כלכלני הפועלים: "אנו רואים בחיוב את ההשקעה בשוק המניות המקומי"
כלכלני הבנק מציינים בסקירתם השבועית כי "דו"חות החברות לרבעון השלישי הראו בחלקם הגדול שיפור בתוצאות ביחס לרבעון המקביל". כלכלני בנק לאומי: "בטווח הקצר הסנטימנט החיובי עשוי להימשך"
"אנו ממשיכים להחזיק בדעה חיובית כלפי שוק המניות המקומי, אם כי אנו מזכירים את הסיכונים הקיימים בישראל ובעולם. בראיה הגלובלית, המשבר באירלנד, גם לאחר תוכנית החילוץ של האיחוד האירופי והרגיעה היחסית בימים האחרונים, מחדד את הסיכון מפני משבר נוסף ביבשת, ואף האטה גלובלית מתחדשת. במישור המקומי, הצמיחה המאקרו כלכלית ברבעון השלישי אמנם היתה גבוהה בהשוואה לעולם המערבי, אולם ההאטה בצריכה הפרטית והצניחה ביצוא מהווים איתות שלילי לעתיד. מנגד, מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים מראה סימנים להתאוששות מחודשת ברבעון הרביעי ביצוא – כך שבסופו של דבר התמונה המאקרו כלכלית מעורבת" – כך כותבים כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית.
לדברי כלכלני בנק הפועלים, "בזירת המיקרו, דו"חות החברות לרבעון השלישי הראו בחלקם הגדול שיפור בתוצאות ביחס לרבעון המקביל, כשרבות מהנהלות החברות הביעו ביטחון גם בנוגע לרבעון הרביעי ואף מעבר לכך – מה שלהערכתנו תומך בשוק המניות מעבר לרעשים המקומיים שעלולים להיווצר בשל הנעשה בזירה הגלובלית. התמתנות הצמיחה ביחס לרבעונים הקודמים מובנת, בעיקר נוכח נתוני השוואה חזקים יותר ברבעון המקביל לעומת נתוני
ההשוואה ברבעונים הקודמים. לסיכום האמור לעיל, אנו רואים בחיוב את ההשקעה בשוק המניות המקומי, במיוחד על רקע האטרקטיביות הנמוכה שמציעות אלטרנטיבות ההשקעה בתחום הסולידי, נוכח תשואותיהן הנמוכות. אנו מעדיפים השקעה במניות בודדות ולא באמצעות מדדים, כאשר בחלוקה ענפית, אנו רואים עדיפות להשקעה בחברות המוטות למשק המקומי, בענפים כגון קמעונאות, מזון וכו'. בין המניות המומלצות על ידינו ניתן למנות את בזק, שופרסל, החברה לישראל, כיל, אי.די.בי אחזקות, גולף ועוד".
כלכלני בנק לאומי מעריכים כי "בטווח הקצר הסנטימנט החיובי עשוי להימשך, על רקע האיתנות היחסית של הכלכלה הישראלית והמחסור באלטרנטיבות השקעה שתומך גם כן בראלי סוף שנה. עם זאת יודגש כי להתפתחויות מעבר לים עשויה להיות השפעה מהותית על מגמת המסחר".
בשוק האג"ח מציינים כלכלני בנק הפועלים כי "לאור הציפיות האינפלציוניות הגבוהות הנגזרות משוק האג"ח, אנו ממליצים לשמור על רכיב שקלי גבוה יחסית לאפיק הצמוד לקצר מח"מים ולשמור על מרכיב נזילות גבוה".
כלכלני בנק לאומי מציינים כי "להערכתנו ההיצע הנמוך הקיים בשוק, תוכנית הגיוסים הנמוכה של האוצר והצפי לתוואי עליות ריבית ארוך ומתון, ימשיכו לתמוך בתשואות הנמוכות באפיק הממשלתי. בנוסף, התשואה השוטפת הנמוכה המתקבלת באפיק הממשלתי הקצר תומכת בהמשך בהשקעה במח"מ בינוני".


