$
מעסיקים

8 מתוך 25 החברות הבינלאומיות שהכי טוב לעבוד בהן פעילות בישראל

גוגל הגיעה זו השנה הרביעית ברציפות למקום הראשון בדירוג פורצ'ן של החברות הגלובליות הטובות ביותר לעובדים; עוד ברשימה: דל, אוטודסק, סיסקו, היאט, הילטון, ארנסט אנד יאנג ו-3M; מנכ"ל 3M ישראל שוחח עם "כלכליסט" על מה הופך לדעתו מקום עבודה לטוב

מעין מנלה 12:4801.11.16

חברות בינלאומיות גדולות רבות פעילות בישראל אך לא פחות מ-8 מתוך 25 החברות הבינלאומיות שהכי טוב לעבוד בהן לפי דירוג פורצ'ן לשנת 2016 - מפעילות סניפים בארץ. גוגל הגיעה זו השנה הרביעית ברציפות למקום הראשון וברשימה אפשר למצוא גם 7 חברות נוספות שלהן פעילות בישראל: דל שדורגה במקום הרביעי, אוטודסק במקום השמיני, רשת מלונות היאט במקום ה-11, סיסקו במקום ה-14, רשת מלונות הילטון במקום ה-18, ארנסט אנד יאנג במקום ה-21 ו-3M במקום ה-24 . כדי להיכנס לרשימה החברות צריכות להעסיק 5,000 עובדים לפחות, ש-40% מהם אינם ממוקמים במדינה בה בסיס החברה ולהיות פעילות בחמש מדינות לפחות.

לפי פורצ'ן מקומות העבודה הטובים ביותר הם אלה שדואגים לעובדים בכך שהם מציעים להם שכר הוגן שתואם ליכולותיהם. כאלה שמזהים עבודה שנעשית בצורה טובה ומספקים את ההכוונה והתמיכה הדרושה לאנשים על מנת שיוכל לקדם את הקריירה שלהם, לדאוג למשפחותיהם, להיות אזרחים טובים במדינותיהם ובעולם. שוחחנו עם מנכ"ל 3M ישראל, יונתן פנטנוביץ' על היתרונות והקשיים של התנהלות בתוך תאגיד ענק שמעסיק 90 אלף עובדים ברחבי העולם ועל מה הופך לדעתו מקום עבודה לטוב.

 

מה הופך לדעתך חברה למקום טוב לעבוד בו?

"במקרה של M3 מוצאים אנשים גם בארץ וגם בחו"ל שנשארים בחברה הרבה שנים. בגלל שהיא חברה מאוד מגוונת היא מאפשרת לאדם במהלך הקריירה שלו לגעת בהרבה מאוד תחומים. מישהו יכול להתחיל כאיש טכני והחברה תעזור לו להתקדם לתחומים מסחריים, או מישהו יכול להתחיל לעבוד בתחום הרפואה ואחר כך לעבוד בתחום התעשייה והבטיחות. זה מאפשר גיוון מאוד גדול ועדיין אתה שומר על יציבות שהופכת להיות חשובה יותר לאנשים. נושא נוסף זה התנהלות הוגנת כלפי העובדים שזה אומר תגמול הולם, סביבת עבודה הולמת, שיתוף וגיוון בכוח האדם. עובדים רואים את זה ונשארים נאמנים לחברה", אומר פנטוביץ'.

 

3M, הפעיל בישראל כבר 20 שנה, הוא תאגיד ענק הפועל בתחומים מגוונים החל ממוצרי צריכה ודרך רפואה, תעשייה, אלקטרוניקה ומיגון. מרבית הפעילות בישראל היא שיווק ומכירות של מוצרי החברה אך לפני מספר שנים רכשה חברת הייטק בתחום האזיקים האלקטרוניים ובשנים האחרונות אף השקיעה במספר חברות סטארט-אפ בישראל. מלבד הגיוון שיכול תאגיד ענק כזה להציע לעובדים, העובדה שמדובר בחברה בינלאומית מאפשרת גם גיוון במיקום.

"אנשים מעדיפים לעבוד בחברות בינלאומיות שמציעות גיוון בתפקידים ובמיקום" "אנשים מעדיפים לעבוד בחברות בינלאומיות שמציעות גיוון בתפקידים ובמיקום" צילום: עמית שעל

 

"לא תמיד מדובר ברילוקיישן, זה יכול להיות עובד שמבצע תפקידים עם אחריות גם על ישראל וגם על מדינות אחרות באזור", הוא אומר. "כך אנשים נחשפים לתרבויות אחרות, לשיטות עבודה אחרות. זה עניין אחר להניע עובדים בישראל או להניע עובדים ברוסיה או בצ'כיה. אם אחר כך אדם חוזר לעבוד בסניף בישראל הוא מביא איתו מטען מאוד חיובי שתורם לארגון פה בארץ". למשל, הוא מספר על עובד שהוא מומחה בתחום התעופה אשר נשלח לסניפים של החברה במדינות אחרות על מנת לתרום מהידע שלו. "שכשאנחנו מצליחים לייצר מומחיות בישראל יש לנו לאן לייצא אותה בתוך החברה וזו גם הדרך של החברה להשתמש בידע שנצבר במדינות אחרות וגם האפשרות שלנו לפתח את העובד, לתת לו אופק וגיוון נוסף בעבודה ואפשרות לפתח את הקריירה שלו".

 

מלבד האפשרות לפתח את הקריירה פנטנוביץ' מאמין שאנשים רואים בחברות הבינלאומיות מקום שאפשר ללמוד בו מניסיון רב שנים של החברה, מהתהליך והדרך שבה עושים את הדברים. בנוסף העובדים מתעסקים ביום יום בפרוייקטים גדולים ורחבים שלא קיימים בחברות קטנות ומקומיות. 

 

העבודה בחברה בינלאומית בסדר גודל כזה מחייבת גם התיישרות לסטנדרטים ותהליכים סדורים וטומנת בחובה לא מעט ביורוקרטיה. תהליכי העבודה המסודרים עשויים להתנגש עם הספונטניות הישראלית. "זה דבר שיכול להעיק על עובד מסויים אבל בסופו של דבר החברה לא יכולה להתנהל בלי ההליכים האלה כי היא לא יכולה שיהיה תוהו ובוהו. אז יכול להיות שזה יהיה קשה למישהו שעובר לעבוד ב-3M ישראל אחרי סטארטאפ אבל אחרי שהוא יעשה את ההתאמות ויבין את הצורך אפשר יהיה לחיות ולהנות משני העולמות", אומר פנטנוביץ'.  

 

מה אתה כמנהל סניף של חברה בינלאומית יכול לעשות כדי להפוך את מקום העבודה לטוב יותר?

 

"יש דברים הקשורים לרווחה של עובדים שכל עוד שהם עומדים בסטנדרטים, הערכים והמגבלות התקציביות אפשר לעשותם. למשל בישראל מאוד מקובל שיוצאים לנופש שנתי עם העובדים אם זה ללילה או יותר בשנה, ולכן יש שנים שאנחנו עושים את זה. מדובר במשהו ייחודי לישראל - בפולין או ברוסיה לא עושים את זה. עובדים בישראל מצפים לכך ממקום העבודה. אנחנו מוצאים את הדרך לתת הטבות סוציאליות שמתאימות לשוק הישראלי ומשתדלים להיות תחרותיים עם העובדים שלנו בתוך השוק המקומי, לא בהכרח מדובר בדברים שזהים למה שקורה במדינות אחרות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x