$
מחפשי עבודה

רוק אלטרנטיבי, קלאסי או פופ? לאיזה סוג מוסיקה כדאי להאזין בעבודה

מחקר חדש מצא שסוגי מוסיקה מסויימים משפרים את היעילות בעוד שז'אנרים אחרים עשויים להסיח את הדעת ומתי מומלץ להניח את האוזניות בצד

שירות כלכליסט 11:2818.12.18
מספר מחקרים אישרו שהאזנה למוסיקה יכולה לשפר את הפרודוקטיביות, אבל מחקר חדש מצא שסוגי מוסיקה מסוימים טובים לכך יותר מאחרים. המוסיקה הפופולרית ביותר לשיפור היעילות שלכם, על פי מחקר של CloudCover Music, היא רוק קלאסי, ואחריו רוק אלטרנטיבי ופופ. מצד שני היפ הופ, רוק כבד, EDM, וקאונטרי, נמצאו ע"י המחקר כסוגי מוסיקה שיותר מסיחים את הדעת. "זה באמת תלוי בהעדפות האישיות," כך אומרת מג פידמונט, מנהלת פרויקטים בקלאודקאבר מיוזיק שעזרה להוציא את המחקר לפועל. "העניין הוא ליצור את מרחב העבודה שלך, שמתאים למה שיאפשר לך לעבוד בצורה הטובה ביותר."

 

פידמונט נותנת היפ הופ כדוגמא לסובייקטיביות של השפעת סוג המוסיקה על המאזין. בעוד 21.1% מהמשתתפים במחקר תייגו את הז'אנר הזה כ"יצרני", ובחרו בו לז'אנר החמישי המועדף ביותר במקום העבודה, 37.7% מהמשיבים אמרו שהוא "מסיח דעת", מה שהביא לבחירתו גם לז'אנר הכי פחות פחות אהוב על כלל המשיבים.

 

דבר אחד שרוב המשיבים הסכימו לגביו הוא שמוסיקה עדיפה מכל רעש רקע אחר במקום העבודה, עם 94% מהם שאמרו שהם מאזינים למוסיקה בעבודה, לעומת 42% שמאזינים לרדיו, 35% שמאזינים לפודקאסטים, 25% שאמרו שהם מעדיפים את החדשות, ו-15% שאמרו שהם מעדיפים להאזין לספרי שמע ושידורי ספורט.

 

עובדים רבים משתמשים במוסיקה פשוט כדי להימנע מהרעש באופן-ספייס עובדים רבים משתמשים במוסיקה פשוט כדי להימנע מהרעש באופן-ספייס

פידמונט אומרת שישנן מספר מגמות חופפות שהופכות את האוזניות לאביזר סטנדרטי במקום העבודה. משרדים פתוחים למשל, אולי עוזרים להוריד את ההוצאות של החברה על נדל"ן, אבל מביאים גם להרבה זיהום רעש. למעשה, 30% מהמשיבים הודו שהם משתמשים באוזניות בעבודה בעיקר כדי להדוף את רעש הרקע, בעוד 46% אמרו שהם משתמשים בהן כדי להימנע משיחות חולין עם עמיתיהם. 

 

"האזנה למוסיקה עם אוזניות יכולה לעזור לאנשים להתרכז ולהרגיש כאילו יש להם מרחב משלהם גם במשרדים פתוחים," אומרת פידמונט. "גם המוסיקה הפכה לדבר מאוד נגיש כיום – כל מה שתרצו נמצא במרחק נגיעה במסך הטלפון, ובחינם – והגישה הקלה היא אולי גם הסיבה בגללה אנחנו רואים יותר אנשים מאזינים במשך חלק גדול יותר מהיום."

 

על פי המחקר, ל-82.2% מהמשתתפים מותר להאזין למוסיקה במקום העבודה באמצעות אוזניות. מתוך כל אלה שמאזינים למשהו במקום העבודה, בערך 42% מאזינים במשך כל היום, 39.5% מאזינים כמה פעמים ביום, ובערך 19% מאזינים פעמים אחדות בשבוע.

