$
שוק ההון

פישמן מכר חלק מנכס במונטריאול תמורת 16 מיליון שקל

כלכלית ירושלים ודרבן מוכרת רבע מהנכס ומעניקה שתי אופציות לרוכש לקנות את יתרת השטח או חלק נוסף ממנו

שניר הנדלר 10:18 06.12.10

 

כלכלית ירושלים ודרבן השקעות, מקבוצת פישמן, הודיעו אמש (א') כי חתמו על הסכם למכירת חלק מנכס לה-פבורג (Le-Fabourg) במונטריאול, קנדה תמורת כ-16 מיליון שקל. השתיים מחזיקות בנכס באמצעות נאמנות קנדית, בשליטת כלכלית ירושלים (43.6%) ודרבן (43.6%).

 

מתוך ההסכם עולה כי השתיים ימכרו 3,992 מ"ר מהנכס ובגין יתרת שטח הנכס – 12.8 אלף מ"ר, ניתנו לרוכש שתי אופציות: אופציה אחת לרכישת מרתף הנכס בשטח של כ-3,500 מ"ר תמורת 18 מליון שקל, ואופציה שנייה לרכישת יתרת השטח בנכס של כ-9,374 מ"ר תמורת 83 מליון שקל. שתי האופציות, הניתנות למימוש בתוך שנה, ניתנו לרוכש תמורת סך של כ-1.3 מיליון שקל.במידה ושתיהן ימומשו, תעמוד התמורה על הנכס כולו על סך של 118.6 מליון שקל.

 

הנאמנות הקנדית רכשה את הנכס ב-2002 תמורת 77.3 מיליון שקל, ולכן, במידה והנכס יימכר במלואו, תרשום הנאמנות רווח לפני מס של 36 מיליון שקל.
x