$
מחפשי עבודה

חושבים שעומדים לפטר אתכם? אלה 9 הפעולות שאתם חייבים לעשות עכשיו

לדבר עם הבוס, לשפר את הכישורים והביצועים ולא לשמור על פרופיל נמוך. כך תצליחו אולי להציל את המשרה שלכם או לפחות להתכונן ליום שאחרי

שירות כלכליסט 12:0625.06.16

רובנו מגיבים בהלם כאשר אנו שומעים את צמד המילים "אתה מפוטר". זאת משום שרוב הסיכויים הם לכך שלא ראינו את זה מגיע, או שאולי בחרנו להתעלם מהסימנים שעומדים לפטר אותנו. אבל חשוב לעמוד על המשמר ולשים לב לסימנים המקדימים – לפעמים, אם קולטים בזמן את הלך הרוחות, אפשר לשנות את מהלך הדברים.  

 אתר "ביזנס אינסיידר" ערך רשימת המלצות למה ניתן לעשות כשאתם חושבים שעומדים לפטר אתכם:

 

1. הישארו רגועים

 

אם אתם חשים שאתם עומדים לאבד את המשרה שלכם, רק טבעי שתילחצו. אולם זכרו שייתכן שאתם טועים. לעיתים שמועות עלולות להתפשט כמו אש בשדה קוצים ולגרום לשיבוש העבודה במשרד.

 

בטרם תסיקו מסקנות דרמטיות ותתחילו לעשות טעויות מיותרות, דברו עם הבוס שלכם. אל תתייעצו עם קולגות לגבי העניין – לכו ישר למקור כדי לקבל מידע מהימן.

עובד מודאג (אילוסטרציה). לא להיכנס לפאניקה עובד מודאג (אילוסטרציה). לא להיכנס לפאניקה צילום: שאטרסטוק

 

2. יזמו שיחת משוב כנה ופתוחה עם הבוס בסביבה ניטרלית ורגועה

 

מקום ניטרלי הוא ההזדמנות הטובה ביותר ליזום שיחה עם המנהל או המנהלת ולשאול אותם לגבי מעמדכם בחברה ואם יש משהו שתוכלו לעשות כדי למנוע פיטורים.

 

הגיעו לשיחה בראש פתוח ועם הצעות בונות. היו פתוחים לבחון אפשרויות חדשות. הציעו לסייע בכל דרך שתוכלו והעבירו מסר שאכפת לכם מהחברה ואתם רוצים לעשות מה שטוב עבורה.

 

כמו כן, בקשו מהממונים משוב כן – הידיעה עדיפה על אי הוודאות.

 

רשמו בפניכם מה עליכם לשנות בביצועים שלכם והגישו תוכנית פעולה ולוח זמנים. אל תפחדו לשאול את המנהלים שאלות, ואל תיכנסו לעמדת מגננה. שמרו על תקשורת עם המנהלים ובקשו פגישת משוב לאחר זמן מה כדי לראות אם ביצועיכם השתפרו.

 

3. מצאו דרכים לבסס את מעמדכם ולשפר את ביצועיכם

 

אם אכן אתם מזהים סימנים שעומדים לפטר אתכם, הרי שזהו הזמן לעלות דרגה בכל הנוגע לביצועיכם וללקיחת יוזמות חדשות בעבודה. התנדבו לבצע משימות ותפקידים נוספים. הפגינו את יכולות עבודת הצוות שלכם.

 

אתם יכולים גם לעבוד שעות נוספות בכל שבוע כדי להפגין את מסירותכם. לבוסים קשה יותר לפטר עובד מסור.

 

גם אם הפיטורים בלתי נמנעים, שמרו על התנהלות מכובדת ומקצועית והראו שאתם יכולים לעזוב בכבוד. כך גם גדל הסיכוי שלכם לקבל המלצה טובה מהמנהלים.

 

נהלו שיחה עם הממונה ובקשו משוב כן נהלו שיחה עם הממונה ובקשו משוב כן צילום: שאטרסטוק

 

4. לטשו את הכישורים שלכם

 

אם אתם מרגישים שאתם יכולים לקדם את עצמכם באמצעות הכשרה כלשהי, הרי שכעת זהו זמן טוב לכך. ייתכן שהיעדר הכישורים הוא מה שמחליש את מעמדכם בחברה.

 

אפילו אם המהלך לא ימנע את פיטוריכם, הרי שהכשרה כזו רק תהיה לכם לנכס עתידי ועוד פריט בקורות החיים שלכם.

