נעילה חיובית בת"א; אופקו קפצה ב-3.5%, מניות הקנאביס צללו
ת"א 35 ות"א 125 טיפסו ב-0.5%; אופקו חזרה בה מהחלטת המחיקה מת"א, פער ארביטראז' דחף את מניית טבע לעלייה של 3.3%; טוגדר מחקה 24.6% במחזור הגבוה בבורסה, מדיוי נפלה ב-5.9%
דיווח שוטף מהבורסה בת"א: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים
ת"א 35 ת"א 125 בנקים-5 טכנולוגיה ביומד נפט וגז נדל"ן
לחצו כאן לעמוד הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
16:25 - יום המסחר הראשון של השבוע ננעל בעליות מדדים - ת"א 35 ות"א 125 טיפסו ב-0.5%; אופקו הובילה את ת"א 35 עם קפיצה של 3.5% אחרי שחזרה בה מהחלטת המחיקה בבורסת ת"א, פער ארביטראז' דחף את טבע לעלייה של 3.3%. הראל השקעות איבדה 2.7% בתחתית ת"א 35, טוגדר צללה ב-24.6% במחזור הגבוה בבורסה, מדיוי נפלה ב-5.9%.
15:45 - נאוויטס פטרוליום דיווחה כי השותפה ומפעילת פרויקט בקסקין (Buckskin) במפרץ מקסיקו, LLOG סיימה בהצלחה את קידוח הפיתוח הראשון. הקידוח השני יצא לדרך, ופרויקט בקסקין צפוי להתחיל להפיק נפט ביולי 2019.

15:00 - גם היום לא יחתמו הבנקים על עיסקה למכירת השליטה בבזק לנתי סיידוף, אבל המו"מ הגיע לשלב הטיוטות. בתום פגישה שארכה יותר משעתיים בין נציגיו של סיידוף בארץ, אמיר ברטוב ואייל ידווב, הוחלט כי הבנקים יעבירו את הערותיהם להסכם המתגבש עד מחר.
המדדים נשארים בצד החיובי אך ממתנים את העליות - ת"א 35 מתחזק ב-0.3%, ת"א 125 מטפס ב-0.4%.
13:30 - מניות הקנאביס ממשיכות את ימי הנפילות: טוגדר צונחת ב-14% במחזור הגבוה בבורסה, מדיוי מאבדת 10.6%, די פארם מוחקת 8.6%, אופקטרא נסוגה ב-4.9% ועמיר שיווק יורדת ב-3.7%.
שותפות מודיעין קופצת ב-9.6% על רקע ממצאים שמראים על סימנים לנפט בקידוח בקליפורניה.

12:10 - מגמות מסחר בבורסה: ארקו החזקות, שמשקיעה בתחנות דלק וחנויות נוחות בארה"ב,נדל"ן ופיננסים, מתחזקת ב-1.9% ביום ירוק עשירי ברצף, חברת הביוטכנולוגיה אבוג'ן עולה ב-2.4% ביום חמישי רצוף של עליות. בצד השלילי: מנרב פרויקטים נסוגה ב-1.1% ביום שמיני של עליות, די פארם מאבדת 3.1% ביום שביעי של ירידות, דלתא יורדת ב-0.5% ביום שישי רצוף של ירידות.

11:30 - המלצות אג"ח מעודכנות, דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון: "אני ממליצים על השקעה במח"מ אחזקות של כ-4 שנים, וכן על אחזקה מאוזנת בין צמודי מדד לשקליים לא צמודים. את האחזקה השקלית הלא צמודה אנו ממליצים לעשות בעיקר בדרך אחזקה של איגרות לטווח של 8 שנים ומעלה ובדגש על סדרות בחלק הארוך ביותר של העקום, בשילוב השקעה במק"מ מזומן, והשקעה באג"ח בריבית משתנה.
באפיק הקונצרני, החשיפה מומלצת בעיקר דרך אג"ח חברות בדרוג גבוה יחסית. בדומה לאפיק הממשלתי, אנו ממליצים על השקעה במח"מ קצר-בינוני של כ-4 שנים.
כמו כן מומלצת השקעה ישירה בסדרות חלף השקעה באינדקסים. מבין מדדי התל בונד מומלצת ההשקעה במדד התל בונד בנקים. וכן בבאג"ח חברות בריבית משתנה ובאג"ח צמוד דולר".
11:15 - פרוטרום קוטעת היום רצף של חמישה ימי ירידות (בהן איבדה 10.5%), עם עלייה של 1.6%.
10:30 - לאחר 45 דקות של מסחר, העליות של הפתיחה מתחזקות: ת"א 35 עולה ב-0.8% ות"א 125 ב-0.7%. מניות פירמידת בזק מטפסות (ראו עדכון מוקדם על קביעת הרכב הדירקטוריון והדיבידנד), בזק עולה ב-3.1%, בי-קום מזנקת ב-5.6%, אינטרנט זהב ב-8.7%.
9:45 - המסחר נפתח: מדד ת"א 35 עולה ב-0.6%, ת"א 125 עולה ב-0.4%; אופקו קופצת ב-6.3% וטבע עולה ב-3.4% בפסגת ת"א 35.

