בורסות אסיה ננעלו בעליות לראשונה מזה חמישה ימים
ניקיי ביפן עלה ב-1.6%, האנג סאנג קפץ ב-5.5% וקוספי בדרום קוריאה התחזק ב-2.6% על רקע אופטימיות לגבי פתרון למשבר החוב באירופה
המסחר בבורסות אסיה ננעל הבוקר (ה') בעליות בפעם הראשונה מזה חמישה ימים על רקע נתוני מאקרו טובים מהצפוי בארה"ב ואופטימיות לגבי משבר החוב באירופה. החוזים העתידיים על מדד הנאסד"ק יורדים לאחר הידיעות על מותו של מייסד אפל, סטיב ג'ובס.
ניקיי ביפן עלה ב-1.6%, האנג סאנג בהונג קונג קפץ ב-5.5% קוספי בדרום קוריאה התחזק ב-2.6% ואילו באוסטרליה נרשמו עליות של 3.65%. בבורסת סין לא התקיים מסחר בשל חג.
המשקיעים ממתינים לנתוני התעסוקה עדי לאמוד את חוזקה של ההתאוששות הכלכלית בארה"ב, לאחר שנתונים אתמול הראו עלייה גדולה מהצפוי במשרות ובסקטור השירותים. בכירים באיחוד האירופי עומלים על תוכנית להגדלת ההון של הבנקים על מנת להכיל את משבר החוב, כך הודיעה קרן המטבע הבינלאומית. סטיב ג'ובס, אשר בנה את חברת הטכנולוגיה בעלת השווי הגדול ביותר בעולם נפטר בגיל 56.
"השווקים מעט יותר אופטימיים לגבי העתיד של אירופה ומקווים כי קובעי המדיניות ימצאו פיתרון, בעיקר בקשר ליכולת הפירעון של הבנקים באירופה", אמר טים שרודרס, מנהל השקעות במלבורן לבלומברג. נתוני המאקרו האחרונים מארה"ב הם "סימן טוב לכך שהכלכלה מתייצבת", הוא אמר.
המסחר במניית אפל, אשר לה משקל של 14.6% במדד הנאסד"ק נעצר לפני ההודעה על מותו של ג'ובס. הוא התפטר מתפקיד מנכ"ל אפל ב-24 באוגוסט לאחר שנים של מאבק בסרטן.


