$
מחפשי עבודה

"לא היה לי זמן" - הדברים שאסור להגיד בעבודה

במקום להגיד "זו לא הבעיה שלי" הפנו את השואל למי שיכול לעזור, במקום לומר לבוס "אין בזה שום היגיון" נסו להבין מה עומד מאחורי הדברים ושאלו "תוכל לומר לי מדוע זו אפשרות עדיפה?" - מדריך

שירות כלכליסט 16:2211.05.19

פוליטיקה משרדית יכולה להיות עניין מסובך. קל לומר את הדבר הלא נכון כשאתם תחת לחץ או מרגישים מקופחים. אולי פגעתם במישהו כשהעברתם ביקורת לא בונה, ואולי אלה אתם שקיבלתם ביקורת – והגבתם בניסיון להפיל את האשמה על אחרים. אם זה נשמע לכם מוכר, אל דאגה. אפשר לדבר בכנות בעבודה בלי לפגוע באחרים, אבל זה דורש שינוי בנקודת המבט. כשבעיה מופיעה, אל תחשבו איך לעקוף אותה, אלא איך להפוך לחלק מפתרונה. רכישת מיומנויות דיפלומטיות לא מתרחשת בן לילה, לכן כדאי להתחיל בכמה עצות פשוטות.

 

באתר TheLadders פרסמו 12 דברים שלא כדאי לכם לומר בעבודה, ומה כדאי לומר במקומם:

 

1. "זו לא הבעיה שלי"

למה לא לומר את זה: כולנו שמענו את זה מתישהו, וכשמתעסקים בהרבה דברים, קל להתעלם מדברים שהם לא "הבעיה שלכם". לרוע המזל, זה עלול לגרום לכם להיראות אגוצנטריים וסוליסטים.

מה לומר במקום: "אני ממליצ/ה שתדבר/י עם..."

 

 

אל תגידו "לא היה לי זמן", במקום זאת תנו זמן ריאלי בו תוכלו לסיים את המשימה אל תגידו "לא היה לי זמן", במקום זאת תנו זמן ריאלי בו תוכלו לסיים את המשימה צילום: shutterstock

 

 

2. "אבל תמיד עשינו את זה ככה"

למה לא לומר את זה: אנשים עשויים לפחד משינוי ובעוד לניסיון יש ערך משלו, הוא לא תמיד תירוץ לגיטימי. משפט זה עלול לגרום לכם להיראות "מקובעים."

מה לומר במקום: "זו גישה שונה – תוכל/י לומר לי מדוע היא עדיפה בעיניך?"

 

3. "אני לא יכול לעשות כלום בעניין"

למה לא לומר את זה: לפעמים באמת נדמה שאין עוד מה לעשות, במיוחד אם מיציתם את כל האפשרויות. אימוץ גישה של "אפשר לעשות" תעזור לכם הרבה יותר מהודאה בתבוסה.

מה לומר במקום: "אני קצת תקוע/ה, תוכל/י לעזור לי למצוא אפשרויות נוספות?"

 

4. "זה ייקח רק דקה"

למה לא לומר את זה: נדיר שדברים באמת לוקחים רק דקה, וכשאחד מעמיתיכם בא בדרישה כלשהי, אתם רוצים להרגיע אותו, ואת עצמכם. אבל אין ערך בהליכים מזורזים.

מה לומר במקום: "תנ/י לי לחזור אליך תוך (כך וכך זמן)."

 

5. "אין בזה שום היגיון"

למה לא לומר את זה: כולנו מתבלבלים לפעמים, אבל במקום לקפוץ למסקנות יכול להיות שאתם פשוט לא הבנתם נכון. במקום להיראות שליליים, נסו להבין מה אומר האדם שמולכם.

מה לומר במקום: "אני לא בטוח/ה בזה – תוכל/י לומר לי מדוע זו אפשרות עדיפה?"

 

6. "את/ה טועה"

למה לא לומר את זה: המילים האלה עלולות להיפלט לפני שאתם שמים לב, הבעיה היא שאתם עלולים לעורר כעס אצל אחרים. נסו גישה יותר דיפלומטית.

מה לומר במקום: "אני חולק עליך (או לא מסכים עם מה שאמרת), מהסיבה ש... מה דעתך?"

 

7. "אני מצטער/ת אבל..."

למה לא לומר את זה: אנחנו בדרך כלל לא חושבים כשאנחנו מתנצלים, ואחרי ההתנצלות מגיע בדרך כלל תירוץ. עדיף להתנצל בכנות.

מה לומר במקום: "אני מצטער/ת על כך... בפעם הבאה בכוונתי ל...."

 

8. "פשוט חשבתי ש..."

למה לא לומר את זה: קל לעשות טעויות שנובעות מאי הבנה. עם זאת, עדיף לא לומר מה הייתה ההנחה שלכם שגרמה לטעות ולהבהיר לעצמכם עד הסוף מה עליכם לעשות.

מה לומר במקום: "תוכל/י להבהיר לי מה בדיוק מצופה ממני?"

 

9. "עשיתי את המקסימום"

למה לא לומר את זה: מאז בית הספר לימדו אותנו לעשות את המקסימום. אבל כשהמקסימום שלכם אינו מספיק, השתמשו בכך כלקח שיעזור לכם בעתיד.

מה לומר במקום: "מה אוכל לשפר בפעם הבאה?"

 

10. "היה עדיף אם היית עושה כך וכך"

למה לא לומר את זה: קל להצביע על טעויות של אחרים כשאתם מתוסכלים, אבל האשמת אחרים או עבודתם אינה גישה טובה. נסו לתת ביקורת בונה.

מה לומר במקום: "זה לא עבד - הנה מה שאני ממליצ/ה לפעם הבאה."

 

11. "אני אולי טועה, אבל..."

למה לא לומר את זה: יש לכם מושג אבל לא מספיק ביטחון, ואתם מודאגים שמישהו עלול לבטל את מה שיש לכם לומר. הימנעו מביטול עצמכם ואמרו לאחרים מה אתם חושבים.

מה לומר במקום: "יש לי רעיון:..."

 

12. "לא היה לי זמן"

למה לא לומר את זה: אף פעם אין מספיק שעות ביממה, וסדרי עדיפויות סותרים הוא דבר שבשגרה. עדיף להיות פרואקטיביים ולומר מתי המשימה תושלם, במקום להסביר למה אתם מאחרים.

מה לומר במקום: "אוכל לסיים את זה עד ה..."

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x