פרסום ראשון
אושר הסדר הנושים בקב' אבנון: תומר אבנון יהפוך מפושט רגל לבעל שליטה בחברה בורסאית
לכלכליסט נודע כי בית המשפט המחוזי אישר את הסדר החוב של קבוצת אבנון עם נושיה, במסגרתו תתמזג פעילות שתי חברות בנות של החברה עם השלד טכנופלסט ונצ'רס
תומר אבנון הופך מפושט רגל לבעל שליטה בחברה בורסאית. לכלכליסט נודע כי בית המשפט המחוזי מרכז בלוד אישר לפני שעה קלה את הסדר החוב של קבוצת אבנון עם נושיה במסגרתו תתמזג פעילות שתי חברות בנות של החברה עם השלד טכנופלסט ונצ'רס.
אבנון יזרים 20-30 מיליון שקל לקופת הנשיה במזומן ויקבל 60% ממניות טכנופלסט החדשה בהקצאה שתדלל את בעלי המניות הקיימים.
ההסדר אושר פה אחד בהסדר הנושים כששני גופים שהתנגדו תחילה שאבנון ישאר בעל שליטה, התרצו והצביעו גם הם בעד. את ההסדר ניהלו עורכי הדין אופיר נאור, ישראל בכר ואמיר דולב.
טכנופלסט תעביר במסגרת ההסדר 60 מיליון שקל. ערן מיטל מנכ"ל דלק נדל"ן לשעבר, משה צוק ויואל יוגב מחזיקים ב-38.5% ממניות השלד שנסחר בשווי 33 מיליון שקל. החברה קיבלה מכתב כוונות להלוואה של 50 מיליון שקל מצד ג' שיאפשר את ביצוע העסקה, כשאיביאיי חיתום העניקה התחייבות חיתומית לעסקה.
שתי החברות שימוזגו לשלד הן סקיילוק מערכות וביסנס מערכות סנסורים. שווי שתי החברות יעמוד במיזוג על 120 מיליון שקל: 70 מיליון שקל מיוחסים לסייקלוק ו-50 מיליון שקל מיוחסים לביסנס. השווי של טכנופלסט במיזוג יעמוד על 40 מיליון שקל. ההכנסות המצרפיות של סקיילוק וביסנס עומדות על 100 מיליון שקל בשנה בסיכום 2024, וה-EBITDA השנתי על 15 מיליון שקל.
העסקה תאפשר לפרוע להם 92.5% מיתרת החוב ברוטו כלפיהם. קבוצת אבנון של תומר אבנון נכנסה להסדר חוב בשנה שעברה, למעט חברת סקיילוק, שבאמצעותה אבנון נדרש לתרום את חלקו לפירעון החובות.
הנושים יקבלו מעבר ל-60 מילין השקלים גם 20 מיליון שקל מהיתרה בקופת סקיילוק ממכירת חברה בת שלה, ו-12.7 מיליון שקל נוספים שקיימים בקופת ההסדר.
אבנון יקבל בעסקה 60% מהמניות בחברה הממוזגת, בעוד שבמתווה הקודם היה אמור לקבל 70% מהמניות, וכן תשלום במזומן של 60 מיליון שקל.
הסכום יועבר כולו לנושי קבוצת אבנון. לשם כך, טכנופלסט, שמנוהלת על ידי המנכ"לית דינה שארפי והיו"ר חגי כלימור, תידרש לגייס הון, שכן בקופתה כ-13 מיליון שקל בלבד. עוד נודע כי החברה קיבלה התחייבות חיתומית לגיוס של 60 מיליון שקל מ-IBI חיתום.
מעורכת הדין של החברה, עוה"ד ליזה חדש, נמסר: "אנו עדים היום למקרה ראשון וייחודי מסוגו, שבו חברה שנקלעה להליכי הסדר נושים משתקמת, מגדילה את פעילותה ומתמזגת לחברה ציבורית תוך פרק זמן קצר ותוך מתן ערך מיטבי לנושיה לאחר שנה וחצי בלבד מאישור הסדר הנושים שלה ותוך קיצור של כ-3.5 שנים מההסדר המקורי שלה.
אנו סמוכים ובטוחים כי ההסדר המתוקן שאושר מהווה את החלופה הטובה ביותר לנושי החברה – הסדר אשר מביא ודאות וערך מיטבי לנושים, לעובדים ולחברה ואשר יאפשר לחברה להשלים את הליכי השיקום ולנהל עסקים במגוון תחומים בטחוניים והגנתיים ובכך להביא ליישום תכלית חוק חדלות פירעון - שיקום כלכלי והשאת ערך".