$
שוק ההון

זינוק של 47% ברווחי ג'י.פי. מורגן ברבעון הרביעי

הבנק השני בגודלו בארה"ב רשם ברבעון האחרון של 2010 רווח נקי של 4.83 מיליארד דולר, על רקע קיצוץ ההקצאות לכיסוי הפסדים עתידיים בשוק הנדל"ן

סוכנויות הידיעות 16:11 14.01.11

 

ג'י.פי. מורגן, הבנק השני בגודלו בארצות הברית, דיווח על צמיחה של 47% ברווחים, על רקע קיצוץ ההקצאות לכיסוי הפסדים עתידיים בשוק הנדל"ן ב-4.9 מיליארד דולר.

 

הרווח הנקי של הבנק ברבעון הרביעי טיפס ל-4.83 מיליארד דולר, שהם 1.12 דולר למניה, מ-3.28 מיליארד דולר, שהם 74 סנט למניה בתקופה המקבילה אשתקד, ומ-4.41 מיליארד דולר, שהם 1.01 דולר ברבעון השלישי. תחזיות האנליסטים היו מעט נמוכות יותר ועמדו על רווח של דולר למניה. עבור השנה כולה, הרווח הנקי עומד על 17.4 מיליארד דולר, לעומת 11.7 מיליארד דולר ב-2009.

 

ג'י. פי. מורגן, בניהולו של המנכ"ל ג'יימי דימון, היה הבנק האמריקאי היחיד ששמר על רווחיות לאורך המשבר הכלכלי. כ-40% מההכנסות של הבנק במהלך תשעת החודשים הראשונים של 2010 נבעו מעתודות שנשמרו עבור הפסדים עתידיים על משכנתאות והלוואות אחרות.

x