תדיראן עוצרת את המהלך להרחבת רשת חנויות החשמל
משה ממרוד, מבעלי הקבוצה: "הגענו למסקנה שאם נהפוך לרשת גדולה מדי זה יפגע ביחסינו כספקים עם הלקוחות. אנחנו לא רוצים להתחרות בחנויות שעובדות איתנו"
תדיראן גרופ חוזרת בה מהכוונה להקים רשת חנויות של עשרות סניפים. הקבוצה שמפעילה 11 חנויות חשמל תחת השם תדיראן סטור פתחה השנה כמה חנויות חדשות, אך לדברי בעלי הקבוצה משה ממרוד, בשלב זה ייעצר המהלך: "היתה כוונה לפתוח בין 20 ל־30 סניפים, אבל עצרנו את הפיתוח. הגענו למסקנה שאם נהפוך לרשת גדולה מדי זה יפגע ביחסינו כספקים עם הלקוחות. אנחנו לא רוצים להתחרות בחנויות שעובדות איתנו".

לפני שנתיים החלה הקבוצה לבחון את האפשרות להקים רשת, לנוכח המיזוגים בענף בין רשתות ליבואנים. מיזוגים אלה מאפשרים ליבואנים שמחזיקים רשת לקדם את מוצריהם ולדחוק לצד מוצרים של יבואנים מתחרים.
לא מן הנמנע כי ממרוד ויתר על תוכניתו לפיתוח הרשת, בשל ההתפתחויות האחרונות בענף החשמל. בעבר לא הסתיר כי שקל להקים רשת, לנוכח בקשת אלקטרה המתחרה לאשר את מיזוגה עם מיני ליין, עסקה שלא יצאה לבסוף לפועל. מיני ליין נרכשה לבסוף על ידי מתחרה אחרת של תדיראן, ניופאן, בשיתוף אלייד ואיש העסקים אבי אשר, אך כפי שנחשף ב"כלכליסט", בעל השליטה בניופאן צביקה גיור מנהל משא ומתן להעברת מניותיו במיני ליין לשותפה אלייד.
אלקטרה אמנם מחזיקה בשקם אלקטריק ומחסני חשמל, אך לנוכח המהלך שבמסגרתו ניופאן לא תהיה בעלי א.ל.מ, ייתכן כי בתדיראן חוששים פחות מהתחזקות כוחן של היבואניות המחזיקות רשתות.
בתוך כך הודיעה תדיראן על השקעה של 4 מיליון שקל בהשקה מחודשת למותג AEG בישראל: סדרת מקררים חדשה ופיתוח של תחום מוצרי החשמל הקטנים. תדיראן מקווה כי המהלך יאפשר לה להגדיל את חלקה בשוק החשמל ב־15%.


