מבקשת את הגנת ביהמ"ש: רשת המרפאות ש.ר.פ פלוס צברה חובות של כ-50 מיליון שקל
חברת ההחזקות, שבשליטתה שש חברות העוסקות בהקמה וניהול של מתקנים רפואיים פרטיים, פנתה לקבל צו פתיחת הליכים לצורך שיקומה ושיקום החברות הבנות. בבקשה נטען כי חלה הידרדרות משמעותית בפעילות החברות הבנות - בעיקר בעקבות מלחמת חרבות ברזל
רשת המרפאות ש.ר.פ פלוס צברה חובות של כ-50 מיליון שקל ופנתה להגנת בית המשפט. ש.ר.פ פלוס החזקות הינה חברת החזקות שבשליטתה שש חברות (קבוצת ש.ר.פ פלוס) העוסקות בהקמה וניהול של מתקנים רפואיים פרטיים מפוארים וייחודיים בפריסה ארצית. זו הגישה היום (ד') לבית המשפט המחוזי בקשה לצו פתיחת הליכים במסגרתו מתבקש בית המשפט להורות על הפעלת החברה לשם שיקומה הכלכלי. זאת, לאחר שחברת האם צברה חוב של כ-6.8 מיליון שקל.
במסגרת הבקשה נטען כי עד לתחילת שנת 2019 פעילות קבוצת ש.ר.פ פלוס כללה בעיקר השכרת חדרים לרופאים על בסיס שעתי, קביעת תורים, וידוא תורים, ציוד ומכשור רפואי ספציפי וגביה. "החל משנה זו מפעילה קבוצת ש.ר.פ פלוס גם מכונים רפואיים משלה כגון בתחומי האסתטיקה ,עיניים ,מרפאות כאב ועוד". בנוסף נטען כי החברות הבנות נקלעו לקשיים, בעיקר בעקבות מלחמת חרבות ברזל, שהביאו לירידה משמעותית ולפגיעה בפעילותן. "על מנת לאפשר את שיקום החברה ,דירקטוריון החברה החליט לפנות לבית המשפט במסגרת בקשה זו, בניסיון לשמר את פעילות החברה כעסק חי ולהביא לשיקומה. בד בבד, מוגשות בקשות דומות גם ביחס לחברות הבנות מתוך מטרה להביא לשיקום כלל החברות בקבוצת ש.ר.פ פלוס". מהבקשות עולה כי סך חובות הקבוצה נאמד בכ-50 מיליון שקל.
במסגרת הבקשה טוענת החברה האם באמצעות עו"ד רונן מטרי, עו"ד יוסי בן נפתלי ועו"ד גל גורדון ממשרד עו"ד מטרי ,מאירי, וכט ושות' כי החברה הינה חברת החזקות אשר בבעלותה ו /או בשליטתה שש חברות העוסקות בהקמה וניהול של מתקנים רפואיים פרטיים מפוארים בפריסה ארצית - ש.ר.פ פלוס פתח תקווה (בעיכוב הליכים), ש.ר.פ פלוס כפר סבא, ש.ר.פ פלוס כרמיאל, ש.ר.פ פלוס חיפה, ש.ר.פ פלוס באר שבע וטופ בלינסון. בבקשה מובהר כי כל חברה הינה עצמאית, שהוקמה בשנים אחרות, במבנה ייחודי, עם משקיעים (בעלי מניות) שונים ועם בעלי חוב שונים. כל החברות הבנות מקבלות שירותים ניהוליים, פיננסיים ואחרים מהחברה.
ש.ר.פ פלוס החזקות מציינת בבקשה כי הוקמה "מתוך יעד אסטרטגי ברור של הקמת רשת המרכזים הרפואיים הגדולה בישראל. ואכן במהלך שנות הקמתה בנתה רשת ש.ר.פ פלוס מותג ההולם את תפיסת עולמה והצליחה לגייס לשורותיה מאות רופאים מהבכירים בארץ, להקים מכונים רפואיים ולייצר שיתופי פעולה עם קופות החולים ולייצר מותג המוכר בכל בית". כמו כן נטען כי במהלך השנים נתנה החברה לחברות הבנות הלוואות בסך כולל של 8.3 מיליון שקל.
עוד נטען בבקשה כי בשלהי 2023 חלה התדרדרות משמעותית בפעילות החברות הבנות, בעיקר בעקבות מלחמת חרבות ברזל. "בתקופה זו חוו החברות הבנות ירידה משמעותית בפעילות, הן של הרופאים המשתמשים בשירותי החברות והן של המכונים המופעלים על ידן. חלק ניכר מפעילותן של חברות הבנות הינו בתחום סמי רפואי (כגון מכון האסתטיקה ), הדורשים פנאי, רצון, כספים ובעיקר הלך רוח אשר היה חסר לציבור בתחילת המלחמה. פעילות הרופאים אף היא אינה מספקת לצורך המשך ניהול חברות הבנות כפי שהיא כיום.
כמו כן נטען כי מי שכיהן עד לאחרונה כמנכ"ל קבוצת ש.ר.פ פלוס, שמואל אופנגל, שירת במשך תקופה ארוכה ביותר של חודשים רבים וחיוניים בשירות מילואים בצו 8, עניין שיצר וואקום ניהולי ברשת. מנכ"ל החברה לשעבר ניאות שלא לקבל שכר עבודה באופן זמני וכן יו"ר הדירקטוריון ויתר על מחצית משכרו. המייסדים אינם מושכים שכר מזה שנים רבות", נטען. השופטת קבעה דיון ל-23 ביוני.