$
שוק ההון

הדולר איבד 0.8% והיציג: 3.78 שקלים

המטבע האמריקאי איבד גובה על רקע התחזקות היורו בעולם אחרי הודעת קרן המטבע עלהגדלת הסיוע שלה לאירופה; היורו הוסיף 0.1% ל-4.89 שקלים

מעין מנלה 15:42 19.01.12

 

הדולר נחלש ב-0.8% מול השקל היום (ה') ושערו היציג נקבע על 3.78 שקלים. היורו הוסיף 0.1% ושערו היציג 4.89 שקלים אחרי הודעת קרן המטבע כי תרחיב את היקף ההלוואות. בעולם, היורו מוסיף 0.4% מול הדולר ונסחר ברמה של 1.29 דולר ליורו.

 

קרן המטבע הבינלאומית הציעה להרחיב בחצי טריליון דולר את היקף ההלוואות שלה, וזאת על מנת להגן על הכלכלה העולמית בפני החמרה נוספת במשבר החובות האירופי, כך דיווחה סוכנות בלומברג אתמול לאחר מכן אישרה הקרן את הידיעה.200 מיליארד דולר צפויים להגיע מהאיחוד האירופי והארגון פועל לשכנוע סין, ברזיל, רוסיה, הודו, יפן וייצואניות נפט נוספות להפוך לתורמות העיקריות. עד כה התורמות הגדולות לקרן הם ארה"ב (17.7%), יפן (6.5%) גרמניה (6.1%), צרפת ובריטניה (4.5%). היקף הקרן עד כה עמד על 385 מיליארד דולר.

 

באירופה התחדשו אתמול שיחות הרות גורל בין נציגי הממשל היווני לנציגי קרן הייצוב האירופית, במטרה למחוק 50% לפחות מהחוב היווני ולמנוע חדלות פירעון של המדינה. זאת לאחר שהדיונים נקלעו למבוי סתום ביום שישי שעבר. עסקת מחיקת חובות היא מהלך חיוני עבור יוון כדי שתוכל לקבל את התשלום הבא בחבילת החילוץ הנדרשת לה לפירעון חובותיה. גורמים רשמיים מטעם הנציבות האירופית, קרן המטבע הבינלאומית והאיחוד האירופי יגיעו לאתונה בימים הקרובים כדי להחליט אם להעביר את סכומי החילוץ, בהינתן ההתקדמות של יוון לגבי הסדרת חובותיה

 

המסחר בוול סטריט ננעל אתמול בעליות שערים לאחר פרסום מדד אמון הקבלנים שהצביע על המשך השיפור בשוק הדיור האמריקאי. מדד אמון הקבלנים עלה לרמה הגבוהה מאז חודש יוני 2007, התקופה בה התעצמה המגמה של הירידה במחירי הדירות בארה"ב. המדד עלה לרמה של 25 נקודות, כאשר שלושת הגורמים המרכיבים את המדד הצביעו על שיפור.

  

עוד פורסם אתמול כי הביקוש הזר לאג"ח ממשלתיות של ארה"ב טיפס בנובמבר לשיא של כל הזמנים - זאת על אף שסין קיצצה את הרכישות שלה זה החודש השני ברציפות. משרד האוצר האמריקאי מסר כי כלל האחזקות הזרות עלו בנובמבר ב-1.7% ל-4.75 טריליון דולר.

x