 

5. העצימו את עצמכם – מנטאלית ופיזית

 

הפכו את הפיטורים הממשמשים לאתגר לחיזוק פיזי ומנטאלי.

 

לעיתים מכשולים בחיים יכולים להיות נקודת מפנה חיובית העשויה לקדם אתכם לרמה אחרת לגמרי של הצלחה אישית. ייתכן שהצלחה זו לא תהיה במסגרת עבודתכם הנוכחית, אולם אתם לפחות יכולים לעשות מאמץ.

 

הקפידו לאכול, לישון ולהתעמל כראוי כך שתוכלו להגיע לתוצאות הטובות ביותר בעבודה ולקבל החלטות שקולות.

 

6. נהלו תיעוד קפדני של כל תכתובת ומסמך

 

מומלץ לנהל תיקיה במחשב ובה כל התכתובות המשרדיות שלכם. זהו מהלך נכון ללא קשר לסטטוס שלכם בעבודה.

 

ייתכן שהדבר יביא לכם תועלת אם אתם מוצאים את עצמכם במצב שמפטרים אתכם ללא סיבה מוצדקת. כמו כן הקפידו לשמור על מיילים שבהם קיבלתם שבחים מהבוס, לקוחות, שותפים עסקיים, ספקים ומהקולגות שלכם – כדאי להיות מוכנים כראוי אם מעלים בפניכם טענות לגבי ביצועים כושלים מצדכם.

 

באופן כללי – תעדו כל מה שאתם יכולים. לא פעם חברה מנסה לגרום לעובדים להתפטר במקום לפטרם, כדי להתחמק מתשלום פיצויים. אם יש לכם הסכם פיצויים – החזיקו מעמד ואל תעזבו עד שיפטרו אתכם.

 

תעדו הכל (אילוסטרציה) תעדו הכל (אילוסטרציה) צילום: engadget.com

 

7. שמרו על נראות גבוהה בחברה

 

בניגוד למה שנהוג לחשוב, דווקא כשאתם מרגישים את הקרקע בוערת תחת רגליכם במקום העבודה, אל תשמרו על פרופיל נמוך.

 

במקום לנסות "לטוס מתחת לרדאר", עשו ככל שביכולתכם לשמור על נראות גבוהה ולהיות פעילים בחברה.

 

התנדבו לפרויקטים שונים, עזרו לקולגות, בקרו אנשים במשרד, ושמרו על ערנות. הגבירו את פעילותכם באתר לינקדאין ובקהילה העסקית שלכם ונסו אפילו להתחיל לכתוב בלוגים עבור אתרים בתחום העיסוק שלכם.

 

8. לעולם אל תניחו כי מעמדכם מובטח

 

גם אם נקטתם את כל הצעדים שלעיל – הימנעו מלהיות שאננים.

 

דאגו לעדכן את קורות החיים שלכם, נצלו כל הזדמנות להשתתף בהכשרות מקצועיות שעדיין זמינות לכם במקום העבודה כדי לקדם את הסיכויים שלכם למצוא עבודה אחרת אם תפוטרו.

 

תכננו את ההתנהלות הכספית שלכם ושקלו את האפשרויות הפתוחות בפניכם. אם יש לכם משפחה – הכינו אותם למקרה זה.

 

אתם יכולים להכין את עצמכם מנטאלית – הזכירו לעצמכם שרוב האנשים המצליחים ביותר בעולם פוטרו לפחות פעם אחת. שמרו על פרספקטיבה זו כדי שתוכלו לפתוח פרק חדש ומוצלח לאחר הפיטורים. היא תוכל לדרבן אתכם לעבור למשהו אפילו יותר גדול וטוב יותר, או להגשים חלום ישן.

 

9. החליטו אם בכלל שווה להילחם על העבודה שלכם

 

אם אתם בטוחים שאתם עושים עבודה טובה אבל אומללים במקום העבודה שלכם, אז אולי לא כדאי לבזבז אנרגיה כדי למנוע מהבוס לפטר אתכם.

 

ייתכן שקשה לדמיין את זה כרגע, אולם במקרה כזה רצוי פשוט להודות למעסיק על ההזדמנות שנתן לכם ולהיפרד כידידים. נצלו את ההזדמנות לערוך בחינה מחודשת לגבי נתיב הקריירה שבחרתם. נסו לזהות מהם הכישורים והאהבה האמיתיים שלכם ונסו למצוא עבודה שתשמח אתכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x