$
מחפשי עבודה

נעים להכיר. אגב, אתה יכול לסדר לי עבודה?

רשת קשרים מקצועיים יכולה להיות קריטית במציאת העבודה הבאה שלכם ומצד שני אתם לא רוצים להרתיע אחרים - כמה זמן צריך להכיר מישהו ברשתות החברתיות לפני שמבקשים ממנו עזרה בחיפוש עבודה

שירות כלכליסט 14:1517.02.20
רוב האנשים היו מסכימים שרשת של קשרים מקצועיים היא קריטית לחיפוש עבודה. רוב האנשים גם יסכימו שזה מבאס כשמישהו שלא שמעתם ממנו זמן רב מתקשר פתאום כדי לבקש טובה או שמישהו שאינכם באמת מכירים מבקש מכם ברשת 'לסדר' לו עבודה. אתם לא רוצים להיות האנשים האלה שמרתיעים אחרים על ידי בקשות יתר, אבל איך יודעים מתי זה בסדר במערכת יחסים ברשתות החברתיות או המקצועיות לבקש עזרה בחיפוש עבודה?

 

בפורבס פירסמו חמש הנחיות שיעזרו לכם לדעת אם אתם מכירים מישהו מספיק טוב כדי לבקש עזרה בחיפוש עבודה:

 

1. משך הזמן האידיאלי נקבע על ידי האדם האחר, לא על ידכם 

 

לכל אחד יש רמות נוחות שונות בהענקת עזרה לאנשים אחרים ולכן אין כלל אצבע לגבי כמה זמן או כמה טוב אתם צריכים להכיר מישהו לפני פנייה אליהם לעזרה. יש אנשים שלעולם לא מפנים מישהו לעבודה, אלא אם כן הם עבדו עם אותו אדם - אפילו לא אם הם מכירים את אותו האדם ברמה האישית. לעומת זאת, יש אנשים שמאוד פתוחים להפנות אחרים לעבודות גם אם הם לא באמת מכירים. 

 

יצרית קשרים מקצועיים היא קריטית בחיפוש עבודה, אבל אתם גם לא רוצים להעיק על האנשים ברשת שלכם יצרית קשרים מקצועיים היא קריטית בחיפוש עבודה, אבל אתם גם לא רוצים להעיק על האנשים ברשת שלכם צילום: שאטורסטוק

 

תצטרכו לאמוד את רמת הנכונות של האדם האחר לעזור בעת פיתוח הקשר. דברו על חיפוש העבודה שלכם, בלי לבקש עזרה. הזכירו תפקיד שמעניין אתכם או חברה שאתם עוקבים אחריה - ותראו איזו תגובה תקבלו. האדם האחר עשוי להתחיל לתת לכם עצות או אפילו להציע עזרה. במקרה כזה, יש לכם אור ירוק לבקש. אם האדם משנה את הנושא או לא מגלה עניין - המתינו.

 

2. אל תהפכו כל פנייה ברשת לחיפוש עבודה

 

אם כל פוסט או הודעה שלכם ברשתות החברתיות יהיו קשורים לחיפוש העבודה שלכם זה עלול להתיש את האחרים ולגרום לכם לראות נואשים. גם אם נראה שכדאי שתמתינו כרגע, זה לא אומר שלא תוכלו לסמוך על אותו אדם בהמשך הדרך. הקשר עשוי להעמיק עד לנקודה בה הוא יהיה פתוח יותר לעזור לכם. אתם יכולים לחזק את הקשר על ידי שמירה על שיח עם אותו אדם בנושאים אחרים ולא להזכיר את חיפוש העבודה שלכם. יש דרכים רבות לעקוב אחר מישהו שתרצו את עזרתו ברשתות החברתיות מבלי לבקש ממנו דבר בתמורה. כשתעקבו אחר אותו אדם ברשתות החברתיות לאורך זמן תוכלו לראות אם העניין שלו בחיפוש העבודה שלכם משתנה.

 

3. אם אתם צריכים לבקש עזרה באופן מיידי, היו כנים לגבי זה 

 

באופן אידיאלי,כולנו אמורים לבנות רשת קשרים עניפה ועמוקה שתוכל לעזור לנו בעת הצורך, הרבה לפני שנצטרך לבקש מידע או עזרה על מקום עבודה חדש. עם זאת, מה קורה אם נכנסתם לחיפש עבודה במהירות עקב פיטורים בלתי צפויים? מה אם פגשתם במקרה מישהו חדש שיהיה מושלם כדי לעזור לכם עם ראיון העבודה שנקבע לכם לשבוע הבא? בשני המקרים האלה אין לכם את הפריבילגיה של לעקוב אחר אנשים ברשת החברתית לאורך זמן ולפתח קשר משמעותי.

