$
שוק ההון

פרוטרום משפרת רווחיות ברבעון; שערי המט"ח פגעו במכירות

הרווחיות הגולמית הגיעה ברבעון השלישי ל-38.7% מהמכירות - לעומת 37% בתקופה המקבילה בשנת 2009. הרווח הנקי צמח ב-11% והגיע ל-11 מיליון דולר

גיל קליאן 08:59 16.11.10

 

חברת התמציות פרוטרום מדווחת על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי. החברה דיווחה היום (ג') על מכירות של 11 מיליון דולר - ירידה מינורית של 0.6% לעומת הרבעון המקביל שנבעה בעיקר משערי מטבע. במונחי מטבע מקומי דיווחה החברה על עלייה של 4.8% במכירות הרבעוניות - תודות לצמיחה בפעילות הטעמים, וכן גידול במכירות מוצרים בעלי רווחיות גבוהה יותר כמו חומרי גלם טבעיים שפותחו על ידי החברה בשנים האחרונות.

 

מתוך כך דיווחה החברה על שיפור ברווח הגולמי וברווחיות. הרווח הגולמי עמד על 43.2 מיליון דולר, עלייה של 4.7%. הרווחיות הגולמית השתפרה והגיעה ברבעון השלישי ל-38.7% מהמכירות - לעומת 37% בתקופה המקבילה בשנת 2009.

 

הרווח התפעולי ברבעון השלישי של שנת 2010 עלה ב-12.2% והסתכם ב-15 מיליון דולר, לעומת 13.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי ברבעון השלישי עלה ב-11.1% והגיע ל-11.1 מיליון דולר. הרווח למניה ברבעון השלישי של שנת 2010 עלה ב-10.9% והגיע ל-0.19 דולר.

 

פעילות פרוטרום מתאפיינת בתנודתיות עונתית, המתבטאת בדרך כלל במכירות ורווחיות גבוהות יותר במחצית הראשונה של השנה ומכירות ורווחיות נמוכות יותר במחצית השנייה של השנה ובעיקר ברבעון הרביעי. העונתיות נובעת מכך שחלק מהותי ממוצרי החברה משמשים את לקוחותיה לייצור משקאות, גלידות ויוגורטים, מוצרים אשר הביקוש להם עולה במהלך חודשי הקיץ. כתוצאה מכך, המכירות של תמציות טעם וחומרי גלם מסויימים המיוצרים על ידי החברה עולות במהלך ששת החודשים הראשונים של השנה, שכן יצרני המשקאות, הגלידות והיוגורטים מגדילים מראש את המלאים ואת הייצור לקראת הביקוש המוגבר הצפוי בחודשי הקיץ.

 

החברה מדווחת כי בעקבות השקות מוצרים חדשים ורכישות שביצעה - הצליחה גם למתן את השפעת העונתיות על עסקיה.

 

מנכ"ל פרוטרום: נאיץ את הצמיחה בשווקים המתפתחים

 

אורי יהודאי, נשיא ומנהל העסקים הראשי של פרוטרום, סיכם בהודעת החברה כי "אנו מרוצים מהמשך המגמות החיוביות המתבטאות בהמשך הצגת צמיחה פנימית תוך שיפור מהותי ברווח וברווחיות שהגיעו גם הרבעון לרמות שיא. אנו ממשיכים לראות פירות נאים מהמשך שיפור תמהיל המוצרים שלנו ומהצעדים שנקטנו לחיזוק ולשיפור כושר התחרות של פרוטרום ולהגברת יעילותנו התפעולית.

 

"בכוונתנו להמשיך לצמוח באזורים המרכזיים בהם אנו פועלים ולהאיץ את הצמיחה בשווקים מתפתחים, לרבות אסיה, מרכז ודרום אמריקה ואפריקה, בהם שיעורי הצמיחה גבוהים יותר, וכן בצפון אמריקה, כך שנתח השוק של מכירותינו מחוץ לאירופה יהיה מעל ל-50% מסך מכירותינו במהלך 4 השנים הקרובות. אנו פועלים להאצת הצמיחה בשווקים אלה, בין היתר, על ידי חיזוק ממוקד של מערכי המחקר, הפיתוח, הייצור, השיווק והמכירות במדינות יעד חשובות תוך בחינת אפשרויות לרכישות אסטרטגיות גם בשווקים אלה.

 

"במסגרת התמקדותה של פרוטרום בלקוחות רב לאומיים גלובליים ובלקוחות בינוניים ומקומיים בכל העולם, החברה פועלת כל העת להרחבת סל המוצרים הטבעיים תוך שימת דגש מיוחד על תחום המזון הבריא והטעים, ותוך ניצול הביקוש הגדל למוצרים טבעיים. בד בבד, משקיעה פרוטרום מאמץ רב בפיתוח מוצרים חדשים וחדשניים בעלי ערך מוסף ושיעור רווחיות גבוה מהממוצע, ורואה פירות מהמשך שיפור תמהיל המוצרים.

 

"אנו ממשיכים ופועלים לביצוע רכישות אסטרטגיות וליישום אסטרטגיית הצמיחה המהירה שלנו, המשלבת צמיחה פנימית רווחית ורכישות, שיחד יאפשרו לנו להשיג את יעדנו, ולהכפיל שוב את מחזור המכירות של פרוטרום ב-4 השנים הבאות, לכמליארד דולר. מבנה ההון האיתן (הון עצמי של 351.5 מליון דולר), היקף החוב הנמוך (29.8 מליון דולר נטו) ותזרים המזומנים החזק שאנו משיגים יחד עם גיבוי בנקאי, יאפשרו לנו המשך ביצוע רכישות".

x