$
מחפשי עבודה

כמה זמן כדאי להישאר באותו מקום עבודה

מצד אחד החלפת מקומות עבודה כל כמה חודשים נראית רע בקורות החיים, אך מצד שני הבחירה להישאר יותר מדי זמן באותו תפקיד יכולה גם כן להזיק לקריירה. אם כך, מהו פרק הזמן האידיאלי להישאר באותו ארגון

מעין מנלה 15:1618.11.18

החלפת מקומות עבודה בצורה מוגזמת עלולה להיראות רע בקורות החיים שלכם. אבל גם לשנים רבות מדי באותו מקום עבודה ובאותו תפקיד יכולה להיות השפעה לא פחות בעייתית על הקריירה שלכם. בכל שינוי של מקום עבודה יש פוטנציאל לקידום ושיפור השכר, אך לעתים קידום בתוך הארגון יכול להשיג תוצאה דומה. הממוצע להחלפת מקומות עבודה בארה"ב עומד כיום על 4.6 שנים כאשר בני 25-34 מחליפים מקום עבודה בממוצע כל 3.2 שנים ואילו הממוצע לבני 65 הוא למעלה מ-10 שנים באותו מקום.

 

"אני ממליצה לעשות מעברים כאלו כל 3-4 שנים, ולמעשה מעברים כאלו יכולים להתקיים גם בתוך הארגון עצמו, במיוחד בארגונים גדולים", אומרת ד"ר דפנה שקד, מנטורית לקריירה ומחברת הספר "עולם העבודה הסמוי מתגלה".

 

"היתרונות של מעבר בין מקומות עבודה הם למידת תחום תוכן חדש, או הרחבת תחום התוכן שלך והעמקה בו. למשל, מי שעוסק בעיבוד נתונים (data analyst), יכול כך להיחשף לשיטות חדשות וגם להעמיק את הידע שלו בתחומי תוכן נוספים,למשל, עיבוד נתונים בתחום המלונאות ומעבר לתחום ה e-commerce תייצר קשת רחבה של עולמות תוכן ולמידה של שיטות עיבוד חדשות, כולל התנסות מעשית בתחום.

 

במעבר בין עבודות יש פוטנציאל לקידום מקצועי וכלכלי במעבר בין עבודות יש פוטנציאל לקידום מקצועי וכלכלי צילום: שאטרסטוק

 

יתרון נוסף הוא מיתוג אישי ובניית המעמד שלכם כמומחים בתחום, במיוחד אם התקדמתם מבחינת הגדרת התפקיד והשם שלו או שהרחבתם את תכולת התפקיד ולבסוף, במעברי תפקיד, במיוחד בכאלה שנובעים מהחלטת העובד, יש פוטנציאל עצום לשיפור השכר, לפעמים אפילו בעשרות אחוזים דרך קידום בתפקיד או דרך מעבר לארגון שמעוניין בשירותים שלכם ולכן מוכן לתגמל אתכם בהתאם.

 

 

 

 

ד"ר דפנה שקד ד"ר דפנה שקד

לעומת זאת, בהישארות באותו מקום עבודה טמונות סכנות ולכן חשוב להקפיד ולעשות מעברי תפקיד ולעבור בין ארגונים ובין תחומי תוכן. "הרבה פעמים יש דבר כזה שנקרא יותר מדי שנים באותו מקום עבודה. אנשים שעבדו שנים רבות באותו ארגון ובאותו תפקיד יכולים להיחשב בעיני שוק העבודה כמקובעים. קיבעון שנובע מכך שממשיכים לעשות את אותה עבודה, עם אותם אנשים, ובאותה דרך פעולה", אומרת שקד. לכן, מומלץ לגוון. כפי שבספורט מומלץ לגוון אימונים כדי לראות תוצאות כך גם שינויים במקום העבודה מאפשרים להיחשף לצורות עבודה אחרות, לתוכן שונה, לאנשים אחרים ולמעגלי השפעה רחבים יותר. השינויים הללו מאפשרים להרחיב את מעגל ההיכרויות שלכם, ובניית נטוורקינג מקצועי היא אחת הדרכים הטובות ביותר למיצוב המעמד שלך ולקידום המקצועי לאורך זמן. אנשים שמכירים את היכולות המקצועיות שלכם יהיו בעתיד הממליצים שלכם בקידום לתפקיד הבא.