 

אם אתם צריכים לבקש עזרה באופן מיידי שאלו את השאלה אך דעו את ההשלכות. תנו לאנשים מהם אתם מבקשים דרך חיננית לומר לא. לדוגמא, לאדם שפגשתם זה עתה ויכול להיות מקור מידע קריטי לקראת ראיון עבודה קרוב תוכלו לומר: "אני מבין שרק נפגשנו ואם זה יותר מדי אל תהסס לומר לא, אבל יש לי ראיון בעוד שבוע עם חברה X ומכיוון שאתה עובד שם - האם תהיה מוכן לעזור לי להתכונן? הנה מה שאני יודע וזה מה שאני מקווה לגלות..."

 

4. צרו תחושת דחיפות

 

הבקשה שלמעלה היא מנומסת, לא רק מכיוון שאתם מאפשרים לאדם דרך קלה לומר לא, אלא אף מסבירים לו את הדחיפות ולכן הופכים את הבקשה לסבירה יותר ומרתיעה פחות. הסבר לגבי ציר הזמן הספציפי שלכם הוא רק דרך אחת ליצור דחיפות. הסבר מדוע אתם זקוקים לעזרתו של אותו אדם הוא דרך נוספת ליצור דחיפות ולהפוך את הפניה לאותו אדם לעזרה לסבירה יותר. אתם לא סתם מחפשים כל אחד - אתם זקוקים לקשר הזה מכיוון שהם עבדו בתפקיד הזה בעבר או שהם מכירים את החברה היטב או שיש להם מומחיות שקשורה למשרה הספציפית. היותכם ספציפיים לגבי הסיבה שבגללה פניתם דווקא לאותו אדם לעזרה היא גם מחמיאה - אתם מכירים במשהו שמייחד אותו.

 

5 - טעו לצד של לשאול מוקדם מדי ולא מאוחר מדי

 

אתם לא רוצים להיות אלה שמבקשים עזרה בחיפוש עבודה מיד לאחר שנפגשתם עם מישהו לראשונה. לדוגמא, כולנו פגשנו את אותו משתתף ועידה או את אורח מסיבת הקוקטיילים שמגלה מי אתם ואז מייד מנצל אתכם לקבלת ייעוץ בחינם. עם זאת, מרבית מחפשי העבודה זהירים מדי ובסופו של דבר מבזבזים זמן יקר בחיפוש העבודה שלהם בכך שהם לא פונים לאנשים המסוגלים ולעתים קרובות מוכנים לעזור.

 

אם תדחפו יתר על המידה - נניח שתבקשו ממישהו להציג אתכם למעסיקים פוטנציאליים והם אומרים שהם לא מרגישים בנוח לעשות זאת - תמיד תוכלו להתנצל בשפע ובמהירות לשנות את הנושא, ובכך להרגיע אותם במילה ובמעשה שאמירתם לא השפיעה על היחסים שלך. אבל אם אינכם שואלים, לא תוכלו לדעת מה הצעד הבא צריך להיות. אם לא נוח להם לעזור - תמצאו אחרים שכן יעזרו. אם הם אומרים מייד כן - לא ביזבזתם זמן יקר ואם הם נראים אמביוולנטיים תדעו לעבוד על הקשר ולנסות שוב מאוחר יותר. אם תבקשו, תוכלו לנקוט בפעולה, תהיה התשובה אשר תהיה.

 

זה בסדר לבקש מהרשת שלכם לעזור לכם - הם מצפים מכם לאותו הדבר

 

האם אי פעם תנתקו קשר למישהו רק בגלל שהוא מבקש יותר מדי עזרה, במיוחד אם הוא מתנצל? אם לא, מדוע אתם חושבים שאחרים ישפטו אתכם בצורה נוקשה יותר?

 

כל עוד אתם לא מגזימים, בקשת עזרה בחיפוש עבודה לא תסכן מערכות יחסים. רוב האנשים גם באמת רוצים לעזור, אחרי הכל, הם היו מצפים מכם בדיוק לאותו הדבר כאשר הם מחפשים עבודה. אז היו אדיבים אך נועזים ובקשו!

בטל שלח
    לכל התגובות
    x