$
שוק ההון

הרווח הנקי של פרוטרום צמח ב-10% ברבעון השני ל-13.5 מיליון דולר

יצרנית תמציות טעם וריח לתעשיות המזון ומשקאות מדווחת על שיפור בכל הפרמטרים התפעוליים. המכירות הסתכמו ב-164.8 מיליון דולר, 35% יותר מאשר ברבעון המקביל אשתקד

ענת ציפקין 10:41 22.08.12

 

פרוטרום, יצרנית תמציות טעם וריח לתעשיות המזון ומשקאות מסכמת רבעון שיא של הכנסות ורווח נקי תוך שיפור בכל הפרמטרים התפעוליים. מכירותיה של החברה, המשווקת כ-30 אלף מוצרים שונים ב-130 מדינות הסתכמו ב164.8 מיליון דולר, 35% יותר מאשר ברבעון מקביל אשתקד. בשורה התחתונה חתום אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום ומנהל העסקים הראשי שלה, על רווח נקי של 13.5 מיליון דולר, 10% יותר מאשר ברבעון מקביל אשתקד. ה-EBITDA של פרוטרום זינק ברבעון החולף ב-28.3% ל-28.5 מיליון דולר לעומת רבעון מקביל אשתקד. "אפשרויות הצמיחה שלנו עד שנגיע ל-1 מיליארד דולר מכירות ויותר הן התמקדות בלקוחות בינוניים ומקומיים – מעל 60% משוק המזון העולמי" הסביר הבוקר אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום ומנהל העסקים הראשי שלה. בכנס משקיעים שערכה החברה עם פרסום דוחותיה לרבעון השני של 2012.

 

פרוטרום פועלת במסגרת שתי חטיבות עיקריות – חטיבת הטעמים- המבוססת על ייצור שיווק ומכירה של טעמים מתוקים ושאינם מתוקים לתעשיית המזון , משקאות ומוצרי צריכה. החטיבה השנייה היא חטיבת חומרי הגלם הייחודיים במסגרתה פועלת פרוטרום בפיתוח ייצור ומכירה של מיצויי טעם טבעיים ורכיבי מזון טבעיים לתעשיית המזון והמשקאות, פארמה וטיפוח אישי.

 

"תחום הטעמים מהווה 74% מהפעילות שלנו והוא היה 40% בלבד לפני 10 שנים. הרכישות שביצענו בתחום זה מביאות לידי ביטוי אסטרטגיה ברורה של גידול הפלח הרווחי בפעילות. בשוק הטעמים אנחנו צומחים בקצב שנתי של 4%, מעל השוק וצמיחה זו תימשך הודות לשוק בארה"ב שהוא שוק הטעמים הגדול בעולם – היקפו מעל 2 מיליארד דולר", כותבים בחברה.

 

"באסיה אנחנו צומחים 18% כל שנה ב-3 השנים האחרונות כשהשוק צומח ב-7% בלבד. לפני 3 שנים התחלנו את הפעילות באפריקה ומאז אנחנו יותר ממכפילים את הפעילות שם כל שנה. הצמיחה הפנימית באירופה אנחנו מניחים היא 0. אנחנו ממשיכים לצמוח באירופה באמצעות הרכישות שביצענו שם עד כה. לא אהיה שותף לתרחישי קיצון על אירופה. המצב יכול להוביל ירידה במחירי פרימיום אבל לא ראינו את זה במשבר של 2009. אם תהיה החרפה אז במקסימום ההשפעה עלינו היא 2%-3% במכירות - לא רואה יותר מכך. הדגש העיקרי של פרוטרום הינו המשך האצת החדירה למדינות מתפתחות. רכשנו שטח בסין ולקראת סוף השנה הזו נתחיל בבניית מפעל בסין. באמריקה הלטינית המיקוד שלנו בברזיל ובמקסיקו – אני מניח שנראה עוד רכישות באזור", הוסיפו.

