$
שוק ההון

הנפקת הענק של ג'נרל מוטורס יוצאת לדרך

GM הגישה את התשקיף לאחת ההנפקות הגדולות בהיסטוריה שתסייע לממשל להיחלץ מהשקעתו בחברה

סוכנויות הידיעות 23:13 18.08.10

 

ג'נרל מוטורס הגישה ל-SEC בארה"ב את מסמכי התשקיף להנפקת המניות המדוברת בשוק הראשוני. במסגרת הצעת המניות, חלק מבעלי המניות ימכרו את המניות הרגילות ו-GM תנפיק סדרת מניות בכורה מסוג B. עדיין לא נקבע היקף ההנפקה, שככל הנראה תהיה אחת הגדולות אי פעם - 15-20 מיליארד דולר. הערכות הן, כי ההנפקה תתבצע כשלושה חודשים לאחר הגשת התשקיף.

 

לפני מספר ימים דיווחה GM על רווח של 1.3 מיליארד דולר לרבעון השני אחרי רווח של 865 מיליון דולר לרבעון הראשון - הראשונים שבהם הציגה רווח לאחר המיתון הקשה. בתוך כך, GM הודיעה על עזיבתו של אד וויטקר אחרי תשעה חודשים בתפקיד.

 

הוא יוחלף בידי דן אקרסון, שהצטרף לדירקטוריון בקיץ האחרון. אקרסון עומד בראשות חטיבת הגלובל בייאאוט של קרלייל גרופ, חברת פרייבט אקוויטי מוושינגטון.

וויטקר יישאר יו"ר עד סוף השנה ואמר, כי "זה הזמן ללכת. היעד שלי היה להשיב את הרווחיות - ייצבנו את החברה להצלחה. הדברים נראים טוב", הוא אמר בשיחת ועידה.

 

המניות של GM יהיו רשומות בוול סטריט ובטורונטו וייסחרו תחת הסימול GM - בדומה לזה שהיה לפני פשיטת הרגל. החברה לא תשלם דיווידנד עבור המניות הרגילות. האוצר האמריקאי ימכור מניות בהנפקה.

 

הממשל הוציא 60 מיליארד דולר כדי לחלץ את GM וקרייזלר בשנה שעברה בניגוד לפורד שנמנעה מבקשת הסיוע. האוצר האמריקאי מחזיק היום 61% מ-GM לאחר שהשקיע בה 50 מיליארד דולר וקיבל בחזרה 7 מיליארד דולר שניתנו בהלוואות.

x