$
עולם

עסקים כרגיל בארה"ב: בנק קטן בפלורידה נסגר

מספר קריסות הבנקים בארה"ב מתחילת השנה מסתכם ב-71. בתקופה המקבילה אשתקד המספר היה גבוה בהרבה - 119

סוכנויות הידיעות 10:09 10.09.11

 

הרגולטורים בארה"ב סגרו אתמול בנק קטן בפלורידה, כך שמספר קריסות הבנקים השנה הגיע ל-71. עם זאת, קצב סגירות הבנקים האט ב-2011, לאור השיפור האיטי בכלכלה והעבודה של הבנקים בטיפול בחוב הרע שהצטבר במיתון. בתקופה המקבילה אשתקד נסגרו 119 בנקים.

 

החברה הפדרלית לביטוח פיקדונות סגרה את פירסט נשיונל בנק אוף פלורידה. לבנק היו נכסים בשווי 296.8 מיליון דולר ופיקדונות בסך 280.1 מיליון דולר. צ'רטרבנק מג'ורג'יה הסכים לקחת על עצמו את הנכסים והפיקדונות של הבנק. בנוסף, החברה לביטוח פיקדונות וצ'רטרבנק הסכימו לחלוק הפסדים על הלוואות ונכסים אחרים של הבנק הכושל בשווי 216.3 מיליון דולר. קריסת פירסט נשיונל בנק אוף פלורידה צפויה לעלות לקרן ביטוח הפיקדונות 46.9 מיליון דולר.

 

פלורידה היא אחת מהמדינות שנסגרו בהן הכי הרבה בנקים: 29 נסגרו בשנה שעברה, ן-11 השנה. גם בקליפורניה, ג'ורג'יה ואילינוי נסגרו בנקים רבים.

 

בכל 2010 נסגרו 157 בנקים, שיא מאז משבר החיסכון וההלוואה לפני עשרים שנה. עלות הקריסות הייתה כ-21 מיליארד דולר. החברה לביטוח פיקדונות
x