9:30 - פרשן "כלכליסט" אורי טל טנא, על השלכות ההחלטה של אופקו לחזור בה מהודעת המחיקה מהבורסה (ראו עדכון מוקדם): "ההודעה של אופקו על כוונתה להמשיך להיסחר בבורסה בת"א צפויה למנוע את ההפחתה של המשקל היחסי של המניה במדדים, שהייתה צפויה בשלב הנעילה של יום חמישי זה. שינוי זה מונע היצע של כ 92 מיליון שקל שהיה צפוי למניה באותו מועד. ביטול ההיצע מונע ביקוש מצרפי למניות מדדי ת"א 35 ות"א 125 ובמקומו יגיע למניות אלו היצע מצרפי שינבע בעיקר מכניסת מניית פתאל לשני המדדים.
9:00 - שותפות מודיעין דיווחה כי קידוח Cassini בקליפורניה הגיע לעומקו הסופי ועל פי ניתוח הממצאים שנאספו קיימים סימנים משמעותיים להימצאות נפט וגז בקידוח. על בסיס ממצאים אלו, החליטו השותפים בקידוח לבצע מבחני הפקה שמטרתם לאמוד את קצבי ההפקה ואת גודל המאגר בקידוח.
8:00 - מניות פירמידת בזק (בזק, החברה האם בי-קום ובעלת השליטה בה אינטרנט זהב) ייסחרו לאחר שהאסיפה הכללית קבעה בסוף השבוע את הרכבו של הדירקטוריון - שינהל מחר את ישיבתו הראשונה בהרכב החדש. עוד על הפרק - בזק הודיעה בסוף השבוע על חלוקת דיבידנד של 368 מיליון שקל.
גולן חזני
7:40 - שיכון ובינוי בוחנת מכירה של זרוע הפעילות באפריקה (המתבצעת באמצעות החברה־הנכדה הזרה SBI International Holdings AG). "כלכליסט" מדווח הבוקר כי החברה שכרה גופים בינלאומיים כדי לבדוק מהלך של מכירה - הדירקטוריון עדיין לא קיבל החלטה רשמית בנושא, אך הוא אוסף כרגע מידע על מתעניינים בשוק.
7:35 - אופקו הודיעה בסוף השבוע כי בכוונתה למשוך את הבקשה להימחק מהבורסה בת"א. החברה רשומה בישראל במסגרת רישום כפול. לפי גורמים בחברה, מנהליה שוחחו עם המשקיעים הישראלים שלה שהביעו רצון כי תישאר להיסחר בבורסה המקומית.
7:20 - בורסת ת"א פותחת הבוקר שבוע מסחר חדש, במהלכו תחל רשמית עונת הדוחות לרבעון הראשון, עם כניסתו של חודש מאי ביום שלישי הקרוב. בשבוע שעבר רשם ת"א 35 ירידה כוללת של 1.2%, ת"א 125 נסוג ב-1% - פרוטרום איבדה 10.5% בחמישי ימי ירידות רצופים.
ברקע למסחר - הנעילה היציבה שנרשמה בשישי בניו יורק: מדדי נאסד"ק ודאו ג'ונס נסגרו ללא תנועה מהותית, S&P 500 עלה ב-0.1%; בחמישי בערב עלה דאו ג'ונס ב-1%, נאסד"ק ב-1.6% ו-S&P 500 ב-1.1%.
פערי הארביטראז' בדואליות הבכירות של הבורסה יתרמו הבוקר כ-0.7% למדד ת"א 35 – טבע בולטת מעל כולן עם פער חיובי משמעותי של 4.3%. חוזרות עם פער חיובי: פריגו 1.9%, נייס 0.9%, אורמת טכנ' 2.7%, סודסטרים 2.1%, גזית גלוב 2.6%, מזור רובוטיקה 0.5%, אופקו 3.8%, סלקום 0.6%, פרטנר 0.7%; פער שלילי: כיל 0.1%-, אלביט מערכות 0.9%-; ללא פער מהותי - טאואר.



