$
שאול אמסטרדמסקי

ביום שאחרי שוקה: מאבק חסר תוחלת נגד העתיד

עוד מעט נקנה ביטוח בלחיצת כפתור. סוכני ביטוח שרוצים לשרוד צריכים להתחיל לחשוב אחרת

שאול אמסטרדמסקי 08:1513.04.16
סוכני הביטוח הרוויחו את התדמית שלהם ביושר. נכון, זו הכללה גסה: בדיוק כשם שלא כל הפוליטיקאים מושחתים ולא כל הבנקאים חזירים, כך לא כל סוכני הביטוח דואגים רק לעצמם. אבל זו הבעיה: הדור החדש, הצעיר והנמרץ שלהם סוחב את הגיבנת שהוריש להם הדור הקודם של הסוכנים, שדאג קודם כל לעצמו ורק אחר כך למבוטחים והחוסכים.

 

אלה היו סוכני ביטוח שמכרו להמונים ביטוחי מנהלים יקרים להפליא והזרימו אחוזים גדולים מכספי העובדים לטובת ביטוח במקום לחיסכון לעתיד. אחרי שנים שבהן חשבו שהם צוברים לפנסיה, גילו החוסכים שבעצם שילמו כל הזמן 50%, 60%, 70% מהכסף לביטוח חיים, רק כי ככה הסוכן אמר. רק התערבות רגולטורית עצרה את הטירוף הזה.

 

ביטוח כמו טוסטר

 

היה זה סוכן ביטוח שמכר לעובדת הקבלן שפנתה אליו ביטוח מנהלים יקר מאוד, אף שהשכר שלה היה 4,500 שקל בלבד. לא היה לה שום צורך בביטוח מנהלים, בטח לא בדמי ניהול שערורייתיים של 12% על כל הפקדה חודשית ועוד 1.2% מהחיסכון המצטבר, שגזלו ממנה כמעט מחצית מהכסף — רק כי זה מה שהסוכן אמר.

אלה סוכני הביטוח שהעבירו חוסכים בסיטונאות מקופת גמל אחת לאחרת, רק כי רצו לזכות בבונוסים של בתי ההשקעות וחברות הביטוח, פעם טיול ג'יפים ופעם פינוק בתאילנד. אז מה אם אין צורך בסוכן ביטוח בבחירת קופת גמל כשם שאין צורך בסוכן ביטוח בבחירת הבנק שבו אתם רוצים לפתוח חשבון. אז אין לסוכנים סיבה להתפלא שיש מי שמותח עליהם ביקורת.

סוכני הביטוח הרוויחו את הדימוי הרע שלהם ביושר, כשמכרו להמונים ביטוח מנהלים שגזל את כספם והעבירו חוסכים בין קופות גמל בשביל בונוס של טיול בתאילנד סוכני הביטוח הרוויחו את הדימוי הרע שלהם ביושר, כשמכרו להמונים ביטוח מנהלים שגזל את כספם והעבירו חוסכים בין קופות גמל בשביל בונוס של טיול בתאילנד

 

ואולם, אף שהוא מפגר טכנולוגית, אפילו עולם הפנסיה בישראל חווה שינוי. בקרוב יציעו חברות הביטוח אפשרויות דיגיטליות חדשות, משום שהן יודעות שאם לא יעשו כן, יבוא איזה סטארט־אפ ממזרי שיעשה את זה במקומן. הצטרפות לקרן פנסיה או רכישת ביטוח חיים יתאפשרו בלחיצת כפתור, בדיוק כמו קניית מצלמה או טוסטר ברשת. זה בלתי נמנע.

 

מהפכה בבום

 

כרגע סוכני הביטוח עדיין איתנו, בעיקר משום שחברות הביטוח תלויות בהם כאנשי המכירות העיקריים שלהן. השאלה היא רק מתי הן יחצו את קו הפרשת המים וירגישו בטוחות מספיק להפסיק להסתמך עליהם. באותו הרגע המהפכה תתרחש, בבום. כשסוכני הביטוח יתעוררו, זה יהיה מאוחר מדי.

 

לעומת זאת, סוכנים שמבינים היום שהמחר הזה בפתח יוכלו לא רק לשרוד, אלא גם ליצור שווקים חדשים. הם יכולים ללמוד מסוכני הנסיעות, ששורדים את מהפכת האינטרנט כשהם נותנים ערך מוסף ללקוחות באמצעות אתגרים יוצאי דופן.

 

בהתאם גם אופן ההשתכרות של הסוכנים צריך להשתנות. במקום לקחת את הכסף מחברות הביטוח באמצעות דמי הניהול או התשלום החודשי, שיעברו לתשלום ישיר ושקוף מהלקוח לסוכן.

 

 

יש כמה סוכני ביטוח חלוצים שהחלו ללכת בדרך הזאת. הם יהיו ראשוני השורדים במעבר הכואב לעולם החדש. זה נחמד שלשכת סוכני הביטוח בחרה בגדעון סער להמליץ לסוכנים איך להתאים את עצמם לשנת 2030, אבל היה אפקטיבי יותר אם היתה מבינה שהיום שאחרי שוקה מתחיל כבר מחר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x