$
מוסף כלכליסט 10.3.11

גיבורי פרשת "מדבקת המיליארד" ממשיכים להסתבך

חצי שנה אחרי חשיפת מעלליהם החדשים של גיבורי פרשת "מדבקת המיליארד" אריק קליין ועמוס בוחניק, מוסף "כלכליסט" מציג את שיטותיהם לטוס בחינם לחו"ל, להשתמש במשרדים מפוארים בלי לשלם ולפצות את נפגעיהם בצ'קים ללא כיסוי. קליין בתגובה: "אי אפשר להחזיר הכל בבת אחת"

עמיר קורץ 10:2810.03.11
בשנת 2003, כאשר הנוכל אריק קליין נשלח למאסר בפעם השנייה, תיארה אותו שופטת בית משפט השלום בתל אביב חיותה כהן "עבריין מירמה סדרתי שאינו לומד את לקחו". כשלוש שנים אחרי שהשתחרר מהכלא, בקיץ 2009, קליין ושותפו, רופא השיניים עמוס בוחניק, עלו לכותרות בפרשת "מדבקת המיליארד". כעבור שנה נחשפה ב"מוסף כלכליסט" פרשת "טלפוני הפלא", שבה קליין ובוחניק שכנעו שני משקיעים להעביר לידיהם מאות אלפי שקלים במסגרת מיזם סלולרי שמשקיעיו, לפחות, מעולם לא ראו אותו יוצא לפועל. למען הגילוי הנאות, בעקבות התחקיר ההוא הגישו קליין ובוחניק קובלנה פלילית נגד "כלכליסט".

 

מאז, העדויות לפועלם הנמרץ של השניים ממשיכות להיערם בכתבי תביעה חדשים שהוגשו בשנה האחרונה נגד קליין, בוחניק וחברת סייפסקאי שבאמצעותה הם פועלים. מכתבי התביעה הללו עולות טענות על ביצוע הונאות שבאמצעותן הם משתמשים במשרדים מפוארים וטסים במחלקות עסקים. כך נראה עולמם הצבעוני של אריק קליין ועמוס בוחניק.

 

1. "עוקץ המשרדים" ברמת גן

 

בשנה האחרונה פעלה חברת סייפסקאי של קליין ובוחניק ממשרדים מפוארים בקומה ה־15 בבית גיבור ספורט ברמת גן. חדר הישיבות המרווח והנוף המרשים שנשקף מהחלונות היו בין הגורמים ששכנעו את אורחי החברה כי מדובר בעסק הגון ורציני. האורחים לא ידעו שקליין ובוחניק יפונו בקרוב מהמשרדים האלה בצו בית משפט, לאחר שנטען נגדם כי השתמשו במשרדים בלי לשלם.

 

את התביעה הגישה ביוני שעבר חברת מוטיב מקורי, בעלת המשרדים בקומה 15, שהשכירה אותם לחברת לנדמארק גרופ שבבעלות נמרוד טבי שנקלעה לקשיים, שבתורה הכניסה את סייפסקאי כשוכרי משנה. חוזה השכירות הסתיים באפריל 2010, אולם בוחניק וקליין סירבו לפנות את המשרדים. כעבור חודשיים פנו נציגי מוטיב מקורי לבית המשפט באמצעות עו"ד ירון ובר. בבית המשפט קליין ובוחניק הציגו חשבוניות שלכאורה מראות כי שילמו ללנדמארק את דמי השכירות, והצהירו כי ישלמו עוד 90 אלף שקל כדי להישאר במשרדים. באוקטובר הורה בית המשפט לסייפסקאי להעביר את הסכום או לפנות את הקומה, לפי הסיכום בינם לבין מוטיב מקורי. הכסף לא הועבר וצו הפינוי יצא לפועל.

 

ולאן השניים עברו? לקומה השביעית באותו בניין, שם שוכנים משרדים שבבעלות חברת רולן אקויטי. בנובמבר קליין ובוחניק חתמו עם רולן על חוזה שכירות לשש שנים, ובו נקבע כי סייפסקאי תעביר את תשלומי השכירות בכל פעם שנתיים מראש, מיום חתימת החוזה ואילך. הסכום שעליו סוכם לשנתיים הראשונות עמד על כ־2 מיליון שקל.

