$
שוק ההון

נעילה שלילית בוול סטריט: אפל עלתה ב-2.3% לשיא כל הזמנים

דאו ג'ונס ירד ב-0.4%, S&P 500 איבד 0.3% מערכו. ענקית הטכנולוגיה נסחרת לפי שווי של 861 מיליארד דולר; יצרנית בארבי מאטל זינקה 11.3%, על רקע הערכות שהיא בדרך להשתלטות. מייסיס ירדה 4.3%. ג'נרל מוטורס איבדה 2.8%, לאחר שבנק ההשקעות גולדמן זאקס חתך את המלצתו לחברה. הנפט מסוג ברנט בשיא של יותר משנתיים

כתבי שוק ההון 22:03 30.10.17

 

דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה וארה"ב: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

22:00 - המדדים המובילים בניו יורק ננעלו בירידות, זאת על רקע דיווחים בארה"ב, שלפיהם בית הנבחרים שוקל לפרוש את הורדת מס החברות על פני 5 שנים. מדד דאו ג'ונס איבד מערכו 0.4%, S&P 500 ירד ב-0.3%, ונאסד"ק נחלש בפחות מ-0.1%. מניות שבלטו במסחר: אפל שעלתה ב-2.3% לשיא חדש, ונסחרת כעת לפי שווי של 861 מיליארד דולר. מניית ג'נרל מוטורס נפלה 2.8%, לאחר שגולדמן זאקס חתך המלצה לבנק. מניית מייסיס ירדה ב-4.3%, ומניית יצרנית בארבי מאטל זינקה 11.3%.

 

מחיר הנפט מסוג WTI עלה היום ב-0.5% ונקבע על 54.2 דולר לחבית - שיא של שמונה חודשים. במקביל מחיר הנפט מסוג ברנט עלה ב-0.8% ל-60.9 דולר לחבית - מחירו הגבוה זה יותר משנתיים - מאז יולי 2015.

 

20:44 - רשת חנויות הכלבו מייסיס (Macy's) יורדת ב-4% לשפל של 5 שנים לאחר שהבנק האמריקאי סיטי העניק למנייתה המלצת "מכירה". הסיבה להורדת ההמלצה לפי כלכלני הבנק נעוצה במשבר שחווה המגזר הקמעונאי בארה"ב.

 

מייסיס
מייסיסצילום: בלומברג

 

19:30 - הבורסות באירופה חתמו את יום המסחר במגמה מעורבת: פרנקפורט עלתה בשיעור מזערי של 0.1%, פריז שמרה על יציבות ולונדון ירדה ב-0.2%. בורסת מדריד בלטה בזינוק של 2.5%.

 

18:30 - מניית יצרנית בארבי, מאטל, עולה בוול סטריט ב-9% - הזינוק החד ביותר שלה זה יותר משנה. הסיבה: הערכות של אנליסטים כי לאחר התוצאות הרבעוניות החלשות שפרסמה החברה היא עשויה להיות יעד להשתלטות. ביום שישי צנחה מאטל ב-15%, לאחר שדו"חות הרבעון האחרון שלה חשפו במפתיע ירידה חדה במכירות. כתוצאה מכך, חברת הצעצועים שמייצרת בין היתר את צעצועי פישר פרייס, השעתה את חלוקת הדיבידנד שלה. מאטל טענה כי התוצאות החלשות נגרמו, בין היתר, כתוצאה מפשיטת הרגל שעליה הכריזה לאחרונה קמעונאית הצעצועים טויז אר אס.

 

16:45 - מניית אפל עולה ב-2.6% ונסחרת תמורת 167.24 למניה - שיא כל הזמנים. מחיר זה מעניק לחברה שווי שוק של 867 מיליארד דולר. לשם השוואה, שווין של כל החברות הנסחרות בבורסה בת"א נכון לשעה זאת עומד על 215 מיליארד דולר. מדובר בהבדל של יותר מפי 4 לטובת אפל. בשוק מייחסים את העלייה הנוכחית לדיווחים על ביקושים חזקים ל'אייפון X' אשר הוכרז באירוע השנתי של אפל ב-12 בספטמבר 2017.

