שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
איך לעשות הכל

איך להכין שקשוקה מנצחת

רצפו בבצל ופלפל צ'ומה, הוסיפו את הבשר, הוסיפו את העגבניות הנכונות, ורסק, כסו את הביצים ואל תתחכמו עם הלחם

איציק שאשו 10:0503.03.11

1. רצפו בבצל ופלפל צ'ומה

קחו מחבת שהזהבתם בו בצל חתוך והוסיפו פלפל צ'ומה, שהוא תערובת טחונה של פפריקה, שיני שום, פלפלים חריפים, מלח, כמון ושמן זית. המהדרין מוסיפים קימל טחון. את העגבניות צריך לשפוך למחבת כמעט מיד אחרי, שהטיגון לא "יאכל" לכם את התערובת.

 

2. הוסיפו את הבשר

מי שרוצה יכול, לפני העגבניות, להוסיף חתיכות של נקניקיית מרגז, שהפיקנטיות שלה משתלבת נהדר עם החריף־מתוק האופייני לשקשוקה. כל נקניקייה לא תעשייתית תעבוד, בעצם, וגם בשר טחון טרי.

 

3. הוסיפו את העגבניות הנכונות, ורסק

מצאתם במקרר עגבניות מלפני שני סיבובים בסופר, כאלה שהן רכות מדי לסלט? מצוין. קחו אותן לשקשוקה שלכם. רק זכרו שיותר אדום זה יותר מתוק, ודורש פחות סוכר בהמשך. ואל תוותרו על הרסק מהקופסה. הוא ייתן לבלילה שלכם יותר גוף.

 

4. כסו את הביצים

על האש הביצים צריכות לבלות בין ארבע לעשר דקות. פחות, והן יישארו מימיות מדי, יותר דקות יעניקו להן מרקם של ביצה קשה. וזכרו לכסות את המחבת אחרי שהוספתם אותן, כדי שיתבשלו גם מלמעלה. הכמות: לפחות ביצה וחצי לסועד.

 

שקשוקה שקשוקה

 

5. את הגבינות - בזמן פציעות

ב"גבינות" אנחנו מדברים על גבינות חצי קשות, למשל פטה או ריקוטה, שמהן יש לפזר כמה חתיכות נאות. התזמון: אחרי ההורדה מהאש ושנייה לפני ההגשה. רגע אחד יותר מוקדם, וכל הבלילה תיהפך לוורדרדה ומאוד לא מזמינה.

 

6. התנסו כמו ברוטב לפסטה

שקשוקה היא בעצם סוג של רוטב עגבניות, וכמעט כל מה שעובד ברוטב לפסטה יעבוד גם בה: פרוסות חציל מטוגן, זיתים שחורים, מנגולד. בשנים האחרונות השתרש טרנד של שקשוקות ירוקות או כתומות, שבהן מחליפים את העגבניות בשעועית ירוקה ובמיה, או בדלעת ובטטה. האמת, למה להציק?

 

7. אל תתחכמו עם הלחם

הלחם המנצח לשקשוקה הוא הלחם האחיד, זה שממנו עשו לכם סנדוויצ'ים כשהייתם בגן: בפנוכו ספוגי לנוזלים המצוינים, ובחוץ קרום שמי שרוצה יכול להוציא את כל הלבן ולשפוך אליו כמות פלילית של שקשוקה, ממש כמו שהטוניסאים אוכלים לפעמים את הסנדוויץ' ההוא עם הטונה.

 

4 טוקבקים שבטח נקבל כשנעלה את המדור הזה לאתר שלנו

1. "חחחחח, חבל לכם על הזמן, אין על השקשוקה של אמא שלי"

2. "תודה רבה לכם באמת, עכשיו אני מת מרעב ויש לי בבית רק קוטג' פג תוקף"

3. "תתביישו לכם, רק לחשוב על כל האפרוחים שהפסדנו בגלל השקשוקה הקפיטליסטית שלכם"

4. "האימפרזה שלי אוכלת את השקשוקה שלכם בלי מלח"

 

תודה לגיא ארבל ממסעדת בנדיקט בתל אביב
בטל שלח
    לכל התגובות
    x