$
מחפשי עבודה

שונאים "סמול טוק"? חמש דרכים לנהל שיחה עם כל אחד

כשאתם במעלית עם עמית לעבודה, באירוע משרדי או סתם במסדרון שיחות החולין יכולות להיות מעיקות, אבל אפשר להפוך אותן למהנות ומשמעותיות. כך עושים זאת

שירות כלכליסט 14:4619.08.14
שיחות חולין, או בשמן הנפוץ יותר "סמול טוק" יכולות להיות חוויה לא נעימה במיוחד (וסיוט מוחלט למופנמים שבינינו), אך מתברר כי ישנן כמה דרכים להפוך את הפעילות הזו לרגע משמעותי בין שני אנשים, וזאת מבלי לפנות לברירת המחדל הנפוצה במקרים כאלה - שיחה על מזג האוויר.  

בהאפינגטון פוסט פרסמו חמש דרכים שיאפשרו לנו להשתלט על פתיחת השיחה ולנהל סמול טוק בנעימים.

 

מציאת מכנה משותף:

שיחה על תחומי עניין משותפים היא הדרך הקלה ביותר ליצור חיבור עם אדם אחר, ויש בה גם מאפיין אישי יותר מאשר שיחה נוספת על כמה חם היום.

 

כשאתם ניגשים לפתוח בשיחה עם אדם אחר, נסו למצוא פיסות מידע שתוכלו להתחבר סביבן, ממליצה ד"ר סוזאן וויטבורן, מרצה לפסיכולוגיה באוניברסיטת מסצ'וסטס. לדבריה, זו הדרך הפשוטה ביותר לפתוח את ערוצי התקשורת. "ההנחה הבסיסית היא שתוכלו למצוא מכנה משותף עם האנשים סביבכם באמצעות שימוש בכמות הנכונה של חשיפה עצמית, אמפתיה וטאקט.

 

אל תשאלו אותם במה הם עובדים:

בדרך כלל בפעם הראשונה שמנהלים שיחה, נושא העבודה הוא הראשון שעולה (אחרי מזג האוויר, כמובן). אך הרצון הזה לדעת במה מישהו אחר עובד עלול להרוג את השיחה כבר בתחילתה. "במה אתה עובד?" היא הרבה פעמים שאלה טעונה, ולעיתים מעבירה את המסר השגוי שהעבודה מגדירה את האדם. בכל הנוגע לסמול טוק, עדיף שתוותרו על נושא הקריירה ותעדיפו לחפש נושאים משותפים.

 

בלי מילה אחת על כמה חם היום. סמול טוק בלי מילה אחת על כמה חם היום. סמול טוק צילום: שאטרסטוק

 

אמצו את השתיקה:

אף אחד לא אוהב שתיקה מביכה, אך לרוב רגעי הדממה בין נושאים אינם ארוכים כמו שחושבים. למעשה, קצת שקט יכול להיות דבר טוב. לפי ד"ר ברנרדו קרדוצ'י, מנהל מרכז המחקר לביישנות באוניברסיטת אינדיאנה סאות'ווסט, לפעמים ההפסקות הללו נחוצות כדי להמשיך את השיחה. "זכרו שאם אתם אומרים משהו, האדם השני צריך לעבד את הנאמר", הסביר. "תפסו את השתיקה כשלב מעבר".

 

שמרו על נימה חיובית:

מחקרים גילו שלחץ הוא רגש מדבק, כלומר המילים שלכם נושאות בתוכן כוח רב. כתוצאה מכך, עדיף לשמור על גישה חיובית בסמול טוק. בין אם מדובר בחלוקת מחמאה, בירור כיצד עבר עליו יומו של האדם השני או בדיחה, אתם תתחילו בצורה זו שיחה עמוקה יותר שלא תגרום לכם להרגיש גרוע יותר מכפי שהייתם בתחילתה.

 

הסתכלו על כל שיחה כעל אפשרות לימוד:

בעולם חיים יותר מ-7 מיליארד אנשים, ולכולם דעות, רעיונות ותחושות שונים. לכן מומלץ לשאול את האדם שעומד מולכם על נושא שאינכם מבינים בו. בכל פעם שאתם פוגשים אדם חדש, או אפילו משוחחים עם מכר, תפסו זאת כהזדמנות ללמוד משהו חדש. אם תיגשו לשיחה בהלך רוח זה, תרוויחו יותר מכפי שאתם יכולים להעלות על הדעת. "אנשים ממקומות אחרים, אפילו מדינות אחרות, יכולים להעניק לכם נקודות מבט שונות", היא טוענת. "הם יפתחו בפניכם אם תביעו עניין. תוכלו להרחיב את הידע שלכם בנוגע לדתות, לתרבויות ולמדינות אחרות, ובסופו של דבר תהפכו לאנשים מעניינים יותר בעצמכם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x