$
שוק ההון

האם בורסות וול סטריט ימשיכו את הראלי גם בשבוע האחרון של 2010?

אף חברה הנמנית על מדד S&P 500 לא תדווח השבוע על תוצאותיה הרבעוניות. השבוע הנוכחי יהיה דליל יחסית בנתוני מאקרו, בין אלה שיתפרסמו אפשר למנות את מדד קייס שילר

שהם לוי וניר צליק 15:32 26.12.10

 

האם הרמה הנמוכה בה מצוי מדד ה-VIX האמריקאי מעידה על ירידת הסיכון בשווקים או דווקא מבשרת על פתחה של מגמת ירידות? השבוע הקרוב ואלו שלאחריו שכבר יבואו בשנת 2011 כנראה מחביאים את התשובה.

 

על כל פנים מדד דאו ג'ונס פותח את השבוע אחרון של שנת 2010 כשהוא ברמת שיא של 28 חודשים, גם מדד ה-S&P 500 עומד סביב שיא של יותר משנתיים.

 

בורסות וול סטריט חתמו ביום חמישי שבוע רביעי ברציפות של עליות שערים, למרות מגמה מעורבת שנרשמה ביום המסחר האחרון של השבוע, שהיה קצר מהרגיל בשל חופשת חג המולד, שהשאירה את הבורסות סגורות ביום שישי.

 

ביום חמישי עלה מדד דאו ג’ונס  ב־0.1% לרמה של 11,573 נקודות - רמתו הגבוהה ביותר מאז אוגוסט 2008. מדד S&P 500 עלה ב־0.2% לרמה של 1,257 נקודות, ואילו מדד נאסד"ק איבד 0.2% לרמה של 2,666 נקודות.

 

בסקירה השבועית של בית ההשקעות אפסילון כותב האנליסט ערן קמינסקי כי "שולי הרווחיות הגבוהים של החברות ויתרות המזומנים הגבוהות שבמאזניהן מצביעים על כך שהחברות קרובות למיצוי תוכניות ההתייעלות שלהן וייתכן שבקרוב יתחילו לגייס עובדים ולבצע השקעות הוניות שיתמכו בכלכלה".

 

בסיכום שבועי סגרו כאמור המדדים בעליות שערים, זה השבוע הרביעי ברציפות: דאו ג'ונס הוסיף 0.7%, נאסד"ק עלה ב־0.9% ו־S&P 500 התחזק ב־1%.

 

השבוע במאקרו: מדד קייס שילר וביטחון הצרכנים

 

מדד קייס שילר למחירי הבתים ב-20 אזורי מטרופולין בארה"ב יפורסם ביום שני הקרוב.

 

מדד ביטחון הצרכנים של הקונפרנס בורד יפורסם גם כן ביום שני כשממוצע תחזיות האנליסטים צופה כי תירשם קריאה של 57.4 נקודות

 

בשבוע שעבר: הצריכה הפרטית ואמון הצרכנים בעלייה

 

נתוני המאקרו שפורסמו טרם היציאה לחופשת חג המולד שיקפו תמונה מעורבת. מצד אחד, דווח על ירידה חדה מהחזוי של 1.3% בהיקף ההזמנות של מוצרים בני קיימא בארה"ב בנובמבר. אולם מהצד החיובי המשיכה הצריכה הפרטית בארה"ב לעלות בחודש שעבר, ב־0.4% - עלייה חודשית חמישית ברצף. ההכנסה האישית גדלה בחודש נובמבר ב־0.3%.

 

מניות במרכז

 

העלייה הגדולה ביותר במדד S&P 500 ביום חמישי האחרון נרשמה במניית חברת ג'אביל סירקט, שהוסיפה לערכה 14%, בתגובה לתוצאות רבעוניות חזקות מהצפוי. דו"חות החברה העלו כי ההכנסות זינקו ב־32% לעומת הרבעון המקביל ל־4.1 מיליארד דולר, ואילו הרווח הנקי המתואם הסתכם ב־132.1 מיליון דולר לעומת 68.3 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

ענקית הקמעונאות וול מארט (סימול: WMT) השקיעה בחברת המכירות באינטרנט של מוצרי אלקטרוניקה ומדיה הגדולה ביותר בסין, במאמץ להרחיב את עסקיה ולהגיע ליותר צרכנים סיניים.

 

החטיבה הפיננסית של ג'נרל אלקטריק (GE), ג'י אי קפיטל (GE Capital) הסכימה ביום שישי האחרון  למכור את חטיבת המשכנתאות לצרכנים שלה במקסיקו לסנטנדר (Santander) הספרדית עבור 2 מיליארד פסוס, או 162 מיליון דולר, כחלק ממדיניות של ענקית התעשייה למכור נכסים פיננסיים בתחומים שאינם מרכזיים.

 

מניית רשת הקמעונאות ג'ו־אן בלטה ביום חמישי האחרון בוול סטריט, אחרי שזינקה ב־31.9% בתגובה לדיווחים כי היא עתידה להירכש על ידי קרן ההשקעות הפרטית של לאונרד גרין לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר - מחיר המשקף פרמיה של 33.7% על מחיר המניה לפני הפרסומים.

 

מניית צ'סאפיק, יצרנית האריזות ומוצרי הקרטון, הוסיפה לערכה ביום חמישי 9.9% אחרי שהמשקיע המיליארדר קארל אייקן הכפיל את שיעור אחזקותיו בחברה מ־2.5% ל־5%, וציין כי הוא מנהל שיחות עם הנהלת צ'סאפיק במטרה להעלות את מחיר המניה. אייקן נוהג לרכוש מניות בחברות אשר להבנתו מתומחרות בחסר. לאחר הרכישה אייקון דוחף את הנהלות החברות למהלך של שינוי או מכירה.

 

מניית בנק אוף אמריקה (סימול: BAC) התממשה ביום חמישי ב־2.4%, אולם עלתה בסיכום שבועי ב־3.9%, אחרי שדיק בויד, אנליסט רושדייל סקיוריטיס, אמר כי קיימת סבירות נמוכה לכך שהמידע שייחשף על אודות הבנק באתר ויקיליקס יהיה חדש וכזה שטרם פורסם. ג'וליאן אסאנז', מייסד האתר, אמר בראיונות בשבועות האחרונים כי בידיו מידע על הבנק שבכוונתו לפרסם בשנה הקרובה.

x