$
IT בישראל

בלעדי לכלכליסט

"להקליד במקום לדבר ישירות עם האינטרנט? זה דינוזאורי"

כך טען גורו הרשת ג'ף פולבר בראיון ל"כלכליסט". לדבריו, הממשקים הקיימים הם ערכאיים והעתיד טמון בשיחה ישירה עם אתרים ושירותים מקוונים, בשילוב מציאות מדומה. לדעתו, בקרוב נתחיל לדבר עם מחשבים כמו ב"מסע בין כוכבים"

רפאל קאהאן 17:3104.06.17

אם תשאלו את גורו האינטרנט ג'ף פולבר, האיש שעומד מאחורי שלל יוזמות בעולם התקשורת הקולית ברשת (VoIP), הרעיון של שימוש בכל ממשק אחר חוץ מקול מול אתרי אינטרנט, מחשבים או סמארטפונים הוא ערכאי. תקשורת בעידן האינטרנט אמנם התחילה בעכבר ובמקלדת, אבל פולבר רואה את הדברים אחרת: "בעתיד הקרוב, עד 2025, הגלישה והשימוש באפליקציות ייראו מאוד מיושנים", אמר בראיון ל"כלכליסט".

 

להאזנה לכתבה, הוקלט על ידי הספריה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה :

 

 

פולבר צפוי להגיע ולהשתתף בכנס Israel Mobile Summit, שייערך השבוע (6 ביוני). עבור מי שלא מכיר אותו, פולבר הוא יזם ואחד ממקימי חברת התקשורת Vonage שהיא כיום ספקית התקשורת הפרטית הגדולה בארה"ב. החברה גם מחזיקה מרכז פיתוח בארץ. הוא גם אחד מאבות הגדרת התקשורת האינטרנטית כתחום נפרד מהטלפוניה, וחלק מהגדרותיו אומצו במלואן על ידי ה-FCC האמריקאי.

ג'ף פולבר ג'ף פולבר

 

פולבר כבר לא שם: כיום הוא עומד מאחורי MoNage, סדרה של כנסים שמיועדים להשפיע על האינטרנט החדשה, לדבריו. "העתיד הוא בשימוש בצ'טבוטים, מסרים מיידיים ובמה שאני מכנה 'אינטרנט שיחתי' (Conversational Web)", הסביר פולבר. הוא גם מסייע לסטארט-אפים, אם על ידי ייעוץ או דרך השקעות כאנג'ל.

 

הוא סבור שיש בישראל מאגר מרשים של כישרונות ומבקר בארץ לא מעט, כדי לפגוש יזמים וחברות. "אני מחויב לסודיות, הרבה מהחבר'ה האלה עדיין עסוקים בפיתוח המוצרים והטכנולוגיה שלהם", הסביר לאחר שסירב לחשוף את המגעים שהוא מקיים באקוסיסטם המקומי.

 

אחת הטענות של פולבר היא שהמידע שיש באתרי אינטרנט אינו יעיל: "אתה צריך לגלוש לאתר ולחפש את המידע באופן אקטיבי וגם אז לא תמיד תמצא אותו", אמר. לראייתו, העתיד יישען על שיחה קולית עם מקורות המידע שלנו - פשוט נשאל את הרשת שאלה ונקבל תשובה, אולי תוך שימוש במציאות מדומה כממשק משלים. "לא ברור מה יהיה הממשק הסופי. אולי מציאות וירטואלית או מוגברת, אבל לדעתי ממשק קולי עדיין הכי יעיל כדי להעביר רגשות ואינטימיות. זה משהו שפשוט לא קיים בממשקים אחרים".

 

העתיד של פולבר: פשוט לדבר עם האינטרנט העתיד של פולבר: פשוט לדבר עם האינטרנט

 

פולבר מודה שיעבור זמן מה עד שהמקלדת והעכבר יעברו מן העולם: "אני מאמין שנוכל לראות בשנים הקרובות התקדמות מהירה מאוד שתאפשר לנו לנהל אינטראקציה יעילה גם ללא מסך. למרות ששימוש בממשק חזותי עדיין יידרש". אבל הוא לא ממש נותן הערכה מדויקת למתי זה עשוי לקרות. פולבר מודע לבעיות האתיות שעולות מהשימוש בממשקים קוליים. אחת הבעיות למשל נובעת ממה שהוא מכנה "ניתוח רגשות", או היכולת של מחשב לנתח את המצב הרגשי בו נמצא המשתמש תוך ניתוח גלי בקול שלו. "זה יכול להוות בעיה, אבל אני מאמין שנוכל להתמודד עם זה. בעיות אתיות זה סיפור ישן - עוד מתקופת התלמוד", הוסיף.

 

במהלך שיחתנו, התגלה פולבר כחובב גדול של מדע בדיוני. הוא משווה את טכנולוגיית הממשק הקולי למה שניתן היה למצוא בסדרת סטאר טרק למשל - שם הצוות היה מתפעל את מחשב ספינת החלל בדיבור ישיר. "צריך להבין שהטכנולוגיה מתפתחת ככל שניתן ביחס לאפשרויות הקיימות", הוא מסביר, "אחר כך זה עניין של הדרישות והצרכים של המשתמשים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x