$
קיימות בעולם

טרנסג'נדרים להשכלה הגבוהה

ארגון מעברים, בשיתוף מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, פרסם קול קורא לחלוקת מילגות לטרנסג'נדרים

ויקי אוסלנדר 08:2912.07.17
כמו מרבית הסטודנטים שמסיימים בימים אלו את שנת הלימודים, גם תמר בן־דוד (22) עומלת על עבודות סוף שנה. אבל בן־דוד, סטודנטית ללימודי פילוסופיה ויהדות במרכז שלם, עושה זאת בעזרת מילגה ייחודית לקהילה הטרנסג'נדרית שהיא נמנית עם חבריה, שניתנה על ידי ארגון מעברים לשינוי בר קיימה לקהילה הטרנסית. בימים אלה מפרסם הארגון קול קורא חדש שמזמין סטודנטים נוספים כמו בן־דוד להתמודד על מילגות להשכלה גבוהה.

 

"הרבה מאיתנו נמצאים בעוני", מספר אלישע אלכסנדר, מנכ"ל ומייסד הארגון. "עד עכשיו חברי הקהילה היו צריכים להכריע אם להתחיל שינוי של התאמה מגדרית או להישאר בארון ולצאת ללמוד. עם תוכנית המילגות אנחנו מקווים שהמצב הזה ישתנה".  

 

פעילים של עמותת מעברים. "יותר ויותר מתחילים להכיר בקהילה" פעילים של עמותת מעברים. "יותר ויותר מתחילים להכיר בקהילה"

 

 

בשנה החולפת העניק ארגון מעברים שש מילגות למוסדות השכלה גבוהה ושלוש מילגות לקורסי פסיכומטרי. "כל מי שהגיש בקשה בשנה שעברה קיבל מילגה", מציין אלכסנדר. אבל הסיבה לכך היא לא המספר הרב של המלגות. "לא פנו אלינו הרבה מאוד אנשים. אולי לא האמינו, אולי חששו לשתף פעולה עם הממסד". החשש מהממסד אינו הגורם היחיד למיעוט בקשות המלגה, אלא גם תחושת אחריות לקהילה. בן־דוד למשל מספרת: "חשבתי שאני לא במצב הכי גרוע, ועדיף שלא אגיש מועמדות. אחר כך הבנתי שאני לא הייתי היחידה שחשבה ככה".

 

היום קיימות מלגות השכלה גבוהה כמעט לכל פלח באוכלוסייה. המלגות נועדות להביא לשוויון הזדמנויות, ורק אחרי שהמעטים מצליחים להתברג לעמדות מפתח אי אפשר להתעלם מהם. "עדיין יש המון אפליה של הקהילה, אבל יותר ויותר אנשים מתחילים להכיר אותה ולהבין שהיא יכולה להיות מאוד מועילה".

 

אחד מניצני השינוי הוא שיתוף הפעולה בין עמותת מעברים, עמותת LGBTech של אנשי הייטק התומכים בקהילה ומרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בישראל. שלושת הגופים הללו חברו יחד להציע מילגות לחברי הקהילה הטרנסית. זו הפעם השנייה שהמילגות הללו מוצעות. בסיבוב הראשון השתתפה אדאלום, חברת ביטחון מידע שהקים אסף רפפורט ונרכשה על ידי מיקרוסופט.

 

"התוכנית המקורית היתה חלוקת מלגות לחברי קהילה שלומדים מדעי המחשב ומתמטיקה", אומר קובי מימון, מתכנת העומד בראש צוות Gleam, הארגון הגאה במיקרוסופט. "כמה הגישו מועמדות, ולאו דווקא ממדעי מחשב. הבנו שזה לא נכון להגביל תחום שבין כה יותר מקבל מתחומים אחרים. חסרים אנשים טרנסג'נדרים בתעשייה ולא רק בהייטק. ברגע שיהיו יותר טרנסים רופאים, פסיכיאטרים או עורכי דין, יהיה קשה יותר להתעלם מהם".

 

המלגאים נדרשים להתנדב במעברים במגוון תפקידים. בן־דוד לקחה למשל חלק בבניית ערכים בוויקיפדיה וסייעה בשיתופי פעולה לשיפור מצב הקהילה בעולם ובישראל. קול קורא למלגה ופרטים נוספים מצויים באתר מעברים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x