$
שוק ההון

ראובן שפיגל: "מנועי הצמיחה של הבנק ישתנו"

האסטרטגיה של מנכ"ל דיסקונט לשנה הקרובה מתמקדת בחיזוק הרווחיות והיעילות של הבנק

תומר זלצר 08:11 04.04.11

 

לקראת כנס היועצים ת"א־100 המשותף ל"כלכליסט" ולבית ההשקעות אקסלנס ומתקיים זו השנה השנייה ברציפות, שאלנו את מנכ"ל בנק דיסקונט ראובן שפיגל, שנכנס לתפקידו בינואר האחרון לאחר כהונה של חמש שנים כמנכ"ל בנק דיסקונט ניו יורק, מהם היעדים של הבנק בשנה הקרובה.

 

"ב־2011 אנחנו מגבשים את התוכנית האסטרטגית הרב־שנתית שלנו", אומר שפיגל. "אין ספק, שכל תוכנית שתתגבש תהיה סביב התייעלות, רווחיות גבוהה יותר לבנק והגעה לבסיס הון שיאפשר לנו להתפתח בעתיד כמו שצריך. לבנק דיסקונט היתה בעבר אסטרטגיית צמיחה, עכשיו צריכים אסטרטגיה שמחזקת את הרווחיות וההתייעלות".

 

 

איך דיסקונט נערך להמשך התמודדות עם התחרות החריפה בין הבנקים על משקי הבית?

"קודם כל, תחרות זה דבר טוב. אני לא חושב שתחרות נמדדת בהכרח דרך עמלה זו או אחרת, אלא בסך כל הצעת הערך שבנק מציע ללקוחות. "בימים אלה אנחנו עסוקים ברענון התוכנית האסטרטגית של הבנק, כולל האופן שבו יש לטפל בעולם הקמעונאי, לרבות אשראי צרכני ועסקים קטנים ובינוניים. בהיבט הזה, הפוקוס שלנו לגבי מנועי הצמיחה של הבנק ישתנה".

 

מניית בנק דיסקונט נסחרת במכפיל ההון הנמוך ביותר מבין הבנקים הישראליים. האם אתה סבור כי מדובר בתמחור חסר?

"אני לא מנהל את המניה וגם לא את שער המניה. אני והנהלת הבנק עסוקים בלנהל את דיסקונט ולעשות את הדברים הנכונים שצריכים להיעשות בו. אני בטוח שאם נעשה את זה, מן הסתם יצוף ערך - והשוק, בעלי המניות והאנליסטים יתמחרו את המניה בהתאם.

 

"דיסקונט סובל מרמת יעילות נמוכה שצריך לטפל בה, ואין לי ספק שכאשר רמת היעילות תשתפר, יינתן ערך אחר למניה של הבנק. דיסקונט גם סבל, מן הסתם, מאירועים שלא היו בשליטת ההנהלה, כמו מכירת אחזקות המדינה בבנק (25%) והנפקת הזכויות שנמשכה זמן רב מאוד עד שיצאה לפועל".

 

אם אתה מסתכל שלוש עד חמש שנים קדימה, איזה בנק דיסקונט תרצה לראות?

"אני רוצה לראות בנק דיסקונט תחרותי, שמתייחסים אליו כאל בנק חזק, שמרוויח ונותן תשואה נאה למשקיעים שלו. בנק שאתה גאה להיות לקוח שלו וגאה להיות עובד בו".

 

אתה מנהל קריירה של בנקאי כבר שנים רבות. אם לא היית הולך במסלול הזה, באיזה תחום היית בוחר?

"כנראה שהייתי רוצה להיכנס למטבח ולבשל. אני לא יודע אם זה היה הופך למקצוע, כי התחרות בין השפים כיום יותר חזקה בהשוואה לתחרות בין הבנקאים. אני מאוד אוהב את עולם הבישול: להיכנס למטבח ולהכין תבשילים ומטעמים כיד הדמיון הטובה. אבל אני שף של מזון גורמה, לא של ייצור המוני (צוחק)".

x