$
מחפשי עבודה

"יש לנו יכולת לבנות חברה של מיליארד דולר"

הראל טייב, סמנכ"ל קונדואיט, מספר על המיתוג מחדש של החברה מענקית סרגלי כלים לחברת אפליקציות קטנה ורזה. עם נתוני צמיחה חודשית דו־ספרתית והסכם טרי עם אמזון, הוא מאמין ש"בתוך שנה או שנתיים נייצר 30 אלף אפליקציות ביום"

אסף גלעד 06:5103.12.13

"חזרתי לא מזמן מביקור בפייסבוק וטוויטר, והם מסתכלים עלינו אחרת: כעל סטארט־אפ", אומר הראל טייב, סמנכ"ל קונדואיט. "אמנם סטארט־אפ יציב ומבוסס, אבל עדיין סטארט־אפ, עם כל ההתרגשות הנלווית".

 

בשנים האחרונות היתה חטיבת המובייל פעילות צדדית בקונדואיט, ענקית סרגלי כלים שגלגלה מאות מיליוני דולרים מדי שנה מהפצת תוכנות חינמיות וקישורים למנועי חיפוש. אלא שעכשיו, כשחטיבת סרגלי הכלים הרווחית מתמזגת עם חברת פריון, עוברת חטיבת המובייל של החברה, בניהולו של טייב, לקדמת הבמה. "אימצנו תרבות ארגונית עם האצבע על הדופק", הוא מספר. "זו תרבות שמכונה בהייטק 'אג'ילית' - גמישה ופתוחה, אנחנו מנסים לא להיות מקובעים. אני, למשל, נפגש עם חברות סטארט־אפ בכל יומיים". הראיון נערך כחלק מפרויקט The Leaders של "כלכליסט" והמכללה למינהל, שבמסגרתו התלווה לטייב סטודנט למדעי המחשב מהמכללה.

 

"המצאנו מוצר מאפס"

 

לאחר המיזוג עם פריון החליט במפתיע מייסד קונדואיט, רונן שילה, להישאר כמנכ"ל פעילות הדפדפן והמובייל של החברה, המוכרת פחות. וכך, קונדואיט של היום אכן דומה יותר לסטארט־אפ מאשר לחברת הענק שהגיעה לשווי של 1.3 מיליארד דולר. היא מכילה יחידות שטרם הוכיחו רווחיות, ועוסקות בפיתוח טכנולוגיות חדשניות. קונדואיט החדשה והמצומצמת כוללת את חטיבת הדפדפן U, וחטיבה נוספת, גדולה יותר, המעסיקה כ־70 איש ומהווה את חוד החנית של קונדואיט בעולם המובייל: היא מספקת פלטפורמה המאפשרת לחברות ליצור לעצמן אפליקציות מובייל. באמצעות הפלטפורמה נוצרות כיום כאלף אפליקציות ביום. קונדואיט מובייל אמנם לא מתקרבת לרמת ההכנסות של חטיבת סרגלי הכלים והכנסותיה מוערכות בלא יותר מכמה מיליוני דולרים בשנה, אבל היא נהנית מקצב צמיחה דו־ספרתי מדי חודש. בניגוד למתחרות כמו גו דדי, מתמקדת קונדואיט מובייל בייצור אפליקציות נייטיב, מקומיות על המכשיר, ולא באתרי אינטרנט הנצרכים גם בסלולר.

 

הראל טייב (38); תפקיד: סמנכ"ל קונדואיט מובייל; מצב משפחתי: נשוי + 3; השכלה: תואר בהנדסת תוכנה ממכללת אפקה; תפקידים קודמים: מייסד ומנכ"ל .Collcs Ltd, שפיתחה מערכת לניהול והצגת אוספים בווב ובמובייל הראל טייב (38); תפקיד: סמנכ"ל קונדואיט מובייל; מצב משפחתי: נשוי + 3; השכלה: תואר בהנדסת תוכנה ממכללת אפקה; תפקידים קודמים: מייסד ומנכ"ל .Collcs Ltd, שפיתחה מערכת לניהול והצגת אוספים בווב ובמובייל צילום: נמרוד גליקמן

 

הפיצול מחטיבת סרגלי הכלים היווה עבורכם הקלה?

"לא יודע אם הקלה, אבל מרגישים טוב, כי קודם לכן נוצר מצב שבו קבוצות שונות מאוד פעלו זו לצד זו. מלכתחילה נבנינו כחברה עצמאית בתוך קונדואיט, כך שלא הרבה השתנה, מלבד העובדה שאנחנו עכשיו במרכז תשומת הלב".

 

מה שמחזיק אתכם עדיין הוא הכסף שמופרש לכם מפעילות סרגלי הכלים.

