הדולר ירד ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 3.78 שקלים
היורו איבד 0.8% ל-4.96 שקלים; בנק ירושלים: "להסלמה בדרום תהיה השפעה מינורית על המסחר בדולר שקל"
המסחר בשוק המט"ח ננעל היום (ב') בירידות על רקע הכרזת הריבית באירופה וההתפתחויות מיוון. הדולר ירד ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 3.78 שקלים. היורו איבד 0.8% ל-4.96 שקלים.
ביום ה' הקרוב יפורסם מדד פברואר שהערכות לגביו נעות בין עלייה של 0.1% - ל-0.2% וזאת לאחר עדכון משקלות מדד המחירים שמתבצע אחת לשנתיים.
"להסלמה בדרום שהחלה ביום ה' תהיה השפעה מינורית על המסחר בדולר שקל", כך טוענים בבנק ירושלים. בבית המסחר למט"ח למבקס הוסיפו, כי "למרות המתיחות בדרום, ספק אם נראה גם השבוע תנועות חדות בשקל". להערכתם, המשקיעים הזרים אשר לרוב קובעים את המדיניות והכיוון בשוק המקומי "כבר הוכיחו בעבר כי הם אינם מתרגשים עוד ממתיחות זו או אחרת אשר מתרחשת מידי כמה חודשים. "רק אירוע כלל עולמי שיכלול את ישראל ישפיע על המסחר בשקל וגם על המסחר בבורסה הישראלית".
שר האוצר היווני אוונגלוס וניזלוס הודיע כי 85.5% מבעלי האג"ח הסכימו לספוג הפסדים כבדים על השקעותיהם, וכי 5%-10% נוספים הנדרשים לפי תנאי מנגנון החילוץ האירופי, ייאלצו בעל כורחם להסכים לכך ברגע שיופעלו הסעיפים המיוחדים שיחייבו זאת מהם. לפי ההסכם, הנושים הפרטיים ימירו אג"ח יווניות ישנות בחדשות בשווי נמוך הרבה יותר, שיעורי ריבית נמוכים יותר ותקופות פירעון ממושכות יותר, מהלך אשר יגלח 105 מיליארד יורו מהחוב הלאומי היווני שהיקפו 368 מיליארד יורו.
בתוך כך, כלכלני בית ההשקעות מיטב מעריכים כי ההרחבה הכמותית באירופה צפויה להתרחב יותר בהשוואה לזו של הבנק הפדרלי בארה"ב, ולכן היורו ימשיך במגמת הירידה מול הדולר. "להרחבה הכמותית של הבנק המרכזי באירופה יש מחיר בדמות היחלשות היורו מול הדולר האמריקאי. להתפתחות זו תהיה תופעת לוואי חיובית והיא התחזקות היצוא האירופי".
במיטב מעריכים כי מאז כניסתו לתפקיד של דראגי חל שיפור ניכר בסביבת הריביות. "איגרת החוב של איטליה נסחרה בתשואה לפדיון של 7.3% ב-25 לנובמבר, כאשר לאחרונה היא נסחרה בתשואה לפדיון של 4.8%. בהחלט איתות חיובי מהכיוון האירופי".
בתוך כך, חבילת הסיוע השנייה של האיחוד האירופי ליוון מותנית בהשלמת ההסדר היווני עם הנושים הפרטיים. היום (ב') צפויים שרי האוצר של האיחוד האירופי להיפגש בבריסל ולדון בסיוע ליוון וכנראה גם לאשרו.


