$
מוסף 20.12.2012

המתכון של סנדור כץ למלפפונים חמוצים

רוצים ללמוד איך להכין חמוצים כמו של סנדור כץ? הנה המתכון שלו

רפאל סיטון 08:3220.12.12

כלים

  • כד חרס, דלי פלסטיק לאחסון מזון או צנצנת גדולה
  • צלחת שאפשר להעמיד בתוך כלי הקיבול הנבחר
  • משקולת, לדוגמה בקבוק מים
  • פיסת בד לכיסוי פתח כלי הקיבול או פקק

 

חומרים (לכלי קיבול בנפח 4 ליטר):

  • 1.5-2 ק"ג מלפפונים ירוקים בגודל קטן עד בינוני
  • 6 כפות מלח ים
  • 3-4 זרים של שמיר טרי
  • 2-3 ראשי שום קלופים
  • חופן עלי גפן טריים
  • קומץ גרגירי פלפל שחור

 

אופן ההכנה

1. שוטפים את המלפפונים ביסודיות ונזהרים לא לפצוע אותם. אם אתם לא משתמשים במלפפונים שנקטפו באותו היום, מומלץ להשרות את המלפפונים במים קרים מאד למשך כמה שעות כדי לרענן אותם.

 

2. ממסים את מלח הים בשני ליטר מים. מערבבים ביסודיות עד להיטמעות מלאה.

 

3. מניחים בתחתית כלי הקיבול שמיר, שום, עלי גפן וגרגירי פלפל שחור ומעליהם את המלפפונים.

 

4. יוצקים את מי המלח אל כלי הקיבול ומניחים מעל המלפפונים את הצלחת ומעליה משקולת כדי לשמור את המלפפונים מתחת לפני המים. אם המים לא מכסים את פני הצלחת יש להוסיף מי מלח עד לכיסוי מלא.

 

5. מכסים את פתח כלי הקיבול בבד כדי למנוע כניסת אבק, זבובים ומיני מעופפים ומניחים במקום קריר.

 

6. עקבו אחר תהליך ההחמצה מדי יום. אם נוצר עובש על פני הנוזל, הסירו אותו, שטפו את הצלחת והמשקולת והחזירו אותם למקומם. אם לא הצלחתם להסיר את כל העובש לא נורא, זה לא יפגע בטעם המלפפונים ובתהליך החמצתם.

 

7. טעמו את המלפפונים החל מכמה ימים לאחר תחילת ההשריה והמשיכו ליהנות מהם לאורך תהליך ההחמצה. מקץ שבוע עד ארבעה שבועות (תלוי בטמפרטורה בסביבת ההחמצה) המלפפונים יהיו חמוצים. אז אתם יכולים להעביר אותם למקרר כדי להאט את תהליך ההחמצה ולהמשיך ליהנות מהם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x