הדולר איבד 1.1% מול השקל. היציג: 3.43 שקלים
היורו התחזק ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.95 שקלים. בנק ירושלים: "לא רוצים לחשוב מה יהיה אם תוכנית החילוץ לא תאושר בפרלמנט"
הדולר נחלש היום (ד') ב-1.1% ושערו היציג נקבע על 3.43 שקלים, בעוד שהיורו התחזק ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.95 שקלים. הפרלמנט היווני צפוי לאשר את תוכנית החילוץ של המדינה על מנת להימנע ממצב של חדלות פרעון.
איתן אדמוני מנהל מחלק מט"ח בבנק ירושלים אמר היום ל"כלכליסט" כי "השווקים נמצאים במצב של ציפייה להצבעה הקריטית בפרלמנט היווני. מתוך 300 מושבים שיש בפרלמנט היווני לראש הממשלה יש כרגע רוב של 155 מושבים, מספיק ש-5 אנחשים ישנו את דעתם ותוכנית החילוץ לא תאושר. במידה ותאושר תוכנית החילוץ יהיו לכך השפעות חיוביות על היורו והוא אמור להתחזק. מבחינת השקל, בטווח הארוך הוא יושפע בעיקר מהריבית ומהצמיחה בישראל ולכן הוא צפוי להתחזק מול הדולר. החלשות השקל בעקבות השארת הריבית על 3.25% הייתה רגעית".
אורי גרינפלד מנהל מחלקת מאקרו בפסגות אמר כי "בנק ישראל קשוב לשווקים – בהודעת הריבית האחרונה מצוין מספר פעמים כי הציפיות האינפלציוניות התכנסו אל תוך יעד המחירים של הבנק. לדעתנו, התחזקות השקל מול סל המטבעות ב-1.2% מאז ההחלטת הריבית הקודמת היתה הסיבה העיקרית להותרת הריבית על כנה. מאז החל להעלות את הריבית מנסה בנק ישראל לאזן בין הציפיות האינפלציוניות בשווקים לבין שער החליפין. חזרתן של הציפיות לטווח היעד מקלות מאוד על הבנק להאט את תוואי ההעלאות העתידי. ההערכה שלנו היא שהריבית בעוד 12 חודשים תגיע לרמה של 4.25%".
כריסטין לגארד היא יו"ר קרן המטבע הבינלאומית החדשה - כך הוכרז אתמול בערב אחרי שארצות הברית, סין, רוסיה וברזיל הכריזו כולן על תמיכתן במועמדת. לגארד, אשר זכתה בתפקיד מתוקף קונצנזוס ולא הצבעה פורמלית ותהיה האישה הראשונה בתפקיד, תכהן בתפקיד החל מה-5 ביולי במהלך 5 השנים הקרובות.
איתן אדמוני, התחושה בשווקים היא לההצבעה תהיה חיובית ולכן היורו מתחזק באירופה. אנחנו לא מופתעים כי בטווח הבינוני קצר יטפטף מטה. השקל מושפע מהריבית, צמיחה. ההחילשות של השקל הייתה רגעית. ועכשיו הוא . בתוך 300 מושבים יש לו 155 מושבים לטובתו. יש לו עורכי דין שהם נגד. מספיק ש-5. אנחנו לא רוצים לחשוב מה יהיה אם זה לא יאושר.