 

גלית צוקר, סודהסטרים גלית צוקר, סודהסטרים צילום: איה בן עזרי

לפי גלית צוקר, סמנ"כלית משאבי אנוש גלובלית של סודהסטרים עובד צריך להשאר כל עוד הוא מרגיש שהוא תורם ונתרם והערך הוא הדדי. אך בדרך כלל חשוב להישאר בתפקיד לא פחות משנתיים כי פחות מכך העובד לא באמת מפיק, נותן ומקבל את המקסימום. ארגון טוב או צוות טוב הוא כזה שיש בו שילוב בין עובדים ותיקים לצעירים יותר. "הארגון צריך לוודא שהוא מכניס גם רוחות חדשות מבחוץ ולא נותן למים לעמוד זמן רב מדי", היא אומרת.

 

איילת קוטונס, סמנכ"לית משאבי אנוש בלוח הדירות מדלן, מאמינה גם היא ששלוש עד ארבע שנים זה פרק הזמן האידיאלי להישאר באותו מקום עבודה. "העולם השתנה מאד ב-20 השנים האחרונות, מאז הבועה של שנות ה-90'. הקונספט של קביעות ויציבות איבד את הערך שלו בשתי רמות - גם העקרונית וגם המציאותית. מאז שנות ה-90' חברות פשוט נפתחו, שגשגו והתרסקו בקצב מאד מהיר, והמעגל הזה שינה את האופן שבו מחפשי העבודה והמעסיקים מסתכלים על כל נושא היציבות. אם עד אז היה ברור שמקום עבודה מחליפים מקסימום פעם-פעמיים בחיים, היום זה לא קיים יותר - בטח ובטח שלא בהיי-טק. יש אפילו מצבים שבהם אם מישהו עובד כבר 7 שנים באותה חברה אפשר לתהות למה הוא לא רוצה להתפתח - אבל חשוב לראות מה הוא עשה באותה תקופה, האם הוא התקדם והתפתח בתוך החברה או עבר תפקידים. בעיני, שלוש שנים נחשב לזמן סביר בהחלט לעבוד במקום אחד, אף אחד לא ישאל אותך למה עזבת אחרי 3-4 שנים במקום העבודה. ברור שאם מישהו החליף בחמש שנים 3-4 עבודות זה עדיין סימן לא חיובי, אבל יש באמת אנשים שמחוסר מזל נקלעו לכמה מקומות עבודה עוקבים שבהם היו צמצומים או סגירות - מה שבעבר שהיה כמעט בלתי אפשרי ולא מקובל. היום זה בסדר, אבל כל מקרה לגופו".

 

לעומת זאת, חן לרנר, מנהלת תחום גיוס ב- monday.com מאמינה שאין זמן מוגדר אידיאלי בו מומלץ להישאר במקום עבודה ושהדבר החשוב הוא מסלול הקריירה. "תעשיית הטכנולוגיה נעה במהירות, עם משרות חדשות שנפתחות כמעט מדי יום, ולכן כמעט בלתי אפשרי להגדיר את משך הזמן האידיאלי לעבודה בתעשייה דינמית שכזו. עם זאת, חשוב לנו לראות שמי שאנו פוגשים קיבל החלטות משכילות לאורך הקריירה שלו והתזוזות מגיעות בין השאר, ממקום שתרם להתפתחות שלהם, זהו פן חיוני שקיים אצל העובדים שלנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x