קרייזלר החזירה הלוואות של 7.6 מיליארד דולר לממשלות ארה"ב וקנדה
יצרנית הרכב החזירה הלוואה של 5.9 מיליארד דולר לארה"ב, ו-1.7 מיליארד דולר לקנדה; פיאט את אחזקותיה בחברה ל-46%
22:28
24.05.11
יצרנית הרכ,ב קרייזלר גרופ, החזירה הלוואות בגובה 7.6 מיליארד דולר לממשלות ארה"ב וקנדה, ופיאט הגדילה את אחזקותיה ביצרנית הרכב בעוד היא מתכוננת להנפקה.
ממשל ארה"ב קיבל חזרה 5.9 מיליארד דולר, ואקספורט דיבלופמנט קנדה, שמחזיקה חוב עבור קנדה, קיבלה 1.7 מיליון דולר, כך מסרה היום קרייזלר, שבסיסה במישיגן, בדיווח לרשות ניירות ערך האמריקאית. החזרת ההלוואות איפשרה לפיאט להגדיל את חלקה בקרייזלר ל-46% מ-30%.
"לפני פחות משנתיים התחייבנו להחזיר את ההלוואות למשלמי המסים האמריקאים והקנדים במלואן, והיום קיימנו את ההתחייבות", אמר מנכ"ל שתי יצרניות הרכב, סרג'יו מרקיאונה.
קרייזלר החזירה את ההלוואות באמצעות הנפקת אג"ח ובאמצעות הכסף שפיאט שילמה כדי להגדיל את חלקה בחברה. החזר החוב הגיע שנתיים לאחר שקרייזלר פשטה את הרגל ואורגנה מחדש על ידי הממשל בצעד שנתן את השליטה על יצרנית הרכב לפיאט.
מרקיאונה מתכונן למכירת מניות קרייזלר לציבור מאוחר יותר השנה או ב-2012, בהתאם לתנאי השוק וצרכי החברה.


