$
מעסיקים

התכוננו לכישלון: הטיפים להצלחה של היזמת העשירה ביותר עולם

זו ז'ינפי, המייסדת ומנכ"לית חברת לנס טכנולוג'י המייצרת מסכי מגע לענקיות הטכנולוגיה כולל אפל וסמסונג נשרה בגיל 16 מבית הספר, התחילה כפועלת מפעל לייצור זכוכיות לשעונים עד שהקימה בדירת ארבעה חדרים חברה לייצור מסכים. היום הונה מוערך ב-7.4 מיליארד דולר. קבלו את העצות שלה להצלחה

שירות כלכליסט 12:0014.06.19
זו ז'ינפי (Zhou Qunfei) הסינית, המייסדת ומנכ"לית חברת לנס טכנולוג'י, היא האישה העשירה ביותר בעולם אשר הרוויחה את הונה בכוחות עצמה עם הון אישי המוערך ב-7.4 מיליארד דולר, כך לפי הדירוג של מגזין פורבס.

 

הסיפור שלה אמנם התרחש בסין אך הוא סיפור הצלחה אמריקאי קלאסי. זו (48) נולדה בעיירה במחוז חונאן במזרח סין, וחוותה ילדות לא פשוטה. אמה מתה כשהייתה בת חמש. אביה התעוור ואיבד אצבע בתאונה במפעל שבו עבד. כך שהיא נאלצה ללמוד כיצד לשרוד. "הייתי צריכה לחשוב כל הזמן מה תהיה הארוחה הבאה שלי ואיך אשיג אותה", סיפרה בריאיון לאתר CNBC.

 

זו ז'ינפי, הונה מוערך ב-7.4 מיליארד דולר זו ז'ינפי, הונה מוערך ב-7.4 מיליארד דולר צילום: Lens Technology

 

היא נשרה מהלימודים בגיל 16 ועברה ב-1986 לשנזן בדרום סין כדי לעבוד כפועלת במפעל לייצור זכוכות לשעונים. היא הצליחה להתקדם בחברה ומונתה לתפקיד ניהולי, אך היו לה שאיפות גבוהות יותר.

 

ב-1993 לאחר שהצליחה לחסוך 20 אלף דולר הונג קונגי (בסביבות 2,547.80 דולר), זו ושמונה מבני משפחתה הקימו בתוך דירת ארבעה חדרים בשנזן סדנה לייצור מסכים. הדירה שימשה למעשה גם כמקום העבודה וגם כחלל המגורים.

 

זו כאשר ניהלה את המפעל של המעסיק הראשון שלה זו כאשר ניהלה את המפעל של המעסיק הראשון שלה צילום: Lens Technology

 

 

מהדירה הזו היא הקימה את החברה הראשונה שלה. עשור לאחר מכן היא כבר פתחה מפעל לייצור זכוכית לשעונים שהעסיק אלף עובדים.

 

התפנית הגיעה ב-2003 כשקיבלה פנייה ממוטורולה שרצתה להפוך אותה לספקית החברה. בזכות ההצעה הזו, היא הצליחה להרחיב את העסק בזירה הבינלאומית. כיום, כמנכ"לית של לנס טכנולוג'י, זו עומדת בראש אימפריית ייצור זכוכית לענקיות הטכנולוגיה כמו טסלה, אפל, וואווי וסמסונג. היא מייחסת את ההצלחה שלה להתמדה שהפגינה. "האתגר הגדול ביותר שלי היה לגבור על המתחרים ולזכות בחוזה עם מוטורולה ב-2003", היא מודה.

