$
מוסף 09.01.2014
מוסף 09.01.14

הון אנושי: מלאכים בשמי יפו

ענף ההייטק חילק לעצמו פרסים. בתפריט: תלונות על הרגולציה ומחלוקות סביב שי אגסי

ארי ליבסקר 07:1909.01.14

בעוד מצבו של רוב הציבור מידרדר והולך, השמנת של תעשיית ההייטק התכנסה ביום שני בערב לטקס GeekAwards 2013 של בלוג הטכנולוגיה גיקטיים, שהתקיים במרכז נא לגעת ביפו. תמיד כשאני פוגש סטארטאפיסטים שהצליחו אני מתמלא תקווה ומשתכנע שאולי גם לי יש סיכוי.

 

הפעם זה קרה לי עם זוהר דיין ויותם כהן מחברת Wibbitz, שהמציאו תוכנה שהופכת כל כתבה כתובה לסרט וידיאו. הם שלפו את הנייד, הפעילו את התוכנה על קטע מכתבה בגרסה האנגלית של ynet וכך הפכו אותה למצגת פאוור פוינט לא טובה במיוחד. מתברר שהם כבר גייסו לצורך העניין יותר מ־2 מיליון דולר, ועכשיו, לדבריהם, כל מיני אתרי תוכן בעולם מעוניינים מאוד לאמץ את התוכנה. האמת, רק על העובדה שהם מצליחים למכור את מצגת הפאוור פוינט שלהם ולהרוויח מזה כסף אני מעריך אותם. זה שכנע אותי עוד יותר שגם אני יכול.

 

ראובן אגסי ושי אגסי ראובן אגסי ושי אגסי צילום: אוראל כהן

 

ואז פגשתי את שי אגסי, האיש שהצליח לגייס הרבה יותר כסף, ועוד מעידן עופר. "בטר פלייס נכשלה רק מסיבה אחת", הוא אמר לי, "והיא שחברות המכוניות והיבואנים כאן לא מעוניינים בחדשנות ואין להם רצון לשנות את השוק. בגלל הליסינג וההחלפה הגבוהה של מכוניות הם לא מעוניינים להסתכן בהחדרה של המכוניות החשמליות".

 

מודי רוזן מודי רוזן צילום: אוראל כהן

 

אחר כך דיברנו על שינוי אחר, זה שעשויה להביא המכונית ללא נהג של גוגל. "פה מדובר ממש במהפכה", אמר אגסי, "ברגע שגוגל תטמיע את הטכנולוגיה במכוניות, לקחת מונית יהיה יותר זול ומשתלם מלקנות אוטו. זה יצמצם את הפקקים, יפתור את בעיות החניה ואת תאונות הדרכים ויחסל לגמרי את תעשיית הרכב כפי שאנחנו מכירים אותה".

 

עם המחשבות האוטופיות האלו נתקלתי במודי רוזן, מבעלי מאגמה - שזכתה באירוע בפרס קרן ההון סיכון של השנה בעקבות המכירות של ווייז לגוגל ושל אונאבו לפייסבוק. "הטכנולוגיה של המכונית ללא נהג של גוגל לא בשלה", אמר לי רוזן והוסיף: "אגסי נפל כי הוא לא הסכים לחלוק את הטכנולוגיות שלו עם יצרניות מכוניות אחרות, הוא התעקש להיות מונופול. כשאתה מדבר על אגסי אתה צריך להבין שמדובר במפסידן".

 

זוהר גילון זוהר גילון צילום: אוראל כהן

 

זוהר גילון, אנג'ל־העל הגדול בישראל, קיבל את פרס המשקיע של השנה והסביר לי את ההיגיון: "חלק מהעניין של להרוויח באקזיטים הוא להשוות את החברה שאתה רוצה למכור לחברה דומה שנסחרת בשוק, ואז שווי השוק של החברה שלך נמדד לפי חברות דומות לה ולא לפי הערך האמיתי שלה. זה לא תמיד משקף את המציאות. אבל אתה גם לוקח סיכון שאם פתאום הערך של החברות שלהן השווי יורד, גם השווי של החברה שלך יורד".

 

תואר היזם של השנה הוענק לאבישי אברהמי, מנכ"ל וויקס, שהונפקה בנאסד"ק והגיעה לשווי מיליארד דולר. אברהמי אמר לי: "מעולם לא חשבתי להנפיק בבורסה הישראלית בגלל הרגולציה הבלתי נסבלת והתרבות הסחטנית, השקרנית והמניפולטיבית של שוק ההון המקומי. אני גם מצר על שרשמתי את החברה כישראלית, בגלל הקשיים עם הרגולטור והמיסוי הלא הוגן. את החברה הבאה שלי אקים מחוץ לישראל".

 

אחר כך, על הבמה, אגסי התקבל בתשואות של כוכב. הוא ביקש מהסטארטאפיסטים להסתכל עמוק אל תוך הלב שלהם ולשאול את עצמם מה הם באמת רוצים לשנות בעולם. הסתכלתי עמוק פנימה וכל מה שרציתי לשנות זה את חשבון הבנק שלי. נדמה לי שזה מה שגילו גם רוב האנשים שישבו מסביבי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x