$
בחירות בארה"ב 2016

איך ינוהלו מעתה עסקיו של טראמפ והאם ילדיו יהפכו מובטלים?

ראש עיריית ניו יורק לשעבר, רודי ג'וליאני, מתומכיו הגדולים של הנשיא הנבחר, מגן על החלטתו להעביר את השליטה על האימפריה העסקית שלו לנאמנות בניהול ילדיו הבוגרים - צעד שעלול לקלוע את טראמפ לניגוד עניינים

שירות כלכליסט 18:5614.11.16
ראש עיריית ניו יורק לשעבר, רודי ג'וליאני, מתומכיו הגדולים של דונלד טראמפ, מגן כעת על החלטתו של הנשיא הנבחר להעביר את השליטה על האימפריה העסקית שלו לנאמנות בניהול ילדיו הבוגרים.

 

 

 

בראיון שהעניק אתמול (א') לרשת CNN אמר ג'וליאני שמצבו של דונלד טראמפ מחייב גמישות, כך שהילדים יהיו מעורבים בקרן נאמנות עיוורת, שהוא עצמו אמור להקים. "מצבו מאוד ייחודי", אמר. לדבריו, נשיא ארה"ב אינו כלול בחוק המונע מבכירים בממשל להחזיק במיזמים עסקיים פרטיים בעודם בתפקיד. "החוק הזה לא חל על הנשיא", אמר, "מסיבה מסוימת, כשהחוק נכתב, הנשיא היה פטור".

 

דונלד טראמפ דונלד טראמפ צילום: גטי אימג'ס, שאטרסטוק

 

עוד הוסיף ג'וליאני כי הילדים, איוונקה, דונלד ג'וניור ואריק, עלולים להפוך למובטלים. אם יורחקו מהעסק המשפחתי, הם יידרשו "להקים עסק חדש לגמרי, וזה יגרום לבעיות אחרות", הדגיש. בכל מקרה, ג'וליאני הבטיח כי השלושה לא ימשיכו לייעץ לטראמפ לאחר שיושבע, זאת אף שהם חברים בצוות המעבר שהקים לקראת כניסתו לבית הלבן. אחרי ההשבעה ב־20 בינואר "תהיה חייבת לקום חומה" בין הילדים וטראמפ "בכל הקשור לנושאי ממשל", ציין.

 

 

 

לטראמפ יש אחזקות ישירות ביותר מ־500 חברות, כך לפי הצהרות שהגיש לוועדת הבחירות הפדרלית. עם זאת, מפת האחזקות וההכנסות השלמה שלו עדיין לא ברורה, שכן הוא סירב לפרסם את הצהרות המס שלו. החשש הוא שאם הילדים ימשיכו לנהל את העסקים, ימצא עצמו הנשיא הנבחר בניגודי אינטרסים ויקבל החלטות שמיטיבות פיננסית עמו ועם משפחתו. "לטובת המדינה, ומכיוון שאיש לא מעוניין שיצוצו שאלות ותהיות כל פעם שצריך לקבל החלטה, הוא צריך להוציא את עצמו מהעסקים ולהיות רק משתתף פסיבי, כלומר בלי השפעה על קבלת ההחלטות", הודה ג'וליאני בראיון אחר השבוע, לרשת ABC.

 

גם שיקאגו נגד טראמפ

 

בתוך כך שיקגו הצטרפה לגל המחאה הגואה בארה"ב נגד הנשיא הנבחר והודיעה כי תשמש עיר מקלט למהגרים לא רשומים, כך דיווח האתר פוליטיקו.

 

 

 

ההכרזה מצד עיר הולדתה של הילרי קלינטון מגיעה אף שבמהלך הקמפיין איים טראמפ לבטל את המימון הפדרלי לערים שיפעלו כך. עשרות ערים בארה"ב כבר הוכרזו ערי מקלט. פירוש הדבר, כי רשויות אכיפת החוק המקומיות אינן מחויבות לעדכן את רשויות ההגירה לגבי הסטטוס של מהגרים בתחומן.

 

 

ראש עיריית שיקגו רם עמנואל קיים היום מסיבת עיתונאים שבה הציג את מחויבות עירו. "אני מבטיח לכל המשפחות שלנו ששיקגו היתה ותישאר עיר מקלט", אמר. "שיקגו היא עיר מהגרים מאז הקמתה. תמיד קיבלנו בברכה אנשים מכל הדתות והמוצאים, ובעוד הממשל ישתנה, הערכים והמחויבות שלנו לקלוט את כולם יישארו על כנם", הדגיש. שיקגו מצטרפת בכך לערים גדולות נוספות, ובהן ניו יורק, לוס אנג'לס, סיאטל, פילדלפיה וסן פרנסיסקו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x