$
מחפשי עבודה

האמת על העבודה מהבית - לפעמים זה סיוט

חברות רבות מודיעות על מעבר לעבודה מהבית באופן קבוע, סקרים מראים שרוב האנשים לא רוצים לחזור לעבודה מהמשרדים באופן מלא אבל פרסומת אחת של אפל מציגה באופן קומי וכן גם את האתגרים: חוסר האיזון, החדירה לפרטיות, הבדידות, הקושי בעבודה בנוכחות ילדים קטנים והצורך לעמוד בתפוקות הרגילות למרות הקשיים

מעין מנלה 13:2515.07.20

כאשר עוד ועוד חברות עוברות לעבודה מהבית באופן קבוע, נראה שהשיח סובב סביב הייתרונות ושלא מספיק מדברים על המחיר של ביטול המשרדים לחלוטין. חברות מוכרות כמו טוויטר, פייסבוק, הבנק השוויצרי UBS ובישראל לייבפרסון הודיעו כי יעברו למודל מסויים של עבודה מרחוק, בין אם חלקי או מלא, ובאופן עקבי סקרים מראים שרוב האנשים לא רוצים לחזור לעבודה במשרדים באופן מלא. למעשה, רק שליש מעובדי המשרדים בגרמניה, צרפת והולנד רוצים לחזור למשרד במשרה מלאה, כך לפי סקר שנערך בקרב 6,000 עובדים שפורסם במאי.

 

הסגר נתן לאנשים הזדמנות לחוות את העבודה מהבית על כל ייתרונותיה - הכוללים לפי דו"ח הפורום הכלכלי העולמי קודם כל גמישות בזמן ובמקום ממנו עובדים, ביטול הצורך בנסיעה לעבודה וממנה והאפשרות לבלות זמן רב יותר עם המשפחה. אבל אותו דו"ח שם את הזרקור גם על החששות מצד מנהלים ועובדים לגבי העבודה מהבית. פרסומת חדשה של אפל על הכלים לעבודה מהבית מציגה בצורה קומית את האתגרים איתם מתמודדים העובדים, והיא ממחישה בצורה כנה את הדרך שבה נראית העבודה מהבית עבור רובנו. החל מניסיון לאזן בין הבית לעבודה כאשר אין גבולות, דרך החדירה לפרטיות, הקושי בעבודה בנוכחות ילדים קטנים או בני משפחה אחרים, הבדידות והצורך לעמוד בתפוקות הרגילות למרות הקשיים.

 

 

 

 

לפי דוח הפורום הכלכלי העולמי האתגרים המרכזיים בעבודה מרחוק לפי העובדים הם היטשטשות הגבולות בין הבית לעבודה (22%), בדידות (19%), היכולת לעבוד בצוות ולתקשר בצורה אפקטיבית (17%), הסחות דעת בבית (10%), זמני עבודה שונים מהקולגות (8%), פגיעה אפשרים במוטיבציה (8%), אפשרות לחופשות (8%) ואינטרנט אמין (3%).

 

המנהלים מצידם חוששים מירידה בפרודוקטיביות העובדים (82%) ובמיקוד של העובדים, ירידה בלכידות הצוותית (75%), שמירה על התרבות הארגונית (70%), שחיקה בקרב העובדים ומההשלכות על קריירת העובדים (65%).

 

מתוך הפרסומת של אפל, עבודה מהבית מתוך הפרסומת של אפל, עבודה מהבית צילום: אפל (צילום מסך מפרסומת ביוטיוב)

 

 

מחקרים שקדמו להתפרצות מגיפת הקורונה כבר מצאו שעובדים מרוחקים יעילים כמו אנשים שעובדים מהמשרד - אולי אף יותר. מחקר אחד שנערך על ידי יצרנית התוכנה Prodoscore Inc. מצא הפרש של 47% לעומת השנה הקודמת, מכיוון שעובדים ביצעו יותר שיחות, יזמו יותר צ'אטים ושלחו מיילים נוספים - הכל תוך תזמון פחות פגישות. עם זאת ליעילות הזאת יש מחיר. סקר אחד מצא כי 45% מהעובדים אמרו שהם נשחקים בגלל עומס עבודה מוגבר, מג'ינגול מתמיד בין החיים האישיים והמקצועיים וחוסר תמיכה מצד המעביד שלהם.

 

העבודה מהבית לא צפוייה להיעלם בזמן הקרוב גם לא כאשר תחלוף מגיפת הקורונה. לכן, המודעות לחסרונות ולקשיים שבעבודה מרחוק חשובה כל כך על מנת לבנות שיטות ותהליכי עבודה שיאפשרו איזון מצד אחד, גמישות מצד שני וכן חדשנות, יצירתיות ויעילות מצד העובדים. המנהלים מצידם יצטרכו למצוא דרכים למדידה אפקטיבית של עובדים, ניצול הייתרונות של העבודה מרחוק על מנת להגדיל את התפוקה ודרכים ליצור מחוברות ותחושת שייכות ולשמר את התרבות הארגונית גם מרחוק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x