$
מחפשי עבודה

הפעילו קשרים אישיים ונסחו נכון את קורות החיים - כך תעברו מעצמאות לעולם השכירים

אחרי המשבר יש הבנה בקרב עצמאים שמחיר החופש בישראל הוא גבוה מאוד וחלקם מעוניינים למצוא עבודה יציבה יותר ולהשתלב בארגונים; עשו מיתוג מועסק, אל תוותרו על משרות חלקיות ותתאמנו בלהתראיין - איך עושים את המעבר מעצמאי לשכיר

כרמית ונדר 13:2430.06.20

הרצון החופשי נחשב למשאלת לב עד שהוא נפגש עם דלתות רשויות המס. כאשר נפגשים עם עצמאים, המחשבה הראשונה היא רגע, בעצם אין להם בוס? לעצמאים יש שעון פרטי ובכל רגע נתון הם אדון לזמן שלהם, הם לא יפסידו משחק של מכבי ולא יהיו להם תירוצים לאחר למסיבת יום המשפחה בגן. כל המחשבות הללו אולי נכונות, אבל אחרי משבר הקורונה ישנה הבנה ברורה:  שעצמאי זה לגמרי לבד.

 

בישראל רק בעת המשבר התרוממה מחאת העצמאים כי לאחר שנות הפרשה לביטוח, העצמאים הבינו את גודל הקיפוח. לכן אנחנו רואים מגמה גדלה והולכת בשוק התעסוקה מצד אחד לפתיחות של מעסיקים לקלוט עצמאים – בדגש על ענפים טכניים ופיננסים ומצד העצמאים – רצון לישון טוב בלילה גם במחיר של מיילים בסלולארי בכל שעות היממה ועל הדרך גם נהנים מכרטיס "תן ביס" שמבטיח להם לפחות ארוחה אחת טובה ביממה.

 

עצמאים ופרילנסרים הם עובדים והרבה פעמים גם מרוויחים בממוצע פחות מהשכר הממוצע במשק בזמן שכלכלות אחרות רואות בעצמאים ועסקים קטנים תשתית של הכלכלה והיכולת לצמוח. במדינות אירופה ואמריקה הצפונית קיים פטור ממיסים בשנים הראשונות, ישנן הקלות ואף בשעת המשבר הנוכחי זיכתה עצמאים במענקים משמעותיים.

עצמאים משלמים ביטוח לאומי ואת תנאיהם הסוציאליים, בין היתר גם אחראים למצוא אפיקים לחסכון לטווח ארוך.

 

פתאום יציבות חשובה מעצמאות וחירות ומתבטאת גם במישורים נוספים שהם אינם רק שכר בסוף החודש, זו הסיבה שאנו רואים פתאום מיתוג ברשתות חברתיות גם של אנשי מקצוע המחפשים להשתלב בארגונים מה שלא היה נהוג בעבר. אני חושבת שהמעבר נכון למי שבוחר להיות שכיר רק כאשר הוא מבין את גודל הפרידה ובעיקר מחבק את הסיטואציה החדשה שהוא כבר אינו לבד, יש ארגון והדאגה לא נמצאת רק אצלו.

 

מהן הדרכים אשר יאפשרו להיפרד מתואר העצמאי וכיצד ניתן לעבור לעולמם של השכירים?

 

1. מיתוג מועסק – העצמאי אינו זקוק למיתוג מעסיק אלא למתג את עצמו, עליו לפתוח פרופילים ברשתות חברתיות כגון LinkedIn, לעבוד בלהרחיב את מעגל החברים, לעקוב אחרי קבוצות רלוונטיות בתחומו ולפרסם תוכן מקצועי שמקדם את עולמם התעסוקתי.

 

גם בדף הפייסבוק של העצמאי יש לבצע שינויים – בתהליך חיפוש משרה בארגונים שימו לב שאתם לא נרגשים מסרטונים בעלי תוכן מפוקפק או עושים לייקים לתמונות ללא פרטי לבוש, הכוונה שלי היא להיות ערניים לתוכן. מגייסים בודקים התאמה ל DNA ארגוני דרך עולמם הפנימי ורשתות אלה מקצרות עבורם את העבודה.

 

2. הכנת קובץ קורות חיים הסוקר בצורה נכונה את עבודתכם כעצמאי – יש לערוך את הקובץ בצורה נכונה שמדגיש פרויקטים רלוונטיים, הצלחות, ממליצים, עבודה מול ממשקים ציבוריים, הכרות עם טכנולוגיות והכל בכתיבה נכונה ולא מעמיסה.

 

במידה ויש ברשותכם ניסיון ארגוני קודם יש להנגיש את המעברים בצורה נכונה.

 

3. יצירת קשרים עם חברות ייעוץ – בחברות הייעוץ בדגש על סקטורים פיננסים ומיקור חוץ ישנם אלפי עובדים מועסקים, שם בוודאות יש מקום להכניס רגל משום גודל החברה והיכולת לאפשר מעברים שונים מתפקיד לתפקיד, בשבועות האחרונים אני רואה פתיחות להכניס פרילאנסרים במשרה משולבת גם אם עבור פרויקט ספציפי ובחינה משותפת להמשך תעסוקתי במשרה קבועה.

הפגנת עצמאים בעקבות משבר הקורונה הפגנת עצמאים בעקבות משבר הקורונה צילום: נחום סגל

 

4. תביעו גמישות ואל תוותרו על משרה חלקית – מצד אחד זה מאפשר לכם כניסה לעולם הארגונים ומצד שני מאפשר לכם המשכיות עסקית עד ליצירת משרה מלאה בתנאים מלאים לאחר שהארגון רואה את עשייתכם.

 

5. תגיעו להזדמנויות מקשרים אישיים – לכל אחד יש מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהי שמכירה מישהו. מהמלצה אישית ניתן להגיע לראיונות ולהליכי גיוס שאינם 'לפי הספר'.

 

6. תתאמנו בלהתראיין ובעיקר מדוע אתם בשלים לעזוב את העולם העצמאי – כאשר אתם עצמאיים אתם בעצם מתראיינים מול לקוח אך בארגון הגישה אחרת ויש לבוא לדייט הריאיון בצורה מותאמת.

 

הדגש של הארגונים היא בשאלה איך תתמודדו עם הכניסה לתפקיד כשכיר ומדוע אתם מהווים ערך עבורם – אגלה למגייסים ולמנכ"לים תשובות שאולי הם לא מודעים אך עצמאיים רואים עולם, ניהלו משברים ואינספור תהליכים במקביל, במשרה בארגון תיהנו מזמן עשייה נטו בענף המקצועי.

 

7. WIN WIN לכל הצדדים רק לדעת להסביר איך – הארגון מקבל ורסטיליות, מומחיות, מוטיבציה ואפילו אלמנטים של תרומה לקהילת המועסקים (לא חייבים להגיע עד אפריקה ע"מ לסייע) ולאחר משבר הקורונה העצמאיים מקבלים הזדמנות לישון בשקט לילה שלם (ותן ביס כבר אמרנו).

 

מצד אנשי גיוס ועד המנכ"לים, כדאי לכם להבין ולבדוק את ערך המוסף שעצמאי מביא אותו כמעט לכל תחום, אל תפסלו קו"ח, תיפגשו ותגלו מקצועיות, מחויבות והכרת תודה.

 

הכותבת היא Head of People & Culture בהראל ביטוח ופיננסים, מלווה חברות הזנק לאחר סבבי גיוס הון ומומחית ליישום חדשנות HRית בקרב ארגונים

x