 

אפל
אפל

 

16:30 - המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת כאשר נאסד"ק עולה ב-0.3% ודאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.1%. ג'נרל מוטורס מאבדת 2.5% מערכה.

 

 

15:00 - מניית יצרנית הרכב האמריקאית, ג'נרל מוטורס (GM), יורדת ב-3.5% במסחר המוקדם לאחר שבית ההשקעות האמריקאי, גולדמן זאקס, עדכן את המלצתו למניית החברה מ'ניטרלי'. האנליסטים של הבנק סבורים כי הרווחיות של יצרנית הרכב תיפגע ב-2018.

 

13:15 - לקראת פתיחה בוול סטריט: עונת הדו"חות הכספיים בעיצומה, כאשר בארה"ב 273 חברות מתוך S&P500 כבר פרסמו דו"חות - 208 מהן היכו את התחזיות עם צמיחה של יותר מ-4.5% ברווח מעל התחזיות, ועליה של כמעט 1% בהכנסות מעל הציפיות. בסך הכל, עונת הדו"חות צפויה להיות הטובה ביותר זה שנים - עם גידול של כ-8.5% ברווח ומעל 6% במכירות. לדברי כלכלני הראל פיננסים, סקטור הטכנולוגיה הוא החזק ביותר עם צמיחה של יותר מ-28% ברווחים (יותר מ-12% מעל התחזיות) וגידול של יותר מ-11% בהכנסות. סקטור הטכנולוגיה ממשיך לבלוט גם בשווקים אחרים, כולל אירופה ומזרח אסיה. בשבוע החולף היה הטכנולוגיה הסקטור החזק ביותר, כאשר נלוו אליו צריכה מחזורית ופיננסים. מאידך, ראינו חולשה בתחום הרפואה עקב דו"חות כספיים חלשים, וכן בסקטור הנדל"ן הסובל משינוי מגמה בתחום הריבית, ובסקטור התעשייה".

 

החוזים העתידיים על המדדים המובילים מצביעים על ירידות שערים של 0.2% בפתיחת המסחר.

 

 

 

13:00 - עדכוני עונת הדוחות: בארה"ב ממתינים השבוע לשניים מרגעי השיא של עונת הדוחות - פייסבוק תפרסם את תוצאות הרבעון השלישי ביום רביעי ואפל ביום חמישי, שתיהן לאחר הנעילה. דוח מעניין נוסף, של טסלה, יתפרסם ברביעי לאחר הנעילה, סטארבקס בחמישי לאחר הנעילה וענקית הכימיקלים הממוזגת דאודופונט בחמישי לפני הפתיחה - בדוח רבעוני ראשון כחברה הממוזגת (בעסקה שחיברה את דו פונט לדאו כימיקל).

 

12:15 - מיזוג נדל"ן בארה"ב: חברות הבנייה לנאר (Lennar Corporation) וקאלאטלנטיק (CalAtlantic Group) הודיעו על מיזוג ביניהן. לנאר נסחרת בניו יורק בשווי של 13.3 מיליארד דולר וקאלאטנלניק נסחרת גם היא בניו יורק, בשווי של 4.5 מיליארד דולר. מניית אלאטנלניק מגיבה בזינוק של כמעט 9% בטרום, לנאר ללא פעילות כרגע.  

 

11:20 - התוצר הספרדי צפוי לרשום ברבעון השלישי עלייה של 0.8% בהשוואה לרבעון השני (לאחר עלייה של 0.9% ברבעון השני), כך הודיעה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של ספרד. הנתון הלא סופי משקף קצב צמיחה שנתי של 3%.  

 

10:45 - חברת המכרות גלנקור העלתה את תחזית הרווח השנתית שלה: חברת המכרות צופה עתה לשנת 2017 רווח לפני מס של 2.8-2.6 מיליארד דולר.

