$
מחפשי עבודה

"יכול לסדר לי עבודה?": מה לא להגיד כשעושים נטוורקינג

השאירו נושאים כמו דת, פוליטיקה או כמה שאתם שונאים את הבוס לשיחות עם חברים, ולעולם אל תבקשו מאדם שרק הכרתם למצוא לכם עבודה

שירות כלכליסט 12:3013.11.17
נטוורקינג היה פעם פשוט יחסית. הולכים למפגש של אנשים בעלי תחומי עניין משותפים או נפגשים עם אנשים שחבר משותף חשב שיועיל להם להכיר אחד את השני. אולם, כיום נטוורקינג זו כבר עבודה בפני עצמה. צריך למצוא את האירוע הנכון, להכיר את האנשים הנכונים ולשמר את הקשר הזה.

 

בעוד שיש לא מעט סיפורים על הדרכים שבהן אנשים הדהימו בכירים הודות למשפט פתיחה מהפנט או הצגת גישה יצירתית במיוחד, יש הרבה יותר סיפורים על כישלונות בניסיונות ליצור את הקשרים הנכונים. קו דק עובד בין חדשנות וחציית גבול. באתר fastcompany פרסמו 8 משפטים שאסור לומר בתכלית האיסור.

 

1."לא חשבתי שאמצא פה אנשים שאני ממש ארצה לדבר איתם": כלל האצבע העיקרי הוא "תהיו מוכנים. תהיו ערניים. תהיו זהירים". תגיעו למפגש מתוך ידיעה ברורה מה המטרה שלכם ואת מי אתם עומדים לפגוש, ותהיו ערניים לאנשים ולסביבה. לפיכך, הקשיבו קודם לשיחות, תשאלו שאלות ואל תתפרצו בלי לחשוב ולפני שאתם מבינים עם מי אתם משוחחים.

 

באירוע נטוורקינג, עדיף לשמור את הדעות שלכם בנושאי דת ופוליטיקה לעצמכם באירוע נטוורקינג, עדיף לשמור את הדעות שלכם בנושאי דת ופוליטיקה לעצמכם צילום: שאטורסטוק

 

 

2. "יש משרות פנויות בחברה שלכם? הבוס שלי פשוט נוראי": לעולם אל תלכלכו על הבוס שלכם, בין אם מדובר בבוס הנוכחי או בבוס לשעבר. גם אם אובייקטיבית מדובר בבוס הגרוע בעולם, הימנעו מכך. באירועי נטוורקינג תפעלו בזהירות, כלומר תחייכו הרבה והימנעו משיחות בעייתיות. אי אפשר לדעת מי מתעניין בבוס לשעבר ומה האינטרסים שלו. חשוב מכך, אל תעלו את הנושא בעצמכם.

 

3. "אני פוגש את החברים שלי לעבודה, דן ורן אחרי האירוע הזה": הישמרו מזריקת שמות אקראית. אינכם יודעים מה חושב האדם שמולכם על אותם אנשים. הכלל הזה תקף בין אם מדובר בדמויות ידועות ובין אם מדובר במכרים. ככל הידוע לכם, אותו מכר שלכם יכול להיות הגיס לשעבר של האישה איתה אתם משוחחים, שנתן לה עצות השקעה גרועות.

 

4. "זה מזכיר לי סיפור שקרה לי כשלמדתי באוקספורד": לפעמים מרוב ההתלהבות למצוא עבודה חדשה, הנטייה היא להכניס לכל משפט את האוניברסיטה היוקרתית שבה למדנו. אנשים אולי יתרשמו מכך, אך באותה מידה הם גם עלולים להתעצבן, ואף ללעוג לכם. צניעות היא מדינות מוצלחת כשעושים נטוורקינג, לפחות כל עוד לא מכירים את האנשים.

 

5. הדעה שלי על הגירה/מסים/ביטוח בריאות..." פוליטיקה ודת הן מחוץ לתחום. עדיף להתרחק מהם כל עוד לא אתם לא בטוחים מה האווירה בחדר. עדיף לא לקטול או לשבח פוליטיקאים בפני מישהו שאתם כלל לא יודעים מה הרקע שלו.

 

6. "ראיתם את התכנית החדשה על סיינטולוגיה? זה מטורף": דת נכנסת לאותה משבצת כמו פוליטיקה במובן הזה. אל תתחילו שיחה בזלזול במערכת האמונות של אדם אחר. באופן כללי, תיזהרו משימוש בהומור, אינכם יודעים על איזה מוקש אתם עלולים ליפול.

 

7. "אתה יכול לשאול את כל המנהלים שלי, אני ידוע בתור עובד שתמיד חושב מחוץ לקופסא": אל תשתמשו בקלישאות שחוקות, זו הדרך הבטוחה לזכות בגלגולי עיניים מצד האדם השני. נסו להיות מקוריים וחפשו דרכים אחרות לומר את המתבקש.

 

8. "אתה יכול לסדר לי עבודה?": חשוב אמנם לדבר בצורה ישירה בעסקים, אך ישירות כזו היא יומרנית וחצופה. כשעסוקים בנטוורקינג זה מסוכן לבקש מאדם שרק הכרתם עבודה או אפילו המלצה. נטוורקינג אמור להניב מערכת יחסים הדדית, ולא הסכם המזכיר את אלדין והשד בבקבוק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x