$
שוק ההון

וול סטריט נסגרה במגמה מעורבת; ברקשייר האת'אווי ירדה ב-2.2%

דאו ג'ונס ירד ב-0.25%, S&P 500 איבד 0.2% ונאסד"ק הוסיף 0.15%; וול סטריט סגרה רבעון שלישי רצוף של עליות; אחד היורשים הפוטנציאליים של באפט, יו"ר ברקשייר האת'אווי הודיע על פרישתו; מניית טסלה, יצרנית המכוניות החשמליות זינקה ב-16.8% אחרי שאנליסטים של מורגן סטנלי העלו את דירוג החברה

שי סלינס 22:07 31.03.11

 

המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו היום (ה') במגמה מעורבת, אחרי נתוני התביעות הראשוניות לדמי אבטלה ומדד הייצור של שיקגו. 

 

מדדי מניות 

דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

ברבעון האחרון עלה הדאו ג'ונס ב-6.4% ,נאסד"ק התחזק ב-4.8% ומדד S&P 500 הוסיף 5.4%.

 

בגולדמן זאקס העריכו אתמול כי "לאחר חודשים ארוכים של תשואת חסר של השווקים המתעוררים בהשוואה לשווקים המפותחים המצב הולך להתהפך - השווקים המתפתחים יעברו לתשואת יתר בהשוואה לשווקים המפותחים. אנחנו מאמינים כי היחס שבין הצמיחה לאינפלציה בשווקים המתעוררים הולך להשתפר. אנחנו מצפים שהבנק המרכזי באירופה יתחיל להעלות את הריבית באפריל בעוד הבנק המרכזי באנגליה יתחיל בהעלאת ריבית ראשונה במאי".

 

מנכ"ל ג'יי.פי מורגן צ'ייס ג'יימי דיימון, אמר אמש כי "חברות, קרנות ביטוח ומשקיעים יאבדו את גישתם לשווקים אם יסתמן שארה"ב עומדת להגיע לאי פירעון הקשור לגבול ההרשאה להתחייבות שהציבה לעצמה".

 

מרבית בורסות אסיה ננעלו היום בעליות שערים. בתחילת המסחר, מרבית בורסות אסיה ירדו אך לקראת סיום המסחר המגמה השתנתה. מדד ניקיי ביפן ננעל בעלייה של 0.5% ואילו ההאנג סנג בהונג קונג הוסיף 0.3%.

 

מאקרו

 

מספר תביעות האבטלה הראשונות ירד בארה"ב בשבוע שעבר, סימן לכך ששוק העבודה נכנס במצב מאושש יותר לרבעון השני של השנה. על פי נתונים שפרסם היום משרד העבודה של ארה"ב, מספר התביעות לדמי אבטלה בשבוע שהסתיים ב-26 במרץ ירד ב-6,000 ל-338 אלף. התחזיות המוקדמות של האנליסטים עמדו על 379 אלף תביעות חדשות.

 

מדד מנהלי הרכש של שיקגו אשר מודד את החוסן הכלכלי של סביבת העסקים בשיקגו עמד על 70.6 במרץ, לעומת ציפיות האנליסטים שעמדו על 70.1 נקודות מדד. 

 

מניות במרכז

 

מנהל חטיבת אנדרואיד אנדי רובין הודיע אתמול כי הוא דוחה לזמן בלתי ידוע את הפצת הקוד של גרסת הטאבלטים של המערכת, האניקומב ומצטרפת לשורה של תלונות מצד חברות ומפתחים, שטוענים כי גוגל לוקחת לעצמה יותר ויותר שליטה על מערכת ההפעלה.

 

הכנסות לומניס ב-2010 עלו ב-5% ל-237.7 מיליון דולר, כך לפי הדוחות הכספיים של החברה. הרווח הנקי הסתכם ב-5.7 מיליון דולר - עלייה של 114% לעומת 2009. ההערכות הן שעד סוף 2011 תשוב החברה להיסחר בנאסד"ק.

 

אנליסט ממורגן סטנלי העלה היום את הדירוג של טסלה, יצרנית המכוניות החשמליות ל"overweight" מהדירוג של "equal-weight" ואמר שהמניות עשויות להגיע ל-70 דולר למניה. זאת על רקע הצמיחה הצפויה בשוק המכוניות החשמליות.

 

F5 ואורקל הציגו פתרון משותף לאבטחת בסיסי נתונים הצפוי לספק הגנה לבסיסי נתונים מבוססי רשת של אורקל.

 

לדברי אנדי לארק, בכיר בחברת התוכנה דל (סימול: DELL) אמר אמש כי האייפד של אפל לא צפוי להצליח בארגונים גדולים. לארק טען כי הוא צופה שהמכשיר ייכשל כישלון חרוץ.

 

וורן באפט יו"ר ברקשייר האת'אווי (סימול: BRK.A) הודיע אמש כי דיוויד סוקול התפטר מהחברה. סוקול נחשב מועמד פוטנציאלי לרשת את באפט. יו"ר ברקשייר מסר בנוסף כי הוא היה מופתע מאוד מהחלטתו של סוקול.

x