"ואני לא מתבייש בזה. כל חטיבה פעלה בכיוון שלה. אנחנו המצאנו מוצר מאפס, והרבה חברות מחקות אותו עכשיו. גוגל, פייסבוק וטוויטר, שמתוודעות למוצר הזה, מבינות את הנחיצות שלו: הן מבינות שהיום משתמשים מדלגים על אתרי האינטרנט של החברות ומגיעים ישר לדפי הפייסבוק או פלטפורמות המובייל. אנחנו רוצים שכולם, מעסקים של איש אחד ועד חברות ענק, יבינו שאפליקציה סלולרית היא הרחבה שלהם. אם אנחנו בונים אלף אפליקציות ביום, לפי קצב הצמיחה הנוכחי נעמוד על 30 אלף ביום בתוך שנה־שנתיים".

 

ובכל זאת, לא בטוח שאפליקציות לארגונים זה מוצר שמפצה על ההכנסות שהלכו לפריון.

"לא בטוח שאפליקציות מובייל הן מוצר שצומח פחות מהר מסרגלי כלים. החיים ממשיכים גם אחרי הפיצול: אנחנו צומחים בכמות המשתמשים, בהכנסות, בלקוחות. אנחנו חיים באווירה של סטארט־אפ: משיקים גרסאות חדשות של המוצר מדי חודשיים. יש לנו יכולת לבנות חברה של מיליארד דולר".

 

איך נראה המודל העסקי של הפצת אפליקציות סלולריות?

"המודל שלנו ברור: לקוחות משלמים. בשנה הקרובה נשלב מודלים נוספים כמו אפשרויות להרוויח ממכירת שירותים ומוצרים בתוך האפליקציות. באמזון כבר מדברים על כך ש־15% עד 20% מההכנסות שלהם יגיעו מאפליקציות מובייל, ומתחילים לפעול בכיוון של ייצור אפליקציות לחנויות שלהם. תאר לך מה יקרה כשחברות וחנויות ימכרו ישירות מאפליקציות סלולריות. ולא רק חנויות: משרדי עורכי דין יוכלו להיחשף ולמתג את עצמם בעזרת אפליקציה. הצעד הבא שלנו הוא לא רק ליצור אפליקציה אלא גם להפיץ אותה. פייסבוק הפכה, למעשה, למפיצה של תוכנות, והמודל שלה דומה לזה של קונדואיט שמפיצה תוכנות לקהל רלבנטי תמורת תשלום. אנחנו נסייע להפיץ את התוכנה שלך בגוגל פליי, באייטיונס או בחנות האפליקציות של פייסבוק".

 

 

אז אתם מתחרים בפייסבוק?

"אנחנו לא מתחרים של פייסבוק אלא שותפים שלה, זה האינטרס שלי לספק ללקוחות כלים שיסייעו להם בהפצה. אבל יש מקום לשחקנים נוספים בתחום. בניגוד לפייסבוק, אנחנו מתמקדים בהפצת אפליקציות לעסקים".

 

כולם רוצים את אפל

 

בשנתיים האחרונות עובר עולם המובייל זעזוע עם המעבר מפיתוח אפליקציות בטכנולוגית HTML5 (כלומר אפליקציות שהן שער לדף אינטרנט בלבד), לפיתוח אפליקציות היושבות על המכשיר עצמו, המכונות נייטיב. אפליקציות נייטיב הן עשירות יותר במידע, כבדות יותר, ומאפשרות גם להרוויח יותר על כל פעולה שמתבצעת בהן. "אנחנו עדיין עובדים גם עם HTML5, שחשוב בהשגת חוויה אחידה באפליקציה שרצה במקביל על אייפד, אייפון וקינדל פייר", אומר טייב, "אבל אפליקציית נייטיב היא חזקה יותר, מציגה את איכות התמונה הטובה ביותר, ועובדת טוב יותר בזמן אמת".

 

את האפליקציות מייצרת החברה לקהלים שונים, ולטענת טייב הן מותאמות אפילו לזנב הארוך - כלומר לקהלים קטנים במיוחד של 100–200 לקוחות פוטנציאליים: "אנחנו פועלים לאחרונה עם מוזיקאים וצלמים, שיכולים להגיע בעזרת אפליקציות לקהל נישה גדול יותר, בחנויות של אנדרואיד ושל אפל במקביל. הכי קל להוציא אפליקציה לאנדרואיד, אבל כולם רוצים להיות באפל".

 

Wix הישראלית שהונפקה לאחרונה ניסתה ללכת לכיוון שלכם: הם ניסו ליצור פלטפורמת אפליקציות מובייל ופייסבוק לעסקים ולא הצליחו.

 

"זה נכון ובגלל זה אנחנו כאן. השוק הזה צמא לפתרונות ניידים. זה שוק שלקח לו זמן להתעורר, ואני רואה אותנו גם כמחנכים שדוחפים את השוק קדימה, בין השאר בהסכמי שיתוף פעולה עם השחקנים הגדולים. באוגוסט חתמנו על הסכם עם אמזון - אנחנו בונים אפליקציות, שאמזון מממנת, לחנות של קינדל פייר. בשלב השני של ההסכם אמזון יפיצו את קונדואיט מובייל כפתרון לסוחרים באתר. ההסכם עם אמזון הוא צעד ראשון. אנחנו מצפים לשיתופי פעולה נוספים בעתיד שישנו את הצורה שבה עסקים פועלים בתחום המובייל".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x