כשהגדולות נחלשו: ויקטורי שיפרה את הרווחיות ברבעון
הרווח הנקי של הרשת עלה ברבעון השלישי ב-23.5% לכ-7 מיליון שקל. ויקטורי פתחה 5 סניפים חדשים מינואר ורשמה עלייה של 9.6% במכירות
רשת ויקטורי שפירסמה הבוקר את תוצאותיה הכספיות לרבעון היא עד כה רשת הקמעונאות היחידה מבין הרשתות הנסחרות בבורסה שסוגרת את הרבעון עם שיפור ברווחיות התפעולית. אתמול פירסמו שופרסל ורבוע כחול דוחות חלשים עם ירידה משמעותית ברווחיות – ואף צים שיווק המפעילה את רשת הדיסקאונט כמעט חינם דיווחה על היחלשות בסעיף זה.
לעומתן, ויקטורי דיווחה על עלייה של 23.5% ברווח הנקי לכ-7 מיליון שקל. הרווח התפעולי עלה ב-5.6% ברבעון השלישי, לעומת שיעור עלליה ברווח תפעולי של 5.1% ברבעון השלישי ב-2010. לשם השוואה, שופרסל דיווחה אתמול על שיעור רווח תפעולי של 2.4% בלבד, ואילו רשת חנויות רבוע כחול דיווחה על רווחיות תפעולית של 2% בלבד. בכמעט חינם עמד שיעור זה על 3.9%.
השיפור ברווחיות הגיע משיפור ברווחיות הגולמית, ולא כל הפחתה בהוצאות הרשת או מהלכים של פיטורים. החברה דיווחה באותה תקופה על שיפור ברווחיות הגולמית ל-24.2% לעומת שיעור של 22.2% ברבעון המקביל. שיפור זה נבע מהגבלת מבצעים ברשת לחברי מועדון בלבד (לרשת 50 אלף חברי מועדון נכון לסוף הרבעון השלישי), שיפור תנאי סחר מול הספקים וכן פתיחת חנויות חדשות.
ויקטורי פתחה 5 סניפים חדשים מתחילת השנה, שסייעו לה לדווח על עלייה של 9.6% במכירות. מכירות הרשת ברבעון עמדו על 157 מיליון שקל. בשטחי המסחר הוותיקים שלה הציגה הרשת תוצאות פחות טובות – ירידה של 2.7% במכירות בחנויות זהות (חנויות שהיו פתוחות במהלך כל הרבעון השלישי וכן במהלך כל הרבעון המקביל, נתון זה מנטרל את הסניפים החדשים), וכן ירידה של 12.7% במכירות למ"ר, שעמדו על 9.6 אלף שקל.
חלק מהירידה נובעת משיפוצים שנערכו בסניף כפר סבא, וכן מפתיחת סניף חדש בלוד שפגע במכירות הסניף הוותיק בעיר. בכל מקרה ציינה החברה בדוחות כי היא פועלת כעת להגדלת הרווחיות של הרשת, גם על חשבון פגיעה במכירות.


