$
19.1.12

מה קרה אחרי העסקה?

אינדיגו: נשארה בישראל, ממשיכה לגדול

אסף גלעד 10:2619.01.12

ב־2001, כשבני לנדא חתם על מכירת אינדיגו ל־HP, הוא התנה את ביצוע העסקה בכך שכל פעילות החברה תישאר בישראל. אינדיגו, שעסקה בפיתוח, ייצור, שיווק ופיתוח עסקי של מדפסות דיגיטליות לסקטור התעשייתי, המשיכה לעסוק בכל אלו גם לאחר הרכישה - הסדר נדיר מאוד בקרב חברות ישראליות שנקנות

על ידי ענקיות טכנולוגיה אמריקאיות. כך קרה שאינדיגו מעסיקה כיום בישראל יותר מ־2,000 עובדים, במרכז המו"פ ברחובות ובמפעלים לייצור הדיו והמדפסות בקריית גת.

 

הצמיחה של אינדיגו בשנים האחרונות, על פי ההערכות, עומדת על כ־20%-25% בשנה, והכנסותיה ב־HP מוערכות ביותר ממיליארד דולר בשנה. מנוע צמיחה אחד הוא מכירת מדפסות דיגטליות וטונרים של דיו תעשייתי, בעיקר במדינות צומחות כגון סין, הודו וברזיל. מנוע נוסף הוא תחום הדפוס התעשייתי הדיגיטלי. בניגוד למתחרות כגון קודאק והיידלברג, שהתעכבו להיכנס לנישה זאת, אינדיגו מובילה אותה לצד זירוקס. פעילות שתי החברות בתחום צומחת בקצב מרשים, והנישה הקטנה יחסית הזאת עתידה לגדול בארבע השנים הקרובות ל־18% מכלל עוגת הדפוס העולמית, לפי חברת המחקר Pira המתמחה בדפוס. תחום נוסף שאליו נכנסת אינדיגו בימים אלה הוא קישוריות לרשתות החברתיות, ובקרוב תשיק החברה אפליקציה שתאפשר להדפיס תמונות מתוך דף הפייסבוק.

אסף גלעד

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x