 

בתחילת פברואר הגישה רולן אקויטי תביעה בסכום של 2.68 מיליון שקל נגד קליין, בוחניק וסייפסקאי. קליין ובוחניק, לפי כתב התביעה, "ביצעו תרגיל עוקץ לרולן אקויטי", ורימו אותה "תוך ביצוע מעשי זיוף, מרמה ונוכלות, כל זאת במטרה שהציבו לעצמם מראש לזכות בחזקה בנכס שבבעלות רולן אקויטי, בלי לשלם בעבורו".

 

חברת רולן אקויטי טוענת בכתב התביעה שקליין ובוחניק נכנסו למשרדים החדשים מיד, והחלו להזמין משפצים, טכנאים ומתקיני מערכות אבטחה. אלא שכאשר התבקשו לשלם, החלו לנהוג באופן משונה. ב־15 בנובמבר העבירו לרולן אקויטי צ'ק של 1.5 מיליון דולר הונג־קונגי (כ־750 אלף שקל), שעליו היתה חתומה חברה מהונג קונג בשם EyeTelecom שבבעלותם. כשהתברר שהליך בדיקת תקפות ההמחאה ייארך חודש, דרשה רולן תשלום במטבע ישראלי. השניים כתבו צ'ק של מיליון שקל לתאריך 8 בדצמבר, אך לקראת תאריך הפדיון התברר שאין לו כיסוי – וגם לא לצ'ק ההונג־קונגי שחזר בינתיים.

 

התסכול של רוני אילן, בעלי רולן אקויטי, גבר, בעוד קליין ובוחניק ממשיכים להשתמש במשרדים בלי לעמוד בתנאי ההסכם ומרוויחים זמן בחוזרם על אותו תרגיל: הם הציגו אישור על העברה בנקאית לחשבונו האמריקאי של אילן, אך בבדיקה עם הסניף בחו"ל התברר כי לא בוצעה. הם העבירו צ'ק בסכום של 400 אלף שקל לכיסוי הוצאות הארנונה ודמי הניהול שחברת רולן דרשה, אך גם הצ'ק הזה חזר.

 

ב־25 בינואר 2011 קליין ובוחניק הציגו בפני רולן אקויטי מסמך שהעיד על העברה בנקאית של 6 מיליון דולר. לפי התביעה, גם המסמך הזה היה מזויף. התביעה הוגשה לפני כמה שבועות. טרם הוגש כתב הגנה, אך בית המשפט דחה בינתיים את דרישת רולן אקויטי לעקל נכסים של בוחניק וקליין.

 

בוחניק וקליין בביקור בתאגיד האנרגיה ההודי סהרה. על הטיסות והמלון הם עוד לא שילמו בוחניק וקליין בביקור בתאגיד האנרגיה ההודי סהרה. על הטיסות והמלון הם עוד לא שילמו

 

2. סיבוב על סוכני הנסיעות

 

כמי שמציגים עצמם כטייקוני טכנולוגיה, קליין ובוחניק לא רק שכרו משרדים מפוארים, אלא גם טסו במחלקות עסקים והתארחו במלונות יוקרה בחו"ל בלי לשלם עליהם - כך עולה מהטענות נגדם. בדצמבר נחשף ב"כלכליסט" כי חברת הנסיעות דיזנהאוז יוניתורס תובעת מקליין, בוחניק וסייפסקאי 512 אלף שקל בגין שירותים שניתנו לשניים ולא שולמו. בכתב התביעה מפרטות עורכות הדין איריס ירדני ושיל"ת קריספין כיצד שילם הצמד על עשרות טיסותיו בשני צ'קים -שאחד מהם היה ללא כיסוי והשני בוטל על ידי קליין לפני תאריך פירעונו.

 

בית המשפט הורה מאז על עיקול נכסיו של בוחניק – מרפאת השיניים שלו ודירה בבני ברק – והטיל על קליין צו עיכוב יציאה מהארץ.

