$
כתבות תיירות

רבע מטיסות אל על מאחרות; החברות היפניות - המדייקות ביותר

כל טיסה רביעית של אל על מאחרת. הביצועים הטובים ביותר היו של "ג'פאן איירליינס" ושל חברת הלואו קוסט "אייר בלטיק". אילו שדות תעופה נמצאו יעילים בעמידה בזמנים?

שירות כלכליסט 13:0109.01.18

כל טיסה רביעית של אל על מאחרת. כך עולה מדו"ח שנתי שמפרסמת אנליסטית התעופה OAG. בדו"ח לשנת 2017 נמצא כי חברת התעופה הישראלית עמדה בזמנים רק ב-74.4% מהטיסות שלה, כלומר רבע מטיסותיה איחרו.

 

שלא במפתיע, החברות הדייקניות ביותר בדו"ח הן חברות התעופה היפניות. בין חברות התעופה הגדולות הדייקניות ביותר, הביצועים הטובים ביותר הם של חברת "ג'פאן איירליינס" עם שיעור הגעה בזמן של 85.3% ומיד אחריה, "אול ניפון" עם שיעור הגעה בזמן של 83.8%. "דלתא" האמריקאית הגיעה למקום השלישי ל-2017 עם שיעור הגעה בזמן של 82.8%.

שיעור הדיוק בטיסות – on-time performance -OTP – מתייחס לטיסות המגיעות בתוך 15 דקות מזמן ההגעה שנקבע.

 

מטוס של אל על מטוס של אל על צילום: סיוון פרג'

 

"אייר בלטיק" הגיעה למקום הראשון בין חברות התעופה הקטנות עם שיעורי ההגעה בזמן הטובים ביותר – ב-2017 רשמה החברה 90% נחיתות בזמן. אייר בלטיק היא חברת לואו-קוסט לטבית שנוסדה ב-1995 ומפעילה צי של 30 מטוסים ל-68 יעדים. היא נחשבת לחדשנית ומציעה שירותים מתקדמים והיא גם החברה הראשונה מסוגה בעולם המקבלת תשלום גם באמצעות מטבע הביטקוין. את מטוסיה היא רוכשת מ"בומבדייר" ומציעה מושבים רחבים יותר ותאי אחסון וחלונות גדולים יותר.

 

 

 

 

אחריה בדירוג הדיוק העולמי הגיעו "הונג קונג איירליינס"(88.83%) ושלישית "הוואיין איירליינס" (87.2%).

 

 

לצד אל-על בחבורת הבלתי מדייקות, נמצאות כמה חברות סיניות שנמצאו לא אמינות בעליל בכל הנוגע לנחיתות בזמן. "אייר צ'יינה" למשל הצליחה לנחות בזמן המיועד רק 60.14% מהטיסות במהלך 2017; "צ'יינה איסטרן איירליינס" – 61.8% ואילו "צ'יינה סאות'רן איירליינס" – 64.19%.

 

עם זאת, ל-OAG נתונים לגבי 80% לפחות מכלל ההמראות, כך שישנן חברות שלא מופיעות בדירוג שלה. חברה אחת כזו היא "רייאנאייר", המעידה על עצמה ששיעור ההגעות בזמן שלה ל-2017 היה 88%.

 

מטוס של ג'פאן איירליינס. דייקנים מטוס של ג'פאן איירליינס. דייקנים צילום: ויקיפדיה

 

OAG דירגה גם את שדות התעופה היעילים ביותר מבחינת עמידה בזמני הטיסות. גם כאן הפליאה יפן את ביצועיה ובין שדות התעופה הענקיים, שבהם עוברים לפחות 30 מיליון נוסעים מידי שנה, הגיע ראשון שדה "טוקיו האנדה" עם שיעור דיוק של 86.75% מהטיסות. בין שדות התעופה הגדולים – כאלו המשרתים 10-20 מיליון נוסעים מידי שנה – הגיע ראשון שדה התעופה אוסקה, אף הוא ביפן. עם זאת, בקרב שדות התעופה הבינוניים (5-10 מיליון נוסעים בשנה) – הגיעה דווקא ברמינגהם בבריטניה למקום הראשון. הית'רו לא הזהירה ורשמה ביצועים של 74.8%, מדריד – 83.6%, אמסטרדם – 77.1% ומינכן - 78.4%.

 

שדות התעופה הגרועים ביותר בביצועי זמנים הם בנגקוק, דובאי, דלהי, הונג קונג וסיאול אנצ'יאון – לכולם שיעור דיוק של למטה מ-71%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x