 

זו הייתה רק בתחילת דרכה וכמעט ולא הייתה לה גמישות עם הצד הפיננסי של העסק, אך היא רצתה לוודא שהעסקה תצא לפועל. לכן, היא מכרה את הבית שלה וחפצים יקרים אחרים וזאת כדי לעמוד בדרישות החברה. אך בכל זאת היה חסר לה מימון והיא הפכה נואשת, כך לדבריה. היא מודה כיום כי זה היה השלב הקשה ביותר בחייה כיזמת. "עמדתי על רציף תחנת הרכבת בהונג קונג וכמעט קפצתי, הייתי נרעשת כולי", סיפרה. "חשבתי שאחרי מותי כל הצרות יעלמו".

 

אך שיחת טלפון מבתה החזירה אותה למציאות. "הבנתי שעבור המשפחה והעובדים שלי, אסור לי לוותר, היה עליי להמשיך ולפעול". בעזרתה של מוטורולה, הצליחה זו להתגבר על הבעיות הפיננסיות. ב-2004, לנס טכנולוג'י מכרה מעל 100 מיליון יחידות עבור דגם V3 של מוטורולה לבדו. שלוש שנים לאחר מכן, הפכה לספקית מסכי הזכוכית של אפל.

ב-18 במרץ, 2015- 22 שנים אחרי שהקימה לראשונה את המפעל המשפחתי מתוך דירת 4 החדרים, לנס טכנולוג'י הפכה לחברה ציבורית. כיום השווי שלה מוערך ב-11.4 מיליארד דולר והיא מעסיקה מעל 82 אלף עובדים ברחבי סין, כך לפי פורבס.

 

בריאיון לאתר CNBC היא חלקה את 3 העצות הטובות ביותר שלה ליזמים:

 

1. התכוננו היטב:

לדבריה, יזמים תמיד צריכים להתכונן לבאות. ישנם שלושה תחומים שצריך לשלוט בהם: "ראשית, שפרו את התחרויתיות הכללית שלכם, שנית, עליכם להיות חזקים מנטאלית ושלישית, הגדילו את ההבנה שלכם בנוגע לשוק והמתחרים", הסבירה. לטענתה, הניסיון שצברה כעובדת קו ייצור ולאחר מכן כמנהלת עזר לה לצבור ביטחון, שהיה מהותי במיוחד בימיה הראשונים של החברה. "חייבים לאזור את האומץ כדי להתמודד עם הכישלונות", היא מוסיפה. זו מציינת עוד כי בשנים הראשונות, תמיד הכינה כמה תכניות גיבוי בעת ביקור אצל לקוחות. "תמיד חשבתי מה אני אענה אם הם ידחו את ההצעות שלי, מכיוון שהיו הרבה דחיות חייבים להתכונן היטב".

 

2. המשיכו ללמוד:

"הלקוחות לא יתנו לכם מחיר טוב יותר על המוצר רק כי יש לכם תואר אקדמי", היא אומרת. "אך הידע שתפגינו בעסק יעזור לשמור על היתרון התחרותי של החברה". זו נרשמה לכמה קורסים בזמן שעבדה במפעל והשיגה בסופו של דבר תארים בחשבונאות ומחשבים ואפילו הוציאה רישיון נהיגה במשאית. "כשיש לכם את היכולת ללמוד, יש לכם את היכולת להמשיך ולצמוח", היא מסבירה.

 

3. אל תרימו ידיים:

זו אומרת שכישלונות לרוב פוגעים בביטחון של האנשים, אך המפתח להצלחה הוא התמדה, בייחוד בתקופות הקשות ביותר. בתרגיל גיבוש שערכה ל-20 מנהלים בכירים בחברה הם יצאו לטפס על הר Dawei במחוז חונאן, שמתנוסס לגובה של מעל 1.5 ק"מ מעל פני הים. חלק מחברי הצוות רצו לוותר באמצע הטיפוס, אך היא התעקשה שימשיכו. "מכיוון שכשמוותרים באמצע, אין את האומץ לחזור להתחלה ולנסות שוב, פשוט מוותרים", טענה. "רק כשמתמידים אפשר להצליח. אל תוותרו בגלל מהמורה קטנה בדרך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x