$
כתבות תיירות

חם לכם? למה שלא תפעילו את המפל

גורד שחקים במערב סין מתהדר במפל מים "הגדול בעולם", הגולש מחזית המגדל בגובה 108 מטרים. עם זאת, הוא סופג ביקורת כדוגמא לאדריכלות המוגזמת שנעשתה פופולרית במדינה. צפו בסרטון

שירות כלכליסט 21:1429.07.18

גורד שחקים בדרום מערב סין שמתהדר, לדברי היזם, במפל המים המלאכותי הגדול בעולם, סופג חצי ביקורת בסין כדוגמא האחרונה לאדריכלות המוגזמת שצברה תאוצה במדינה בשנים האחרונות.

בחזית המגדל שמוקם בעיר גויאנג גולש מפל מים מגובה 108 מטרים. עם זאת, ככל הנראה יתקשה היזם למצוא את המשאבים הנחוצים על מנת להמשיך ולתפעל את מי המפל האדירים.

 

 

הקמת הבניין, ליביאן אינטרנשיונל, לא הושלמה עדיין, אך בניית המפל הסתיימה לפני שנתיים. עם זאת, המפל הופעל רק שש פעמים מאז, זאת בשל העלויות הגבוהות, המגיעות ל-120 דולר לשעה, שכרוכות בשאיבת מים לראש המגדל המתנוסס לגובה 121 מטרים.

 

את המגדל של קבוצת לודי יאכלסו עם השלמתו מרכז קניות, משרדים ומלון יוקרה. מפל המים המלאכותי ממחזר מי גשמים ומים אפורים שנאספים במכלי ענק תת קרקעיים.

 

על פי קבוצת לודי, המפל נועד להדר את הטבע הפראי של האזור, אך מקומיים ציינו כי מדובר בלא יותר מאשר בזבוז כסף משווע.

 

"אם הם יפעילו את זה מדי כמה חודשים, החברה תחסוך כסף על ניקוי חלונות", היתה אחת התגובות ברשת החברתית הסינית ווייבו.

 

המפל מתוך גורד השחקים. הגדול בעולם? המפל מתוך גורד השחקים. הגדול בעולם? צילום: גטי אימג'ס

 

הצמיחה הכלכלית המהירה בסין לוותה בפריחה בתחום הבנייה, כאשר לעתים קרובות מקימים יזמים מבנים מצועצעים שמשכו אש ממשקיעים. כך, למשל, מטה רשת הטלוויזיה צ'יינה סנטרל בבייג'ינג זכה לכינוי "התחתונים הגדולים" בשל עיצובו העתידני המזכיר אגן ירכיים עצום ממדים.

 

גולשים ברשתות החברתיות ציינו גם את משרדי היומון הסיני הרשמי בבירה כבניין מגוחך נוסף, בשל הדמיון של המבנה לאיבר מין זכרי. בשנה שעברה, בניין בקמפוס של אוניברסיטה למשאבי מים היה מקור ללעג בשל דמיונו לאסלה.

 

המיזמים הללו ממשיכים לשגשג, למרות שב-2014, נשיא סין שי ג'ינפינג קרא לשים קץ למה שהוא הגדיר "אדריכלות מוזרה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x