 

כעת מתברר שדיזנהאוז אינה החברה היחידה שנפלה קורבן. בינואר 2011 חברת מעוז נסיעות מכפר סבא הגישה באמצעות עו"ד רום נחמן תביעה בסכום של 121 אלף שקל נגד סייפסקאי, וטענה שמאז יוני 2010 – החודש שבו דיזנהאוז סירבה להמשיך לשרת את קליין ובוחניק – השניים השתמשו בשירותיה בלי לשלם. לפי כתב התביעה קליין ובוחניק העבירו למעוז נסיעות צ'ק דחוי ל־17 באוגוסט 2010 בסכום של 50 אלף שקל, והחלו לטוס בעולם בקדחתנות. סמוך למועד הפירעון הם הודיעו למעוז כי ביטלו את הצ'ק ותחתיו נתנו שני צ'קים בסכום של 25 אלף שקל לתאריכים מאוחרים יותר באותו החודש וצ'ק נוסף מבנק בהונג קונג. מאוחר יותר שלושתם בוטלו, וקליין ובוחניק הבטיחו לשלם במזומן – אך לא שילמו.

 

כתב התביעה מתאר את מעשיהם של קליין ובוחניק "הטעיה, היצג כוזב, תרמית והונאה". נטען בו כי השניים המשיכו להשמיע הבטחות ולבקש הארכות, ובוחניק אף הבטיח, בפגישה עם מנהל מעוז שנערכה במשרדי סייפסקיי המפוארים והלא־משולמים, שהחשבון ייסגר "בתוך יום־יומיים", כדברי התובעים.

 

שתי התביעות הסתיימו באחרונה בפשרות שלפיהן קליין ובוחניק יפרסו את חובותיהם וישלמו למעוז 135 אלף שקל ולדיזנהאוז 592 אלף שקל. התשלומים למעוז היו אמורים להתחיל בפברואר, אך לדברי עו"ד נחמן הכסף עוד לא הועבר. התשלומים לדיזנהאוז אמורים להתחיל בשבוע הבא.

המיזם הסלולרי של בוחניק וקליין המיזם הסלולרי של בוחניק וקליין צילום: גיא אסיאג

 

3. משקיעי הסלולר מחכים

 

ביולי האחרון חשף "מוסף כלכליסט" איך פיתו קליין ובוחניק שני משקיעים להאמין במיזם סלולרי מהפכני שהוצג בפניהם. התחקיר חשף כיצד הצמד התהדר בעסקאות חובקות עולם שלמעשה מעולם לא התרחשו. קליין ובוחניק טענו כי ישיבו למשקיעים את כספם, אך בפועל העבירו בעיקר הבטחות.

 

קליין ובוחניק נתנו לעדי גולן, נציגו בישראל של המשקיע מייקל איזיקל, שלושה צ'קים לכיסוי חוב של 101 אלף שקל: אחד של 35 אלף שקל ושניים של 33 אלף. הראשון נפרע והשניים האחרים חזרו. גולן גם קיבל "מסמך העברה בנקאית" שאחר כך התברר כי לא בוצעה. השבוע, לאחר פניית "מוסף כלכליסט" לבוחניק וקליין, הם שילמו במזומן עוד 22 אלף שקל, והתחייבו לחסל את יתרת החוב בתוך ימים.

 

המשקיע השני במיזם הסלולרי, ברט המלי, הגיש בפברואר תביעה לבית משפט השלום בירושלים נגד הצמד בסכום של 774 אלף שקל. בתביעה הוא מגולל כיצד העביר לקליין ובוחניק חצי מיליון שקל תמורת הבטחה כי בתוך ימים ימסרו לו 20 אלף מכשירי טלפון חדשניים ומוכנים לשיווק. המלי טוען שלצורך כך שכר מחסן בירושלים והשקיע בשיפוצו, וכן נסע לבלגיה כדי לקדם עסקה להפצת הטלפונים.

 

אך בוחניק וקליין החלו לדבר על בעיות במשלוח ועיכובים במכס ובנמל, והמשיכו להתחמק במשך חצי שנה, עד שלבסוף מסרו להמלי צ'ק כמקדמה להחזרת הכספים, שהיה נקוב, כנהוג אצלם, במטבע הונג־קונגי. המלי טוען בתביעתו כי נסע במיוחד להונג קונג כדי לפרוע את הצ'ק, רק כדי לגלות שם שאי אפשר לפדותו. בתביעתו הוא טוען שקליין ובוחניק "עשו מעשי תרמית והציגו מצגי שווא". טרם הוגש כתב הגנה.

 

קליין ובוחניק עדיין יושבים בבית גיבור ברמת גן, כל עוד החוק יאפשר להם. יועץ התקשורת אייל ארד שייצג אותם בשנה שעברה נמנה עם האנשים שחדלו לעבוד איתם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x