 

צילום: בלומברג

 

10:30 - המסחר באירופה נפתח לפני שעה קלה: מדד אייבקס של הבורסה במדריד מטפסת ב-1.7%, דאקס עולה ב-0.1%, קאק יציב, פוטסי יורד ב-0.3%. 

 

ביום שישי ירד מדד איבקס ב-1.5% בעקבות ההצבעה של הפרלמנט הקטאלני על אישור החלטת העצמאות. המהלך נעשה על אף התנגדות של חברים בפרלמנט שיצאו מהמליאה במחאה לפני ההצבעה. הממשלה הספרדית החליטה בתגובה להפעיל את סעיף 155 לחוקה, לבטל את השלטון האוטנומי של קטלוניה ולקחת לידה את הסמכויות במחוז.

 

בנעילה באסיה: ניקיי סגר ללא תנועה מהותית, שנגחאי ירד ב-0.8%.

 

10:20 - מתקרבים למיזוג ענק: יצרנית הצבעים והכימיקלים ההולנדית אקזו נובל (Akzo Nobel) ויצרנית האריזות האמריקאית אקסלטה (Axalta Coating Systems) אישרו הבוקר כי הן מנהלות שיחות על מיזוג. אקזו נובל נסחרת באמסטרדם בשווי של 19.3 מיליארד יורו ואקסלטה נסחרת בניו יורק בשווי של כ-8 מיליארד דולר. בכך מאשרות החברות ידיעה בוול סטריט ג'ורנל על המגעים לעסקה.

 

10:10 - דוחות טובים והעלת תחזית בנינטנדו: החברה רשמה ברבעון הפיסקאלי השני רווח תפעולי של 23.8 מיליארד ין (209.4 מיליון דולר) והכנסות של 220 מיליארד ין. התוצאות התעלו על צפי האנליסטים שעמד על רווח של 21.3 מיליארד ין והכנסות של 183 מיליארד ין.

 

9:30 - רכישה חדשה לנוברטיס (Novartis): חברת התרופות השוויצרית הודיעה כי בכוונתה לרכושת את חברת הפארמה Advanced Accelerator Applications (בשמה המקוצר AAA), בסכום של 3.9 מיליארד דולר. החברה הנרכשת נסחרת בנאסד"ק (תחת סימון AAAP) בשווי של 3.2 מיליארד דולר.

 

צילום: בלומברג

8:30 - סחורות בפתיחת השבוע: הנפט נסחר ביציבות - הברנט ב-60.5 דולר לחבית, ה-WTI ב-53.9 דולר לחבית; הזהב יורד ב-0.1% ל-1,271 דולר לאונקיה.

 

7:30 - HSBC מסיים רבעון שלישי מוצלח: הבנק הגדול באירופה הציג זינוק חד ברווח הרבעוני לפני מס ל-4.62 מיליארד דולר, לעומת 843 מיליון דולר ברבעון המקביל,  קפיצה של 448%. ההכנסות המתואמות עלו ב-3% ל-13 מיליארד דולר, בהשוואה ל-12.8 מיליארד דולר ברבעון המקביל. 

 

"שמרנו על המומנטום החיובי ברבעון השלישי, הרשת הבינלאומית שלנו ממשיכה לספק צמיחה חזקה", אמר מנכ"ל הקבוצה סטיוארט גוליבר (Stuart Gulliver). מניית HSBC שעולה עתה ב-0.8% בהונג קונג רשומה למסחר גם בלונדון ובניו יורק.

 

7:20 - השווקים הבינלאומיים פותחים שבוע מסחר חדש, עם שלוש חזיתות על הפרק: המשבר הפוליטי בספרד-קטלוניה; הציפייה להודעה על יו"ר הפד הבא; דוחות רבעוניים (בחמישי מגיע אחד מרגעי השיא, אם פרסום תוצאות אפל).

 

בורסות המרכזיות באסיה, שפותחות את השבוע בתנועות מתונות ובמגמה מעורבת: האנג סנג עולה ב-0.1%, ניקיי יורד ב-0.2%, שנגחאי יורד ב-0.8%.

 

צילום: בלומברג

x