסה לניירות ערך
בורסת ת"א. בתי ההשקעות שמשקיעים יותר בת"א ומקטינים חשיפה לוול סטריט - רושמים את התשואות הגבוהות (צילום: Rina Castelnuovo/Bloomberg)

ת"א עשתה להן טוב: מה עשו קרנות ההשתלמות באפריל?

שיאים בבורסת ת"א, לצד מגמה מעורבת בוול סטריט, הביאו את קרנות ההשתלמות במסלול הכללי לרשום עליות של 0.6%-1%; המובילה היא מנורה עם תשואה של 1.04%, כלל במקום השני עם תשואה של 1.01% - ומי אחרונה?

קרנות ההשתלמות השיגו תשואה ממוצעת של כמעט 0.9% באפריל, על רקע התיקון החד במדדי המניות בוול סטריט במחצית השנייה של החודש, והעליות שנרשמו בבורסה המקומית.
מדדי המניות באפריל אמנם חוו רכבת הרים, אך בסופה המדדים בארה"ב רשמו מגמה מעורבת. בעיקר בעקבות ההנחה כי הכרזת המכסים של הנשיא דולנד טראמפ תרוכך בהמשך. תחזית שאכן התממשה בימים הראשונים של חודש מאי הנוכחי, עם הורדת המכסים לסין לשיעור של 30% בלבד. בהתאם, מדד נאסד"ק סיים בעליה של 0.9% את החודש הקודם, S&P500 ירד 0.8% ודאו ג'ונס נפל ב-3.2%.
לעומת ארה"ב, בישראל המדדים התאפיינו בעליות חדות, כאשר מדד תל אביב 125 טיפס ב-4.5% ומדד תל אביב 35 עלה ב-4.1%, בעיקר בהובלת מניות הבנקים, הנדל"ן והביטוח.
התמהיל של עליות בשוק המקומי, לצד מגמה מעורבת בארה"ב כאמור הביאו את קרנות ההשתלמות במסלול הכללי לרשום עליות שנעות בין 0.6% ל-1%.
המובילה היא קרן ההשתלמות של מנורה מבטחים, שרשמה תשואה של 1.04%. במקום השני מופיעה כלל עם תשואה של 1.01%. במקום השלישי נמצאת מגדל עם תשואה של 0.95%. את המקום האחרון תופס בית ההשקעות מיטב שרשם באפריל תשואה של 0.6%.
את קרנות ההשתלמות מנהלים חברות ביטוח ובתי השקעות. בעיקרון, הגופים שתפסו את שלושת המקומות הראשונים בטבלת התשואות לחודש אפריל, הם חברות ביטוח, עם התמקדות גדולה יותר בשוק המקומי, ואחזקה גבוהה יחסית של נכסים אלטרנטיביים (כלומר כאלו שאינם נסחרים בשוק ההון).
עד כה שנת 2025 הייתה שנה של עליות חדות בשוק המקומי: מדדי המניות המקומיים שוברים שיאים חדשים לעומת המדדים האמריקאים, שנעים בתנודתיות חדה עם נטייה מסוימת לירידות.
בהתאם, בתי ההשקעות שמשקיעים בעיקר בישראל ופעלו להקטין חשיפה לשוק האמריקאי בתזמון הנכון, רושמים את התשואות הגבוהות.
קרן ההשתלמות של בית ההשקעות מור רשמה תשואה של 2.2% והיא הראשונה ב-2025. אחריה אנליסט עם תשואה של 1.6% מתחילת השנה.
כל הקרנות במסלול הכללי מציגות עליות, פרט לקרן של אלטשולר שחם, הקרן הגדולה בישראל שמנהלת נכסים בהיקף של 34 מיליארד שקל, ורשמה תשואה אפסית מתחילת השנה.