אלביט תספק מערכות אימון לצבא היבשה הבריטי תמורת 38 מיליון דולר
ימים ספורים לאחר שזכתה בחוזה חלומי של רבע מיליארד דולר עם הפנטגון, חתמה אלביט, שוב באמצעות חברת הבת, על חוזה של עשרות מיליוני שקלים עם משרד ההגנה האנגלי; תספק מערכות אימון ארטילרי לחיל היבשה
13:59
10.09.19
אלביט מערכות דיווחה היום (ג') כי זכתה בחוזה בהיקף של 38 מיליון דולר עם משרד ההגנה הבריטי לאספקת מערכות אימון ארטילרי (JFST). החוזה נחתם סך הכל יממה לאחר שהתפרסם בארה"ב כי חברת האריס, שהשלמת רכישתה על ידי אלביט מערכות נעשית בימים אלה, זכתה בחוזה של רבע מיליארד דולר בפנטגון.
קראו עוד בכלכליסט:

בצלאל מכליס, נשיא אלביט מערכותאסף שילה, ישראל סאן
במסגרת החוזה, אלביט תספק מערכות נייחות וניידות שמורכבות ממספר סימולטורים מרושתים המיועדים לאימון צוותים, רכובים ורגליים, של תאי לחימה ומפעילי אש. מערכות האימון הארטילרי אף יתמכו בתרגילים של כוחות מילואים וצוותים המוצבים בים על נושאת המטוסים שהוזכרה.
מרטין פוסייט, מנכ"ל אלביט מערכות אנגליה, ציין כי בחברה "גאים על כך שמשרד ההגנה הבריטי בחר בנו לאספקת מערכות האימון הארטילרי, המעניקות לצבא היבשה הבריטי יכולת חשובה ומספקות לאנגליה, ביחד עם השותפים המקומיים שלנו, יכולת מבצעית מוכחת".
לפני מספר ימים דווח כי חברת האריס תצייד את הפנטגון במשקפות, תחת הסכם שיתפרס על פני מספר שנים ויסתיים בשנת 2024. לפי דיווחים בארה"ב, האריס תספק לנחתים ציוד ראיית לילה מתקדם, עם רכיבי חילוף והסכם תחזוקה לוגיסטי.


