הדולר התחזק ב-0.6%, שערו היציג: 3.68 שקלים
היורו התחזק ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 5.01 שקלים; בנק לאומי: "התחזקות אפשרית של הדולר תהיה מתונה יותר בישראל בהשוואה לעולם"
הדולר התחזק היום (ו') ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 3.68 שקלים. היורו התחזק ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 5.01 שקלים.
הדולר התחזק השבוע מול השקל, במקביל למגמת המסחר מול רוב המטבעות העיקריים בשוק המט"ח הבינלאומי. במהלך המסחר עלה שער הדולר היציג והתקרב לרמה של 3.66 שקלים, לראשונה זה כחודש וחצי. עם זאת, מתחילת השנה הדולר נחלש מול השקל בשיעור של כ-3.1%. מנגד, שער היורו היציג ירד והתקרב לרמה של 5 שקלים ליורו. מתחילת השנה היורו נחלש מול השקל בשיעור של כ-8%.
כלכלני בנק הפועלים מעריכים כי "השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישות נוספות של דולרים על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות ע"י בנק ישראל (אם כי בקצב מתון) ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית".
כלכלני בנק לאומי מעריכים כי "הדולר ימשיך בתקופה הקרובה להתנהג מול השקל בדומה למגמת המסחר בעולם (כאשר התחזקות אפשרית של הדולר תהיה מתונה יותר בשוק המקומי בהשוואה לעולם). בעולם, צפוי המטבע האמריקאי להתנהג הפוך ביחס למפלס החששות של המשקיעים מפני חדלות הפירעון של אירלנד: התגברות החששות תביא להתבצרות בדולר ולהיפך".