 

על פי המחקר מוסיקה יכולה לקרב בין עמיתים, אבל היא גם יכולה להרחיק ביניהם. בערך 26% מהמשיבים שפטו את עמיתיהם על פי העדפות המוסיקה שלהם, אבל 59% מהעובדים ו-65% מהמעסיקים מאמינים שמוזיקה עוזרת להם להתחבר לעמיתיהם. על פי תרזה לסיוק, מנהלת התכנית לטיפול באמצעות מוסיקה באוניברסיטת מיאמי, ההבדל בד"כ נובע מנוסטלגיה ואסוציאציות."קיים אצלנו דבר שאנו קוראים לו רשת הזיכרון האסוציאטיבי, כך שאם זיכרון כלשהו מכיל קטע מוסיקלי, הקטע הזה עשוי להיקשר לגופיפי זיכרון במוח. מוסיקה שיוצרת אסוציאציות היא תופעה מאוד חזקה."

 

לסיוק מוסיפה שיכול להיות שהז'אנרים שנמצאו כפופולריים ביותר במקום העבודה, דהיינו רוק קלאסי, רוק אלטרנטיבי ופופ, בעצם נמצאו ככאלה כי הם הנוסטלגיים ביותר. "המוסיקה משנות ה-20 שלך, כשהיית פעיל יותר והאישיות שלך נבנתה, נוטה להיות המשמעותית ביותר עבור אנשים. זה הגיוני לכן שרוק קלאסי ואלטרנטיבי, ואולי כיום גם היפ הופ, הם פופולריים יותר ככל שהאוכלוסיה הולכת ומתבגרת," כך לסיוק.

 

אך למרות המגמה של יותר האזנה למוסיקה בעבודה, הרקע הטוב ביותר לריכוז בעת מילוי משימות חשובות הוא שקט, כך טוען הכותב והחוקר ג'וש דייויס. "כמעט בכל מצב בו אתם מנסים לעשות עבודת חשיבה, בו עליכם להיות מרוכזים, עדיף שיהיה שקט," הא אומר. בספרו של דייויס, Two Awesome Hours, הוא חוקר דרכים לניצול מקסימלי של השעתיים היצרניות ביותר של האדם במשך היום, ומסביר שגורמים סביבתיים כמו רעש יכולים להשפיע מאוד על היצרנות. "בכל הקשור לדברים שבאמת יכולים להניע את הקריירה שלכם קדימה, הדברים שבאמת יכולים להפוך אתכם למצליחים, הדברים עבורם אתם באמת צריכים להיות במיטבכם, הייתי ממליץ על דממה בשעתיים המדהימות שלכם," אומר דייויס. "בשאר היום, האזינו למוסיקה שתגרום לכם להרגיש נינוחים ויצרניים, שעוזרת לכם לעבור את החלקים בעבודה שהם אולי פחות נעימים אבל עדיין הכרחיים."

 

אך כששקט אינו דבר אפשרי, גם דייויס וגם לסיוק מציעים לנסות להתאים את הז'אנר למשימה שעליכם לבצע. "ישנם סוגי עבודה יצירתית שלא קשורים לריכוז, אלא דווקא ליצירתיות במובן היותר אמנותי," אומר דייויס. "לשם כך, מוסיקת רקע הוכחה כדבר שמשחרר אנשים, בדיוק משום שהיא גורמת להם למעט הסחת דעת."

 

לסיוק מציעה לעובדים לשקול מספר גורמים כשהם בוחרים מה לשמוע, כולל גורמים פנימיים כמו מצב רוח, סוג האישיות, וההעדפות האישיות, אבל גם גורמים חיצוניים כמו אופי המשימה וסביבת העבודה."בואו נאמר שמדובר במשימה משעממת, ושאתם מאוד לחוצים כשאתם ניגשים אליה. עליכם לטפל קודם כל במצב הרוח שלכם. תוכלו ראשית להתאים את המוסיקה למצב הרוח שלכם כך שהיא תשקף אותו, ואז אולי לבחור בהדרגה מוזיקה שתכניס אתכם למצב רוח רגוע יותר," כך לסיוק.

 

מחקרה של לסיוק מצא גם שמוסיקה יכולה להיות יעילה נגד דכדוך ורגשות שליליים בכלל, ובכך לשפר את הביצועים בעבודה. "לא משנה באיזו מוסיקה תבחרו, מצאו משהו קצת יותר קצבי, משהו שמכיל מלודיה וקצב שמזיזים, כיוון שהתכונות האלה יגרמו לכם להיות יותר עירניים."

בטל שלח
    לכל התגובות
    x