סגור
נפתלי בנט, ראש הממשלה לשעבר
22.9.2025

גוש חוסם

רה"מ לשעבר מתמקד בהסברה ובתוכנית שתוביל לגיוס חרדים. השאלה אם יצליח לשמור על כוחו האלקטורלי עד לבחירות 
מגזין 100 משפיעים ומשפיעות 2025 נפתלי בנט( צילום: נועם מושקוביץ דוברות הכנסת)
ברוב סקרי דעת הקהל שנערכו לאחרונה, לא זו בלבד שראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט משיג מספר מנדטים דו־ספרתי, אלא הוא היחיד שלפי התחזיות מסוגל לעבור את נתניהו ולהחליף אותו. בנט הקים לפני ארבעה חודשים את מפלגת "בנט 2026", שבינתיים לא הרבה ידוע עליה. מדובר במפלגה חדשה, אבל במנהיג ישן, שפרץ לפוליטיקה הלאומית בסוף 2012, ועבר בין כמה מפלגות, מהבית היהודי ועד הימין החדש.
הקו שהוא מוביל הוא ימני־נצי, מסורתי, בניסיון להעביר אליו מצביעי ימין ממחנה נתניהו ואת ה"סרוגים". אבל מדובר במשימה לא פשוטה בכלל. ראשית, חלק מהמצביעים לא סולחים לו על הקמת ממשלת "לפיד־בנט" ב־2021 (שהתפרקה אחרי שנה אחת בלבד ולאחריה הוקדמו הבחירות) שזכתה לרוב בזכות מפלגת רע"מ בראשות מנסור עבאס.
שנית, בסקרים האחרונים, אף גוש לא מצליח לגייס 61 מנדטים, כשבאמצע 10 מנדטים למפלגות הערביות. לפיכך, הקרב שאותו מנהל בנט הוא לא רק נגד נתניהו, אלא קרב בין הגושים.
בעוד נתניהו מצליח לאחד סביבו את ה"גוש" — בנט מוביל בסקרים אופוזיציה מפולגת. יו"ר האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד (יש עתיד), יו"ר כחול לבן בני גנץ (שלפי הסקרים האחרונים אינו עובר את אחוז החסימה), יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, כמו גם יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן, לא מעניקים לו את הבכורה. יתירה מכך, הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט, שעזב את גנץ והתפטר מהכנסת "מתחמם על הקווים", הקים מפלגה חדשה, ומככב בסקרים עם 10 מנדטים — המפלגה הרביעית בגודלה אחרי בנט, נתניהו ויאיר גולן.
מאז 7 באוקטובר נחלץ בנט לסייע בהסברה הבינלאומית, וקיים מאות רבות של ראיונות לכלי תקשורת ברחבי העולם, בהם שמר על מסר ברור של חיזוק פעולות צה״ל ומתן לגיטימיות מלאה. אחת הפעולות הבולטות שלו היו בתחילת יוני, כאשר היה מהראשונים לזהות את קמפיין ההרעבה המכוון של חמאס שמחלחל לעולם המערבי, והיה הישראלי הראשון שהשתמש לראשונה בבינה מלאכותית ויצר סרטון הסברה בשבע שפות שונות. הסרטון המקורי, שצולם באנגלית, דובב באמצעות AI לשבע שפות נוספות — ספרדית, צרפתית, גרמנית, הינדית, איטלקית, רוסית וערבית - במטרה להגיע לקהלים מגוונים ברחבי העולם.
בנט, שקורא היטב את המפה הפוליטית, מתמקד בשבועות האחרונים במשבר הגיוס, והוא מאמין שהוא מה שיביא אותו לראשות הממשלה. הוא הציג בכנס מילואימניקים את "תוכנית בנט לשילוב חרדים", שכוללת שלושה עקרונות שאותם התחייב לממש: ביטול מוסדות הלימוד החרדים העצמאיים והסטת תקציבם לחינוך חרדי־ממלכתי בלבד; הוצאה לפועל של חוק גיוס והקצאת 2,000 מכסות לתלמידים עילאיים; וביטול התקציבים לאברכים ועידוד תעסוקה. בגיבוש התוכנית הסתייע בנט במומחים מהארץ ומהעולם, בכירים במשק הישראלי, בכירי השירות הציבורי לשעבר, אנשי אקדמיה מישראל ומארצותהברית, השוקדים על רפורמות יסודיות, שישנו את נתיב התנועה והמגמות המסכנות את עתיד ישראל.
בנט מאמין כי תיקון החברה והעם יתאפשר באמצעות מעבר מחינוך פוליטי־מפלגתי לחינוך ממלכתי, שירות לכולם, והדבקת פערי המיומנויות וההשכלה המאפשרים למצות את פוטנציאל התעסוקה.
במישור הדמוקרטיה ויציבות המשטר, מציע בנט שורה של שינויים מבניים שתפקידם לשפר את הדיאלוג שבין רשויות השלטון, לאזן ביניהן ולהפחית את החיכוך הקיצוני שיצרה הממשלה הנוכחית. השאלה היא כמובן, האם יצליח לשמור על כוחו האלקטורלי עד לבחירות, והאם יצליח להזיז את נתניהו מכסאו.
100 המשפיעים 2025