$
מחפשי עבודה

מחצית מהעובדים מאמינים שהם מרוויחים מתחת לממוצע בתפקידם

29% מהעובדים לא יודעים מה השכר הממוצע בתפקיד אותו הם ממלאים; יותר מ-90% מעוניינים לדעת כמה מרוויחים הקולגות שלהם, כך לפי סקר של AllJobs

מעין מנלה 15:2008.05.17

כמחצית מהעובדים מאמינים כי אינם משתכרים מספיק. 47% מהעובדים מאמינים שהשכר שאותו הם מקבלים הוא מתחת לממוצע בתפקידם בעוד ש-29% מהעובדים לא יודעים מה השכר הממוצע בתפקידם, כך עולה מסקר של Alljobs לקראת השקת כלי דיגיטלי "כמה אתם שווים" שמסייע לאנשים לבדוק אם השכר שלהם הוא מעל או מתחת לממוצע. הכלי מאפשר לבדוק מה השכר הממוצע בתפקיד וכן לדעת בהתאם לפרמטרים כמו מגדר ואיזור מגורים כיצד אתם עומדים ביחס לאנשים אחרים.

הסקר, שנערך בקרב 900 אנשים מצא גם כי 17% מהעובדים מאמינים כי הם מרוויחים שכר דומה לממוצע ורק 8% מאמינים שמשלמים להם יותר מהממוצע. רוב האנשים (62%) לא בטוחים מה השכר הממוצע בתפקידם למרות שיש להם השערה. מה שבטוח הוא הרצון של 90% מהעובדים לדעת כמה מרוויחים אנשים בתפקיד דומה. כאשר נשאלו אם יש להם רצון לדעת כמה מרוויחים קולגות בתפקיד דומה לשלהם, 47% השיבו כי היו מאוד רוצים לדעת, 42% השיבו כי זה מעניין, 4% חשים שזה לא עניינם ורק 7% השיבו כי לא אכפת להם כמה אחרים מרוויחים.

 

הרצון לדעת כמה מרוויחים אנשים שמבצעים תפקיד דומה אינו נובע רק מסקרנות או חטטנות. בשוק העבודה הדינאמי של היום אחד הדברים החשובים הוא לדעת מה הערך שלכם כעובדים ואחת הדרכים לעשות זאת היא לדעת כמה משתכרים אנשים שממלאים תפקידים דומים. יתרה מכך, כאשר ניגשים לראיונות עבודה אחד הדברים שממליצים למועמדים הוא להגיע מוכנים ולדעת כמה שכר לבקש. השימוש בכלים שקיימים היום מאפשר לקבל מושג לגבי השכר הממוצע בתפקיד אך הכלי הדיגיטלי "כמה אתם שווים" נותן תמונה עדכנית ומדוייקת יותר מטבלאות השכר הקיימות היום.

 

מחצית מהעובדים מאמינים שהם מרוויחים פחות מהממוצע מחצית מהעובדים מאמינים שהם מרוויחים פחות מהממוצע צילום: שאטרסטוק

 

"נושא השכר לפני 40 או 50 שנה, הוא לא כמו שהיום, יש שינוי שאומר שאנחנו במרכז עכשיו, כסף עומד בראש מעייניו של האדם. פחות מעניין אותו ההזדהות עם הארגון או קביעות. מצד אחד יש התחזקות מאוד גדולה של הערך הזה שנקרא כמה אני מרוויח מצד שני אם רוצים למכור אוטו אז פותחים מחירון "לוי יצחק" אבל אם רוצים לדעת מה השכר שמקבל פקיד, רופא, מתכנת או עורך דין. יש פתרונות שאינם מבוססים על מידע שהוא אמין. שום גורם ממשלתי או פרטי לא מציג כזה דבר", אומר אילון גינזבורג, מנכ"ל AllJobs.

 

מלבד האפשרות לבדוק מהו השכר הממוצע בתפקיד אותו אתם ממלאים על מנת לבדוק אם הגיע הזמן לבקש העלאה או לדעת כמה כסף לדרוש בראיון עבודה, ניתן גם לראות את השכר לכל 586 התפקידים. מתוך התפקידים שקיימים לגביהם נתונים, עבור 439 מהם כבר נאספו מספיק נתונים כדי לקבל תוקף סטטיסטי. בנוסף לשכר מוצג לגבי כל תפקיד גם מידע על היקפי היצע וביקוש בתפקיד לאורך השנים האחרונות.

 

פערי השכר בין גברים לנשים מגיעים ל-75%

מתוך הנתונים עולה כי פערי השכר בין נשים וגברים קיימים ב-77% מהתפקידים וכי הם מגיעים עד ל-75%. כך, מנהלת פרוייקטים בבינוי ותשתיות תשתכר בממוצע 12,283 שקל בעוד שמנהל פרויקטים באותו תפקיד ישתכר 21,541 שקל. מתכנת JAVA משתכר בממוצע 18,920 שקל, 42% יותר ממתכנתת JAVA שהיא אישה.

 

התפקידים הרווחיים ביותר עבור נשים הם סמנכ"לית משאבי אנוש שמשתכרת בממוצע 26,769 שקל בחודש; ראש צוות פיתוח שמשתכרת 26,532 שקל בחודש ומנהלת פרויקטים בתוכנה שמרוויחה 23,570 שקל בחודש בממוצע.

 

הכלי מאפשר גם לראות את ההבדל בשכר בין איזורים שונים בארץ ומראה כי הבדלי השכר בין הפריפריה למרכז נעים בין 19% ל-36% לטובת המרכז. כך, ראש צוות מכירות במרכז משתכר בממוצע 13,127 שקל בעוד שעמיתו בדרום משתכר 8,390 שקל בלבד. ראש צוות QA במרכז משתכר בממוצע 16,671 שקל שהם 30% יותר מהשכר של ראש צוות QA בדרום. נציג תמיכה טכנית בצפון משתכר בממוצע 5,864 בעוד שעמיתו במרכז משתכר 7,705 שקל בחודש - 24% יותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x