 

"הרכישות שביצענו ב-2011 כבר תורמות לרווח"

 

"הגידול בהכנסותיה של פרוטרום נבע ברבעון החולף מצמיחה פנימית בשיעורים שמעל צמיחת השוק ומהרכישות שבוצעו במהלך שנת 2011 וברבעון הראשון של שנת 2012 בתחום הטעמים, שתרמו כ-33.5 מיליון דולר למכירות ברבעון השני של שנת 2012. "הרכישות שביצענו ב-2011 כבר תורמות לרווח. התרומה העיקרית בסינרגיות תבוא לידי ביטוי ברבעונים הבאים וב-2013" הסביר יהודאי. " בעיקרון תוך 2-4 רבעונים מרגע ביצוע רכישה ניתן להבחין בשיפור ברווח, ואנחנו שמחים שמה שהבטחנו עד עכשיו- קיימנו. הרכישות האחרונות אפשרו לנו להגדיל את מספר המפעלים שלנו ב-8 חדשים נוספים המייצרים עבורנו הזדמנויות לתגבור הפעילויות שלנו ולהמשך השיפור ברווחיות".

 

"רכישות אלו הינן חלק ממסע הרכישות האסטרטגי עליו הכריזה פרוטרום ב-2007, אז רכשה שבע חברות ב-100 מיליון דולר, ומיזגה אותן לתוך פעילותה במהלך 2008. במחצית הראשונה של 2009 רכשה פרוטרום שלוש חברות נוספות בסכום כולל של 27 מיליון דולר, ומיזגה אותן לתוך פעילותה במהלך 2010. בשנת 2012, אחרי שש רכישות נוספות שביצעה ב-2011 בסכום כולל של 106 מליון דולר, רכשה את ETOL הסלובנית בתמורה ל-35.4 מיליון דולר. בסך הכל השקיעה פרוטרום 290 מיליון דולר משנת 2007 ב-17 הרכישות האחרונות. יש לנו צנרת רכישות אסטרטגיות נוספות ומאוד טובה. הסתכלנו בעבר על רכישה גם במאות מיליוני דולרים אך אנחנו לא באגו ולא נבצע רכישה במכפילים בלתי הגיוניים. נמשיך להסתכל על רכישות גדולות והיום יש לנו את כל האפשרויות לעשות זאת", הוסיף יהודאי. 

 

פרוטרום מציינת כי בכוונתה להמשיך לצמוח באזורים המרכזיים בהם היא פועלת ולהאיץ את הצמיחה בשווקים מתפתחים כדוגמת אסיה, מרכז ודרום אמריקה ואפריקה, כמו גם בצפון אמריקה- השוק הגדול בעולם לתמציות טעם. "על מנת להאיץ את הצמיחה בשווקים אלו, בוחנת פרוטרום רכישות אסטרטגיות נוספות". הונה העצמי של פרוטרום מסתכם ב-412.9 מיליון דולר, והוא מהווה 54.7% ממאזן של 754.3 מיליון דולר. מאזן איתן זה יאפשר לפרוטרום לממן רכישות אסטרטגיות נוספות בתמיכת תזרים המזומנים השוטף שלה ובגיבוי בנקאי במידת הצורך.

 

בסוף שנה שעברה ביצעה פרוטרום העלאות מחירים של מוצריה וזאת לנוכח עליית מחירי חומרי הגלם הגלובאלית. בדוחותיה היא מציינת כי תמשיך לעדכן את מחירי המכירה של מוצריה. יהודאי התייחס לנקודה זו אתמול ואמר כי בשנים האחרונות פרוטרום העלתה מחירים. "חומרי הגלם היו בשיא בסוף 2011 וקודם לכן ב-2008. לקח גם לנו פרק זמן מסוים להדביק את העליות – ולכן ביצענו שתי העלאות מחירים, ובהתייחס לעתיד, נמשיך לטפל במחירי המכירה של המוצרים שלנו ".

x