הנפט זינק ב-1.9% על רקע הצפי להתאוששות גלובלית ודו"ח המלאים
מחירה של חבית למסירה באוגוסט עלה ב-1.37 דולר ועצר על 75.44 דולר. מחירה של אונקיית זהב ירד ב-0.2% ועצר על 1,196 דולר
החוזה העתידי על מחיר הנפט למסירה באוגוסט עלה ב-1.9%, הודות לסטימנט חיובי בשוק המניות וציפיות המשקיעים להתאוששות גלובלית. מחירה של חבית נפט עלה ב-1.37 דולר ועצר על 75.44 דולר וכך זהו היום הראשון שבו עולה מחיר החבית מעל ל-75 דולר.
מנגד, החוזה העתידי על מחיר הזהב למסירה באוגוסט ירד היום ב-2.8 דולר, או 0.2% ועצר על 1,196 דולר לאונקיה בתום יום המסחר בבורסת הסחורות של ניו יורק.
מנהל האנרגיה האמריקאי דיווח על ירידה של 5 מיליון חביות במלאי הנפט הלאומי של ארה"ב בשבוע שעבר. בשוק ציפו לירידה במלאים בעקבות סופת ההוריקן אלכס שפגעה בתפוקות. מנגד, מנהל האנרגיה דיווח על עלייה של 1.3 מיליון חביות דלק, ועלייה של 300 אלף במלאי התזקיקים.
בנפרד, העלתה היום קרן המטבע הבינלאומית את תחזית הצמיחה שלה לכלכלת העולם ל-4.5%, בהשוואה לתחזית קודמת לצמיחה של 4.1%. בנוסף העלתה קרן המטבע את תחזית הצמיחה שלה לכלכלת ארה"ב ל-3.3%, אבל הזהירה מפני הסיכונים הנובעים ממשבר החובות באירופה שעלולים לפגוע בקצב הצמיחה. ארה"ב היא הכלכלה הגדולה בעולם וגם צרכנית הנפט הגדולה בעולם, כך שלעלייה בקצב הצמיחה שלה יש השלכה ישירה על הביקושים לנפט.


